• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    tak pod posteli bych nechtel mit ani lidsky ani kuni pohrebiste :D
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    tak tu nepředpokládám, že tam vložili záměrně v rámci pernštejnského vůdů .) narozdíl od střepů a dalších lidských artefaktů...
    KAREN
    KAREN --- ---
    DARJEEL: a ještě pikatněěěěší je, jak to, že má někdo pod podlahou pod postelí mumifikovanou hlavu kuny, že ;) dobrodružství, samá dobrodružství... .))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    tak sou lidi a lidi... já teď dělal novou podlahu v ložnici... takže klasika vytrhat prkna, a pak aby se tam vešla drenáž a izolace, tak ještě vyhrabat cca 15 čísel hlíny... sem fakt čuměl, proč má někdo pod podlahou hromady střepů, zbytků hrnců a spousty dalšího neidentifikovatelnýho bordela... to stejný v lese za zahradou, nahodile vyházenýho nepořádku...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    jedna se jeste o uhli, ne popel, ale ty latky budou to samy. no v tom miste kde ho je relativne hodne zamichanyho ve svrchni vrstve hliny zatim asi nic ani nebude, nechal jsem tam cesticku. jinde se jedna o par kousku a to postupne vyhazuju. musim rict ze jsem nemel predstavu jakej bordel delaj lidi na zahrade nez jsem to zacal vytahovat. ja sice jsem taky bordelar ale vetsinou to dam nekam na hromadu nez to vyhodim uplne, tady to je ale vsude.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    aj, tezke kovy, mamma mia!
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    OGMIOS: "popel ze dřeva považován za dobré draselné hnojivo. Naproti tomu popel z uhlí obsahuje značný podíl sedimentárních hornin a v důsledku toho i poměrně vysoké množství těžkých kovů (včetně radioaktivních, jako je thorium a uran); proto není vhodný jako hnojivo zejména pro zeleninu a ovoce, neboť by těmito těžkými kovy mohly být zamořeny i vypěstované produkty." (wiki)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    OGMIOS: ja bych to prubezne nahazela do kamen.. neco ti to do pudy uvolnovat muze, mozna siru, ale asi to zadna tragedie nebude, dyt je to hornina .)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    jo a prichazim s otazkou..jak moc je skodlivy uhli na zahrade? pac tam kdysi asi meli shozenou hromadu uhli a ted ho tam je docela hojne v jedny casti. tak jestli ho mam vysbiravat nebo to zas neni takovej prusvih.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    koprivove kralovstvi


    kompostova hromadka


    bordel co jsem vysbiral


    jedna prubezna, bohuzel finale jsem si uz nevyfotil


    a tady skvela srajdibouda :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    ANABEL_LEE: no koprivy, brslice, sem tam nejakej drn, vlastovicnik a tak tim slo nadherne :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    OGMIOS: my to teda hlavne pouzivali na nakopani sena ci slamy z hromady na hure, aby se to pak dalo shodit dolu zviratum, ale na pleni dobrej tip.)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    ANABEL_LEE: no rikam, ten vynalez se tam odkud pochazim nedostal :D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    OGMIOS: vohnutym vidlim se u nas rika kopáč .)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    ty jo tak clovek tady tejden neni a tady takova sahodlouha diskuze :D

    no byl jsem v polsku na baraku delat na zahrade. prijel jsem tam, tam vsude koprivy tak jsem se do toho pustil rucne pac byla sobota a ja se teprve chystal zajet si nakoupit naky zahradnicky nacini. no prisel soused se sousedkou, koukaj na me..zmizeli a prisli znovu a strasne se mi vysmali ze nerozumim praci na poli a ze neumim plejt ze to delam rukama. no vysmali se mi jak malymu klukovi, prinesli vohnuty vidle at to delam jima. a vono to tema vohnutejma vidlema slo samo :D musim uznat ze vynalez vohnutejch vidli se k nam na mimonsko nedostal a ja ho neznal a tak jsem vdecne prijal vypujceny nastroj a jel jak fretka.
    kopriv pozehnane a v podstate jako kdybych plivl do toho zeleneho more tim mym pletim. vyrobil jsem metr a pul vysokou hromadu zakladu na koprivovej kompost.
    privezl si vozejk pilin od clovicka z vesnice, zamulcoval zahonek at mi vydrzi zeleninka ty 3 tejdny nez tam zase pojedu. a taky jsem si privezl ze stodoly slamu a jakou jsem mel radost a jak jsem si prisel bohatej mit tolik slamy a moct ji pouzit na zahrade. ted uz jen aby se to postupne pretvorilo na pudu. chce to cas :)

    tak a ted premejslim jak to vymyslet abych nemusel do prace a mohl se venovat jenom takoveto hojnosti.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    DENDROBATA: stříkám, protože už mi stromky zašly.. Ale asi jsem stříkal blbě, mám to tam zas,ale ne tolik,jako když nestříkám. Imho má cenu stříkat i teď, i když tvrděj, že ne..
    VEVER
    VEVER --- ---
    FUNTL: Hm...tak snad bude vykukovat :) Dík
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    VEVER: aspon u nekterych vykukuje samotna redkvicka trochu nad zem, tak z miry zakrivenosti lze odhadlnout velikost koule :) Cim mensi, tim jsou krehci, ale zas malo hmoty, tak to chce vystihnout zlaty stred.
    MORPED
    MORPED --- ---
    ZRNKO:
    DENDROBATA:
    diky!
    Jo otrhali jsme,plody tam jsou. Ja jsem si rikala,ze traba ten strom k nam na zahraud proste neptari,ze patri treba nekde do Itosky,tak jestli se mam s tim trapit?!
    VEVER
    VEVER --- ---
    Měla bych takový dotaz...jak poznám že mám sklidit ředkvičky? Mám jich asi deset, takže varianta vytrhnout jednu a kouknout se se mi úplně nezamlouvá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam