DARJEEL: přesný znění litery zákona neznám ani se mi dohledávat nechce, ale mám za to, že ten kámen patří majiteli pozemku na kterém ten kámen leží (stejně jako je majitelem dřeva ten, kdo vlastní pozemek na kterém vyrostl les...), filosoficky si syslení pěkných kamenů na vlastní pozemek můžeme odůvodnit jak chceme, ale kdyby to chtěl pak původní majitel nějak řešit, tak si myslím, že zákon a právo bude na jeho straně...
FRUTAA1: řízky bohužel nemám, zkušenosti s pěstování jsem tady už v minulosti myslím psal, ale v krátkosti shrnu ještě jednou: 2 rostlinky jsem zasadil na jaře do připravené jámy (cca 50x50x50) vysypané směsí kompostu, hlíny a trochy králičího hnoje při dně, první rok přírustky asi 10-12cm, zimu to přežilo pod sněhem v pohodě (pěstoval jsem na Vysočině v 690mnm), jaro přišlo další rok brzy a za duben a kousek května obě rostlinky poporostly zase o 10-15cm, ale pak kolem zmrzlých přišli mrazíky a obě rostlinky nalitý mízou spálili..., tzn. v zimě -15°C pod sněhem přežije, ale v květnu -2°C nalitá mízou ne...