• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    ja vim ze proti mistnim velkostatkarskym planum nemam sanci konkurovat, ale ty spendliky, co jsem vyloupal z pecek a moril v lednici v pisku od zari, zacly klicit! :) takze, jak velkej klicek si muzu dovolit, nez tomu dojdou ziviny a zase to umre? ted je to akorat v prevarenym pisku, z toho nic nevysajou krom vody :) taky nevim co to s tim udela, kdyz to ted z ty lednicky vyndam do hliny, ted by mely kytky spat a ne rust ..
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    Krajina pro život — iVysílání — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10295754316-krajina-pro-zivot/21057223019/
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DENDROBATA: by se ti chtelo tahnout takovou dalku jo? :D
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    OGMIOS: Toje sice pěkné ale chce to vidět na vlastní oči, bych to viděl na nějakou jarní výpravu jak jsem již psal níže :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DENDROBATA tak jsem tady ze zahrad.
    nahazuju ptaci pohled na zahradu

    1) prijezd na pozemek, 2) zdenej kurnik/chlivek s uloznou sena, ale ten chci prevest do mista 4, 3) chlebova pec kde chci postavit altanek kolem, 4) vybeh pro zvirata, 5) policko
    zelene je vyznacenej prostor kterej jsem letos vycistil(+-1000m2), zustalo tam par stromu spendliku, svestky. taky nejaky jablone a hrusne ale ty asi jeste budu muset pokacet protoze jsou ve spatnym stavu.
    jinak spad vody je rovnomerne z SZ na JV a je asi 2metry prevyseni. vchod do domu je na severni strane, planuju udelat terasu. pozemek je exponovanej z vychodu kde jsou hnedka pole a taky odtamtud prevazujou vetry. rocni uhrn srazek je kolem 600mm.
    ten JV roh kterej je nejniz ceka jeste na vycisteni.
    MATT
    MATT --- ---
    LINKOS,KUATO: to že někdo v něco doufá, vůbec nic nevypovídá o samotný věci /komárech/. důležitý je, jak to ve výsledku dopadlo. a nejde o převraty, ale o tu dobu mezi nima.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    LINKOS: to asi zalezelo na urodnosti ty dany oblasti... chapu, ze nekde na Vysocine zemedelci mohli doufat, ze se budou mit lip. ale v tech bohatych krajich to asi tak jednoduchy nebylo...
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    Již tuto neděli v Bratislavě ... Info o akci https://www.facebook.com/PermakulturaVMeste?fref=ts
    KUATO
    KUATO --- ---
    LINKOS: presne tak, je to rozporuplne tema. jeden znamy od nas mi rikal, ze on osobne vznik druzstev vital s nadsenim, protoze na statku v podhuri beskyd se od decka nadrel jak kun, pac meli jen zakladni mechanizaci, na vic se nezmohli.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    MATT: ano, a můžu taky ukázat spoustu statků a jzd, které skončili protože buď část nebo třeba místo kde stál kravín zrestituoval někdo kdo o hospodaření nemá vůbec žádný zájem. "Chyby" se děli při obou převratech, některé dokonce řízeně, třeba Slušovice. Né že bych se chtěl zastávat komárů, jen mi přijde příliš jednostranné se stále na ně vymlouvat.
    Navíc si myslím, že to zas tak s těmi vazbami na "svojí" půdu nebylo nějak žhavé, spousta do jzd vstupovala dobrovolně, očekávajíc, že nebudou na to svoje hospodářství sami.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ANABEL_LEE: (pripadne k transportu volneho sena nahoru je skvely vynalez - fukar .)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    JESTERKA_NA_ZDI: a co instalovat nejakou kladku? v jedne staji to tak meli, rozsirili trochu vikyr a skladovali baliky na pude ;)
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    JESTERKA_NA_ZDI: vidlema, zateplený strop neasi :))
    Ja zase narážím na klasický problém .. na pole se dojíždí, tedy jsme po předcích zdědili barák asi 2km od polností . to je pak ta zóna 3–4 a dle toho to vypadá i se starostí o pozemky
    MATT
    MATT --- ---
    JESTERKA_NA_ZDI: jak za starejch casu.. ;))
    JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    ad technizace zemědělství - jen tak k pousmání - právě jsme řešili, že nemáme pořádně jak dostat seno do statku(zatím nejsme soběstační, část musíme kupovat¨) - vratama jejich nakladač neprojede a navíc klasické skladovací prostory co tu máme jsou nahoře pod střechou že jo a tam ten balík prostě nedostanem, takže rozbalujem a přehazujem - jak idioti :-D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KOCOURR: ahaaa!
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KOCOURR: jj, presne tak
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    ANABEL_LEE: řekl bych že rybník napájený vodou z nebes ;), tedy nikoli pramenem/řekou či potokem...prostě co nenaprší/nenasněží, to nemáš...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    OGMIOS: co je nebesak?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OGMIOS: jinak obydleno to je 480, 481, v hornim pravym rohu 488 a 457 v dolnim levym rohu kde to ted bude na prodej protoze tam zustala sama stara pani. tak uvidime kolik bude chtit :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam