NYA: teda nevím jestli Ti to ještě k něčemu bude, ale moje zkušenosti:
1. pýr jsem zkoušela mulčovat - když je tam vysoká vrstva tak je výhodou, že se ti hodně prooddénkuje tím a to pak můžeš celé stáhnout ze záhonu, ale u mě to nefungovalo, neb to nevymýtilo ty propletence hluboko v půdě - já jsem prostě vzala kypřidlo a dva roky po sobě před a po sezoně záhon odpýrovávala do hloubky tak 30 cm - připadala jsem si jak Laokoon, ale teď spokojenost, občas vytáhnu nějaký ten zbyteček a všechny oddenkový plevele teda kvasím a pak teprv jdou na kompost
ad 2. 3. oboje dobrý - pro mě moc pracný protože to co tam dám pak na jaře sundávám, abych měla dobrou strukturu na setí (třeba sláma pokud nenmáš řezanku, tak se prostě za zimu nerozloží), taže pro mě je na záhonky pohodlnější kompost. kamkoliv jinam (pod keře, stromy) no problem
ad 4. nevim jak někdo jiný, ale mě se víc jak kartony(trhají se, rychle rozkládají) osvědčily koberce, ale to chce mít čas to tam nechat přes rok - to jak popisuješ jsme udělali na jednom záhonku, ale navozili jsme na to hlínu a je to mírně vyvýšený - je letos novej, tak uvidím co to udělá příští rok