Český venkov umřel - Přítomnost.cz
http://pritomnost.cz/cz/spolecnost/2952-cesky-venkov-umrel
Jak je na tom český venkov? Zcela určitě nevzkvétá, nýbrž umřel. Leckde tak připomíná skanzen a slouží především k rekreaci. V tomto kraji pak jako noclehárna pro dělníky z montoven typu mladoboleslavské Škodovky. Zdravý funkční venkov představují sedláci, mnoho sedláků v každé vesnici, kteří se scházejí po práci v hospodě, nakupují a prodávají v obchodní síti pro ně vybudované. Nic z toho na našich vesnicích již téměř není. V tomto směru napáchal obrovské škody komunismus, zbytek pak dorazila dnešní doba. Vlastně už ani není na čem budovat nebo co zachraňovat. Alespoň v našem kraji, kde vlastní nebo má v pronájmu 91 % polí Agrofert. Kdyby Agrofert neexistoval, nahradila by jej jiná podobná společnost, poněvadž takto je systém nastavený už dvě desetiletí.
...
O Čapím hnízdě jsme už mluvili v jiném kontextu. Takže nyní k samotné kauze zneužitých dotací. Babiš chtěl mít moje plemenné krávy. Jakmile stavbu dokončili, dodal jsem mu je. Mám tak fakturaci, že Čapí hnízdo tehdy patřilo Agrofertu a ne nějaké rodinné akciové společnosti, což on teď neustále tvrdí a opakuje. Jednou za čas, když se začne o Čapím hnízdě zase mluvit, mu ten fakt esemeskou připomínám. On mně pak zuřivě odepisuje, třeba ve dvě ráno, že to není pravda, že to bylo úplně jinak. Ale já to mám černé na bílém a blba, jako jeho voliči, kteří mu spolknou všechno i s navijákem, ze sebe dělat nebudu.