• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DENDROBATA: shi-take mám rád, už sem je měl doma na hoblinách. Nemá problém přežít u nás zimu když je venku?
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    Vedle sebe plodicí hliva a shi-take, každá na svém špalku .. Není to úplně obvykle, hliva plodí s nástupem chladných noci, shi-také ma rádo teploty letní..

    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    OGMIOS: jedle je drahá , musí se plotit , zprvu roste pomaleji jak smrk...hold ekonomika . Ale jedlovey les vysazuju a až příjde čas budou i ty včely :)
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    ZRNKO: kde bereš tu jistotu že ty myši rychle chcípnou ? Já si tedy umím dost živě představit jak trpěy , že neumřou hned a že asi při tom asi nebudou zticha atd. Chvíli jsem o těch lep. deskách přemyšlel hlavně když je čubky v noci poslouchám jak řádí ,ale tohle ne ...nebýt líný a nalíčit pastičku zas a znova ...pokud jde o venek tak ty desky jsou stejně paséé

    JAGA
    JAGA --- ---
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    ZRNKO: no vono kde dneska najdes jedlovej les taky. to jsou vsude samy borovice, mozna smrky a jedle jen sem tam nejaka.
    ZRNKO
    ZRNKO --- ---
    jo ta myš na tom pásu chcípne rychle ,neseškrábneš ji ,nejde to

    na muchy seru,lezou po hovnech,jak je to neúnosný použiju mucholapku,jinak se mi líbí jak blbě lítaj sem tam po kuchyni,babka je travila muchomurkou

    jedlové les a med,hmm to by musela být slušná plocha,viděl jsem ho jednou v životě,a navíc jen pár kilo,včely mám 10 let
    ZONKER
    ZONKER --- ---
    DENDROBATA: Stejný myšlenkový pochod mám i ja. a asi taky vyhrajou stromky a víkend sázením.za 4 tisíce, to bude stromků.můžete někdo doporučit nějaký druhy jablek (hodně mi chutnají rubíny) a hrušek z nabídky od pana Peška ze starých odrud?
    KUATO
    KUATO --- ---
    OGMIOS: jojo :o)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KUATO: z jedli je hodne medu? dobry vedet. no ja na svy polsky chate mam sazenicky15 malejch jedlicek. takze 50 let a bude to i malej hajek :D jen musim jeste poresit kam je zasadit abych si s nima pozdejs neprekazel na pozemku.
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    ZONKER: Nejdem, nemáme na to ..) resp, ty prachy raději vložím do tech stromků a půdopřípravných prací .. IMHO pro někoho kdo potřebuje naladit a "navázat spojení se sebou potažmo přírodou" to může být přínosné .. prej je Jarda fajn ale osobně jsme se ještě nepotkali ..
    KUATO
    KUATO --- ---
    OGMIOS: jedlovy les za barakem je super! zavani to vysokyma mednyma snuskama :o).
    ZONKER
    ZONKER --- ---
    sory "jedlý les", chybička se vloudila.:)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KAREN: vsude sama jedle ;)
    KAREN
    KAREN --- ---
    <ot> ZONKER: ten "jedlí les" zní tak krásně poeticky... .))</ot>
    ZONKER
    ZONKER --- ---
    Moruši bílou i černou máme ve středních čechách. bíla je už skoro strom 15m vysoký. černá je keřová ale jde už taky k 8m.Jsme v 250m chráněná zahrada. sklízíme každý rok tím že dáme plachtu pod strom a třeseme.dokonce i hafani se na to naučili, že spadlé jsou nejlepsí.otec to zavařuje a je to pochoutka.ja si teď pořídil ze stareodrudy.cz taky bílou a černou. a uvidím. jsem v 400m nad českou lípou. uvidíme jak se ujme.
    jdete někdo na jedlí les ke svobodovi na konci listopadu?
    KAREN
    KAREN --- ---
    KOCOURR: DENDROBATA: díky, hoši! a dobrej tip s tou bílou (zvažovala jsem tmavou) - teď ještě abych vykoumala místo, kam se vejde případnej moruší mastodont a kde se nebudou vyskytovat nežádoucí kořeny jiných stromů... u nás, vedle lesa, to bude docela fuška.)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KOCOURR: hmm proste chraneny aby tam ten mraz nesel. treba u me na polsky chate je nekolik orechu a nektery byly chraneny okolnim porostem a mraz z poli na ne nedosahl a jiny byly spaleny mrazem.
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    KAREN: Bílá by měla být odolnější, di do toho :)
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    OGMIOS: Tak asi jo, ale jaký by takový "chráněný stanoviště" mělo splňovat podmínky, aby se tam ty jarní mrazíky nedostaly?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam