• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    XL1: Nejak chloroza asi .. prebytek nebo nedostatek některých živin, kysela puda možná -- těžko řict
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    XL1: prvni odkaz z googlu na zadani Pyrus pyrifolia + prodej?
    Ceník ovocné a jiné speciality
    http://www.bambusy.cz/ovocne-a-jine-speciality
    XL1
    XL1 --- ---
    DENDROBATA: kde vzít hrušeň písečnou?
    XL1
    XL1 --- ---
    zdar! muze mi nekdo poradit co asi tomu kaštanovníku chybí když vypadá takhle?

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BROZKEFF: zkusila bych stříkat chytrou houbou, ideálně i s těm jalovcema a tůjema. https://www.google.cz/...olyversum+&aqs=chrome..69i57j0l5.4127j0j4&sourceid=chrome&es_sm=93&ie=UTF-8
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    BROZKEFF: asi tak http://hobbyzahrada.cz/clanek-1611-vyber_odrudy_hrusni.htm .. popř. začít pěstovat třeba hrušeň písečnou, která tímto netrpí. Byl jsem na podzim v hrušnovém sadu, krásné hrušky, stříkají, hnojí a problém se rzí žádnej nemají ..
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    BROZKEFF: me se tech 200metru nezda. to se urcite bdue sirit na vetsi vzdalenosti.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    DENDROBATA: jo, sadhu límcovky si teď připravuju. Chci jí dát do mulče k malým rakytníkům a pak do stinných míst po stromy.
    Příští víkend budu očkovat hlívu ústřičnou (klasická a pak spopo - bezsporá) na kmeny vrby.
    Taky jsem očkoval shiitake a hlívu do pařízků v remízku (líska, bez). No jsem zvědav na příští roky :)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    V archivu jsem na to už něco našel, ale biologické řešení už ne - mám letos prvním rokem hrušeň z gengelu, a už teď na listech jsou skvrny jež jsem určil jednoznačně jako rez hrušňovou. Jak to ošetřovat? Vykácet všechny tůje a jalovce v nejbližších 200m je vyloučeno, takže bude nutné něčím ošetřovat tu hrušeň pokud z ní něco má být. Čím?
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    ZATAMOKO: Toz takovy vyzkumník zase nejsem :) .. násadu mám z Planety hub, očkováno na dvou bukových špalcích průměr tak 50cm, cástečně zahrabaný do země. Lokalita 230m.n/m, předěl moravských úvalů, decánko mrazová kotlina, vlhčí klíma, vysoka hladina spodní vody.

    Letos byla i slušná nadílka límcovky obrovské ale tu jsem neuhlídal před slimoušema (zona 3)
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    DENDROBATA: ta schopnost přezimování může být kmenem shiitake, nebo i nějakejma specifickýma podmínkama v lokalitě. Chtělo by to vyzkoušet na více místech a ideálně odebírat vzorky z plodnic
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    URPUTNIK: po zamezeni pristupu hryzce pletivem mame letos tak krasny a obri mrkve jaky jsem vubec necekal...doufam ze to vydrzi i pristi rok...
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    URPUTNIK: mě je všechny sežral hryzec...ale měl jsem koupenou směs semen klasických oranžových s fialovýma...sklidil jsem 1 oranžovou...byla dobrá :)
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    IPH: čekej, ockoval jsem na jare a na podzim jsem se dočkal prvních plodnic, ted po dvou letech konecne produkcně zajímavá sklizeň, jak se ochladí čekám invazi hlívy. A spalky jsou celou dobu venku, pravda nebyla nejaka extra zima posledni dva roky ale je to dukaz ze shi-take u nas prezimuje.
    KOCOURR: Letos se chystam ty pacibulky taky vysadit, jsou to teda spis pacibulky nez semínka, tak jsem zvedave co s toho bude .. dokonce z tech cesnekovych kvetu je vyborne pesto dokud nezacnou drevnatet.
    IPH
    IPH --- ---
    DENDROBATA: no, ja to prave ockovala na podzim 2013 (na zimu ulozila pro jistotu do sklepa) do spalku brizy (shitake a hlivu) a zatim jako nic.( tak nevim, kde se stala chyba, nebo jestli mam jeste cekat..
    KUATO
    KUATO --- ---
    KOCOURR: zasad ty cesnekove seminka spis na podzim nez na jare. ony udelaji takovou malou palicku, celistvou, jakoby z jednoho strouzku. nekdy jsou uplne prtave, jindy maji prumer treba tri centimentry. ony i ty seminka jsou ruzne, vetsinou pomerne male, ale obcas mivame i seminka co maji prumer treba 4-5 mm. nevim, jestli je to nejak odvisle od konkretniho druhu nebo nahoda, zase tak to nesleduju.
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    KOCOURR: my to stim cesnekem udelali uplne stejne a soupnem to tam napodzim a uvidime :o)
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    ANABEL_LEE: sázet pak takovýhle semena by pak asi byla sázka do loterie co z toho vyleze, možná si to někdy zkusím v odlehlém koutu zahrady, takový záhon s překvapením :-)

    Mimochodem zkoušel jste někdo pěstovat česnek ze semínek? Kdy jsou semínka zralá? Já už mám česnek asi 14 dní sklizený (sázeno klasicky na podzim po jednotlivých stroužcích), ale nechal jsem si na záhonu 2 paličky právě na ty semínka, semínka se sází na podzim nebo na jaře?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam