• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    NYA
    NYA --- ---
    DENDROBATA: barevnou mrkev jsem vysévala ze semínek od Semo, je moc dobrá :)

    SEMO.CZ | SMĚS BAREV -Mrkev obecná,Mrkva obyčajná pravá,Daucus carota L.
    http://www.semo.cz/homegardencz/index.php?druhid=26&odrudaid=2298
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    ZATAMOKO: tak to je uplne zabity :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DENDROBATA: ja si ted chci prave ze objednat barevny mrkve. ikdyz se mi to na pozemku asi zkrizi ale tak uvidim treba pak pristi rok budu mit duhovou mrkev a budu celej duha :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DENDROBATA: ja si prave ze doplnuju tak ze se ptam :D no ne spis je problem ze mam deravou hlavu, nejhorsi mam si zapamatovat nazvy.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    Uf, tak gengel.cz má novej web/eshop.
    Doufám, že tohle je hodně omylem public pre-alfa verze, jinak je to poněkud wtf aneb jak zmařit potenciál :(
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    OGMIOS: Mrkev se s pastinákem nezkříží .. i když semenařím teprv 5 let tak to třeba nemám vypozorované ... Zajímají mně ty modré, červené a bílé mrkve . to bych si aji vysel :)


    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    OGMIOS: Tak u Gengelu se předpokládá že viš co se může pokřížit .. třeba ty fazole genetiku drží, horší je to u dýní .. a když Gengelu zpět nic nepošleš tak se svět nezboří (i když se to jakože očekává) .. proto vlastní osivo ! A taky diverzita !! ... Řepka/hořčice je dobrá nazeleno, taky k zaorání, a je to vlastně potravina vhodná i pro člověka .. Hele ty, doplň si vzdělání ohledně základních čeledí zelenin a trocha ty fyziologie a chemie by taky nebylo od věci .. nic ve zlém ale todle by měl sedlák všecko znát :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DENDROBATA: jianak ad seminka od pastinaku nebo mrkve..to se mi asi bude krizit ne? takze seminka k nicemu moc nebudou...
    a hlavne aby byl koren :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DENDROBATA: no ja spis jestli je repka k necemu vubec dobra. ja zkousel seminka primichavat zviratum ale neprijde mi ze je to nejak bere. zustalo mit u jeste pul tasky tak jestli to mam nekam vysejt, pomuze to hline? zeleny hnojeni? nebo co?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DENDROBATA: jetel a vojteska je v klidu to koupit na kila. spis ty zeleniny jsou nakladny je poridit. a ohledne zdroju seminek. no koukal jsem na Gengel ale jejich zpusob objednavani je takovej naprd a levny to taky neni a treba ta podminka ze musis pak poslat zpatky co jsi dostal je taky k nicemu pac buh vi co jim poslu zpatky, copak je zaruceno ze to bude to samy? o kdyz se mi to pokrizi s necim od souseda nebo s nakou polni variantou?
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    OGMIOS: add lupina (nejen) http://cs.wikipedia.org/wiki/Bobovit%C3%A9 .. u řepky potom bacha pokud chceš další rok pěstovat zelí bo brokolici kvůli dřepčíkovi nebo blýskáčkovi ale to je snad každému zelináři známo pod pojmem osevní postup že :)
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    OGMIOS: Kupovat semínka je dost nákladná záležitost i když jistojistě bych si vybral viz .. http://www.potravinovezahrady.cz/kde-nakupovat-seminka-pro-permakulturni-zahradu/ .. Bavíme se snad o vlastním semenaření, červená řepa či ten pastiňák nebo mrkev a čtyřboč ti udělá takové množství osiva že nevíš co s ním.. Převedeno na cenu sáčku v obchodě to jde do tisíců Kč (nebo Zlotých?:) Jetel a vojtěšku kupuju asi za 170,-/kg ..
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OGMIOS: jo a vlastne mam docela dost bily lupiny a repky. ale nevim jestli je repka k necemu dobra. trochu jsem se bal ze by mohla bejt gmo ale po prozkoumani registru gmo jsem zjistil ze by se takova repka v cechach nemela pestovat takze bych mel bejt klidnej.
    a s tou bilou lupinou doufam ze se nemylim ze to je jedna z rostlin co dodava dusik do zeme?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DENDROBATA: nemam dost, udelal jsem si kosik se seminkama a jsem nekde na 1800.-
    jediny ceho mam dost, to je cerna redkvicka a libecek, jelikoz mam vlastni seminka z lonska.
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    Zkusil bych původní botanické druhy zelí, kapusty a brokolice.. do toho nějaký pastiňák a divokou mrkev, vojtešku a ten jetel, měsíček, vikev, lupinu . prostě cokoli čeho máš dost :))
    ZRNKO
    ZRNKO --- ---
    pokud se jedná o směs produkčních semen,musím konstatovat ,že je to taková loterie v tom co nakonec vzejde a dozraje ikdyž to nakonec nemusí dopadnout špatně,polykulturu je lepší dělat v ostrůvcích co se vzájemně překrývaj
    ZONKER
    ZONKER --- ---
    OGMIOS:
    Ahoj, skus tuhle směs.
    Planta naturalis - Markvartice
    http://www.plantanaturalis.com/
    ja se na to chystám tohle Jaro
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DENDROBATA: to vypada na smesku semen, tedy ne jen zelene hnojeni ale rovnou uz produkcni plodiny.
    MYKO
    MYKO --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam