• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    FRUTAA1
    FRUTAA1 --- ---
    nemáte někdo prosím řízek Klanoprašky čínské (Schizandra chinensis) - stačil by jeden dva kousky, díky! samozřejmě zkušenosti s pěstováním vítám :-) nebo je prý dobré / lepší kousek odkopnout...
    KAREN
    KAREN --- ---
    KOCOURR: jj, takovej kamen se docela tezko vypari z povrchu Zeme.)))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OGMIOS: 7 miliard lidí kočujících,.... hm, to by bylo zajímavé... třeba kdyby celá Indonesie začala kočovat... myslím, že zlatý megalopole, aspoň je víc místa na venkově :-)

No hele a víte teda někdo, jak je to "oficiálně" s těma kamenama? Selská logika věci říká, že nikomu chybět nebudou, ale jak je to teda real?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KOCOURR: nepatrej nikomu. jen samy sobe. jen my si posetile vsechno privlastnujeme. ale coz..holt kocovnikama se bojime dneska byt tak se usazujeme na miste a to si branime.
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    ještě k tomu sběru kamenů "na divoko", já k tomu zaujímám postoj takový, že kameny nikomu nepatří, jenom prostě občas (i přičiněním člověka) mění svoji polohu :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    EXCITE: dolu dej poradnej drat a melo by to bejt ok.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    potřebuju nějak vyřešit plot ve svahu je tam stará děravá drátěnka a z toho svahu kterej je pod silnici se sype všechno možný, a dědovi už slepice lezly ven..přemelšlím jestli tam dát nějaký pohraby (težký,drahý), nebo obrubníky, levnější ale je třeba i betonovat nebo jen zabetonovat kus drátěnky (plot bude z pogumovaný drátěnky) a nebo něco jinýho svah je tak 30% a složení suchá hlína se šterkem..
    Sloupky tam jsou OK.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: kdyz jsme to nakousli tak tohle jsem mel na zahrade kdyz jsem zacinal. dneska to sice nevypada o moc lip. akorat jsem tu strechu z toho divnyho specenyho plastu vymenil za polykarbonat. ale jinak to je docela funkcni.

DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OGMIOS: jasný, Ogmios, zajdi do nemocnice, že chceš kapačku!!!

ZRNKO: tak nesmí... spíš jak píšeš, v tom potoce to nechybí...
    ZRNKO
    ZRNKO --- ---
    no dokonce to i ten podělanej googl našel něco na netu

Kapková závlaha z PET lahve - MůjPlan.cz
    http://www.mujplan.cz/postupy/zahrada/kapkova-zavlaha-z-pet-lahve/naplnime-vodou-a-usadime/
    ZRNKO
    ZRNKO --- ---
    nebo jsem viděl i pet flašky,stačí dírka,to mi nepřišlo spolehlivé ale asi se to dá vychytat,nezapomente že i do skleníku mužete dát mulč
    ZRNKO
    ZRNKO --- ---
    kupte si ty jehly co se napíchaj k rostlinám (ale i to lze považovat za zbytečné),hadičky ,sežente pořádnou nádrž a zaměstnejte gravitaci
    ZRNKO
    ZRNKO --- ---
    to bys tam měl zajít -panel ti daj na záda ,lehneš si před nemocnici a to čerpadlo ti narazí na hlavu a už to kape
    ZRNKO
    ZRNKO --- ---
    z kamenem jsem se už něco nablbnul,malá zídka pár metrů a zahučí tam šutrů celá osmikola,jnak kolem baráku a vlese je tolik kamených zdí a zídek po němcích a stále drží...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    ZRNKO: ty jo voni uz davaj v nemocnicich kapacku an solarni pohon? to jsem tam uz hodne dlouho nebyl teda
    ZRNKO
    ZRNKO --- ---
    co se týká té kapénkové závlahy---až dostanete kapačku v nemocnici tak si všiměte toho čerpadla a solárního panelu.....,naprosto zcestná uvaha
    ZRNKO
    ZRNKO --- ---
    na kamennou dlažbu nepotřebujete štěrk

pro šutry placáky jezdím do potoka v lese,obhlídnu na kole,případně nachystám,odvezu -jasně že se to nesmí,ale po mě tam nic nechybí ani napohled, pár větších šutrů a hned máš 250 kg, dřina jako svině ,vytáhnout to k cestě,pak se taky dá navybírat na mezi co vyházeli z pole,u otce na chatě jsme z toho postavily terasu asi 6x6 m
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    KAIRRA: Kolem polí bývají hromady nebo výsypky šutrů co lidi vyhrabali z polí..
    IPH
    IPH --- ---
    ja zas planuju u nas na Sumave (cca 900 mnm) tohle: http://www.blueland.cz/cs/projekty/akumulacni-sklenik/ stavel to muj kamarad v Himalajich..plus vzhledem k tomu, ze taky nebyvam pravidelne, tak pridam jeste kapkovou zavlahu z nadoby na destovou vodu, cerpanou pomoci el. ze solarniho panelu, sklo budou tvorit starsi okna..doufam, ze letos alespon castecne neco stihneme vybudovat..
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    OGMIOS: tož trošku si to tam povápníš.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam