• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    VEVER: aspon u nekterych vykukuje samotna redkvicka trochu nad zem, tak z miry zakrivenosti lze odhadlnout velikost koule :) Cim mensi, tim jsou krehci, ale zas malo hmoty, tak to chce vystihnout zlaty stred.
    MORPED
    MORPED --- ---
    ZRNKO:
    DENDROBATA:
    diky!
    Jo otrhali jsme,plody tam jsou. Ja jsem si rikala,ze traba ten strom k nam na zahraud proste neptari,ze patri treba nekde do Itosky,tak jestli se mam s tim trapit?!
    VEVER
    VEVER --- ---
    Měla bych takový dotaz...jak poznám že mám sklidit ředkvičky? Mám jich asi deset, takže varianta vytrhnout jednu a kouknout se se mi úplně nezamlouvá.
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    XAJA: S tím křenem, psal to Marek Kvapil a je to neověřené, akorát se to převzalo ze zahraniční literatury ... Právě ji mám kvůli těmto experimentům, loni jsem chroustal tvrdé, chlupaté, broskev jak ji známe z ochodu chutí připomínající plody :)
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    MORPED: Přihnojil jsem nepermakulturně, ale jo ja sem zahradník tak se občas zákazník ptá, tak toho mám doma kýbl a ta broskvička si o to říkala :) Kdyby šlo o přežití a ne o ekoturisitku tak hnojí i ten zapřísáhlý odpůrce (ten zatím může nakupovat v COOPu) http://www.silvamix.com/uploads/pdf/SilvamixForte60TE_en_20.10.11.pdf
    ZRNKO
    ZRNKO --- ---
    to inkflo : fakt že jo ...
    ZRNKO
    ZRNKO --- ---
    občas tu kadeřavost otrhejte apod.,ono je to houbový onemocnění tak to ty mladý listy chytnou znouvu když je vlhko a teplo,není to pak tak strašný,z mých letošních roubů asi nic-vymrzly ,ryngla na myrabelku(klasika),jak si štěpovala?
    MORPED
    MORPED --- ---
    DENDROBATA: mozu se zepata cim si to prihnojil a co ten kren,amme taky vysazenou broskev,minuly rok i letos kaderavost jako rpase,letos to dokonce babicka postrikala. Vypadalo to,ze to bude dobre a je to v pr....,tak uvazuju,co s tim,nechci to strikat jak blba.
    VEVER
    VEVER --- ---
    DENDROBATA: No, na tu meruňku :) Koukám, že můj přednášející na Základech zahradnictví byl zbytečně opatrný :)
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    Za vyrejpnutí a odnos, případně výměnu za jinou zeleň, nabízím už docela vzrostlá rajčátka, cca 15-20ks. Praha - Bohnice.
    (ve skleníku se nějak přemnožily, na odnos budou nutné vlastní květináče. Velikost cca už 30-40cm)
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    VEVER: A na co bys je chtěla roubovat? Dělá to tak i Radim ze Starých odrůd takže cajk. Nabízí se ještě meruňkový semenáč... A jak mi zbyly rouby tak jsem zkusil jabloň "Topaz" na hloh jednosemený tak to jsem zvědavý ale raší .. Hotovej Mičurin :)

    Pěstuje někdo z Vás broskve? Zkouším zda to má vůbec bez postřiků smysl dělat. Přikládám foto, první listy sežehla kadeřavost, ale vyrašily nové které již příznaky nemají, horší je že jsou fleky i na letorostech ale plodí bohatě, semenáč .. tak jsem ji trošku přihnojil a jak bude chvíle zkusím obsadit křenem jak se doporučuje ...
    VEVER
    VEVER --- ---
    DENDROBATA: Hm...meruňky jde roubovat na myrobalán? A chytá se to nějak rozumně? Taky máme na chalupě za plotem nějaké :)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    ZRNKO: ten borec z prvního dokumentu je Pepa z tabuláku za 20 let :-))
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    KOCOURR: Tak zkus očkovat..
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    DACUBE: Jasně, čau :) Prej má u vás hotový harém ..
    KOCOURR: Rouby jsem měl od souseda ovocnáře, 10 odrůd jabloní ! Meruňky jsem posbíral kde se dalo, dokonce i na nyxu :) Ty sem pak rouboval po zahradě i za plotem na myrobalány.
    Jo rouby se odebírají za bezmrazých zimních dnů třeba v tom únoru, nesmí být narašené. A měly by být ze zdravých stromů. Roubování samo je potom trošku o zručnosti, potřebuješ ostrý nožík, štěpařský vosk a pásku a něco si o tom přečíst.
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    DENDROBATA: neodvážel jsem si od tebe v úterý kačera?
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    DENDROBATA: nádhera...kdy bereš rouby? potřebuju si naroubovat třešně kvůli lepšímu opylení, ale asi budu muset počkat do zimy, jsem se dočet, že by se rouby měly brát ideálně v zimě, když je lehce nad nulou a roubovat někdy z jara před vyrašením..? ale co se roubování týče, tak jsem ještě panic, příští rok to hodlám napravit :)
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    Začalo se líhnout druhé hnízdo běžců, začínám tu mít pěknej frmol ... Roubovací pokusy z dubna vypadají velmi slibně, všechno raší jak o život. smrkový sirup zhotoven na dva způsoby, dneska ještě sklizeno několik posledních chřestů a pomály začnu chystat větší výběh pro bežce kolem záhonu, slimáci začali dorůstat konzumní velikosti ..) Hejno slepic (vlašky nakřížené) u známých .. nocující na bezu, přitom kurník mají A++ .. ale vybraly si .. kuřátka potom přivádi z lesa, hnízdí na divoko .. psů mají teď 3 + 6 štěnat



    ZRNKO
    ZRNKO --- ---
    k tomu lun.kal.

    ZRNKO
    ZRNKO --- ---
    co je to btw? těmhle srandám nerozumím ikdyž jsem v 90 letech dost programoval
    ženská by mě nevyměnila,je do mě blázen,ta předchozí už lituje že mě vyměnila,a vůbec to bys musela probrat s nima,jak já to mám hodnotit,ona je na zemi a já jsem povětroň

    máme starou chalupo v sudetech,hospodařím a dělám devět řemesel,mám 17 let starý auto a hromadu nářadí pro zedníka obkladače dlaždiče malíře vodaře zamečníka strojního i konstrukčního, svářeče -svařím i litinu tesaře truhláře podlaháře zahradníka včelaře opraváře kde čeho od kombajnu po počítač a já nevím co bůhví ještě,dělal jsem v cizině v holandsku 3 roky v loděnicích,ve švédsku,no když je potřeba 20 000 tak jdu a vydělám je za 14 dní ale jinak na to seru, když jsem nadřené doma pak sedím v lese na pařezu óm

    jako anarchista neplatím nic-vlastrně odpady který nevytvářím zdaleka tak jak ostatní,jsem na pracáku a bydliště mám na úřadě ,doktora dělám sám sobě i ostatním

    kdybych byl sám tak sedím na pařezu a z lesa se nehnu,a jím med ve vlněným svetru jak král ve středověku

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam