• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    MAR_TINA: diky, prozkoumame to
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KLATIC: Havel nebo Rút. Pospíšil nevím, jestli teď vrtá. Mladoboleslaváky neznám. kde přesnějši (stačí vesnice v okolí), to máš.
    Ale papíry se obávám, že dělat nebudou a dají ti telefon na někoho, kdo ti napíše posudek. Fárik dělá i papíry, ale je z Čelákovic.

    Miroslav Pospíšil Komenského 958/10, 27601 Mělník pospisil.vrtani.studni@seznam.cz

    Serve, s. r.o. (Velký Borek) Jaroslav Havel servespol@seznam.cz

    HYDROGEOsond - Ing. Miroslav Fárik Jungmannova 560, 250 88 Čelákovice www.estav.cz/hydrogeosond

    Tomáš Růt Kozomín 95 277 45 Úžice http://www.studnyrut.cz/kontakt.html
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    AQUALOCO: diky, to mi vypadlo: Kokorinsko (melnicko, mlada boleslav)
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    KLATIC: lokalita?
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    zdravim a pozdravuji... nemate nekdo nahodou pozitivni reference na firmu, ktera kompletne vyresi vrtanou studnu do piskovce? od papirovani, vyvrtani a po finalni zprovozneni? dekuji za pripadne odpovedi, klidne jen do posty
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    k tématu: měli jsme asi 2 roky zasazenou jabloň (Jonagold ze školky cca pětiletej), když ji zcela u země překousaly myši. zůstalo to viset na max. polovině kůry - tak jsem ji narovnal a omotal ducktapem (stavěli jsme dům;) je to asi 8 let a je z ní asi 4m krásnej strom. po zkušenostech z výsadby všeho na travnatém pozemku jsem byl mnohokrát, snad pokaždé, překvapen urputností zraněných a poničených stromů přežít!
    KASTA
    KASTA --- ---
    BASTOCH: cely stromek a detail na ranu zapatlanou steparskym voskem



    KASTA
    KASTA --- ---
    JAZZZ: kuna nebo kocka kdyz si znackujou oblast. oboje smrdi jako skunk :)

    BASTOCH: vyfotim...
    BASTOCH
    BASTOCH --- ---
    KAIRRA: 3metry pro vysokokmen, menší stromy tuším metr a půl. A vlastně bych se s tím nesral a strom si tam píchl,trochu ho udržoval. Kdyžtak ti cestáři jednou za čas uřežou pár vetvi pokud to poleze do cesty.
    KASTA: foto by bylo?
    JAZZZ: skankovy smrad je kuna
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    nevite jake zvire pri svem zivote nebo rozkladu vytvari oder jako ganja? jedna mistnost v baraku mi tak nasmrada a nevim jestli pod podlahou bydli mys nebo jsme v podhledu uveznili kunu nebo co to je?
    KASTA
    KASTA --- ---
    OGMIOS: ok, asi ji tam teda normalne necham dozit a balit ji nebudu. prostrihavat jsem letos taky zacal, ale stromy tam jsou tak zanedbany, ze to bude na etapy. Myslim ze letos budou vdecny uz jen za to ze jsem je vyprostil z dzungle naletu...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KASTA: ja na bejvaly zahrade mel jablonku skoro bez kury, posledni prouzek, prvni rok skoro uplne sucha uz jsem ji chtel pokacet, ale pak jsem jen prostrihal a ona se vzmuzila a rostla vic a vic kazdej rok. Ale byla slaba, jabka jak orechy maly.
    KUATO
    KUATO --- ---
    KAIRRA: ty jo, ja tak v nedavnych 3 letech vysadil 3 stromky. Nikomu jsem nic nehlasil a nikdo se neozval. At si naserou, kdyz to neomezuje lidi na chodniku. O(
    KASTA
    KASTA --- ---
    KASTA: p.s. ptam se na to, protoze jsem videl obcas sazeny stromy (treba lipy v Praze) s obalenym kmenem nejakou jutou, tak neco takovyho jsem si predstavoval. Ten stromek je ted po probuzeni hodne vitalni, fakt skoda ho pokacet. Treba uz strakapoud vsechny ty potvory vyzobal....
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    KASTA: kácet jo, ale ne tam pak vysadit novej, pokud je to blíž než tři metry k plotu :/
    KASTA
    KASTA --- ---
    KAIRRA: ja mel za to ze ovocny stromy (a vubec vsechny stromy na oploceny zahrade) muzes kacet bez jakyhokoliv povoleni.

    LAETATIO: jo to je jasny a nejen pod kurou, je to rozklovany do pulky kmene.

    A kdyz teda ten kmen preci jen obalim tou netlankou nebo pytlovinou, pomuze to trochu nebo spis naopak?
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    ANNONKA: aha, no teď je tam ta jabloň, očekávám její konec do pár let (ulomená, tři různé houby, proschlá,... Ale furt kvete a snaží se). Dala bych tam klidně i něco okrasnýho, kdyby byl problém s padáním plodů, ale nevím zda se lze přes zákon nějak domluvit, získat nějaký povolení apod.
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    KAIRRA: a navíc by se na stejném místě neměl sadit stejný strom, měl by být třeba peckovina za jádrovinu...…. peckovina by se hůř "držela na uzdě", ale jde to....
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    ANNONKA: dráty ti nejsou, ale prostě ulice s chodníkama no. Nechápu proč nelze jeden strom nahradit na stejném místě stejným druhem, a to je pořád keců o podpoře sázení stromů..
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    KAIRRA: všimne. zvláště pokud jsou blízko eldráty nebo chodník. Ale záleží na rozložitosti plánovaného stromu..………….
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    Přidružený dotaz, chci taky nahradit umírající jabloň, ale je asi metr od souseda a dva metry od chodníku. Soused je v pohodě, máme dohodu o stromech u plotu. Ale co ta obec.. všimne se toho? Nevšimne? Mám chuť to prostě risknout :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam