DENDROBATA: osobne jsem dosti podezrivavy vuci necemu takovemu. jednak jak pise Vodomerka, tak povazuji za vyloucene, aby vcely ignorovaly, ze je tady vedle ulu otevreny zdroj sladkeho - proste jak to voni, tak to vysnupou. ale budiz, kdyz by to bylo hned v kvetnu, tak by na to mozna dlabaly, kdyz by byla dobra snuska jinde. nicmene za normalnich okolnosti je imho nepravdepodobne, ze by med vytekl z ulu. jednou se mi to stalo u oddelku. dal jsem na nej strechu s ipou a mel jsem to dost na slunku a tech vcel tam nebylo tolik, aby to odvetraly, coz mi debilovi v tu chvili nedoslo. za dva dny jsem koukal, ze mi z toho neco tece - v tu dobu uz ale byly prakticky vsechny vcely vevnitr mrtve, plod doslova uvareny... dal - netece z toho sladina, ale uz vyzraly med, coz se pozna podle toho, jak pomalu seda a kresli obrazky. a zraly med z bunky uz sam o sobe nevytece - ten se neda snadno ani vytrepnout (test, jestli je v plastvi zraly med - kdyz to po natoceni rovnomerne se zemi a cuknutim strikne, je to znamka, ze je tam jeste sladina a med by se nemel vytacet), takze pokud to nejak mechanicky nelisujou nejakym snekem, coz by ale drtilo i vcely, tak si to neumim predstavit. jako - zpracovane to maji pekne, urcite pri tom pohledu na ty dva fesaky nejedna alternativne smyslejici prosta duse damskeho pohlavi zvlhne, ale osobne bych na to nevsadil zlamany gros :o).