• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    KAREN
    KAREN --- ---
    Muchovník - osvědčila se vám nějaká odrůda speciálně do živýho plotu? Nebo je to fuk a prostě člověk k omezenýmu růstu znásilní cokoli?? Má smysl mít více odrůd vedle sebe, nebo nejlíp jednu? Mělo by to být samosprašný, ale možná trochu moc dumám...
    KASTA
    KASTA --- ---
    Včera jsme sklidili poslední rajčata "divoké červené" od Marka Kvapila, teď už se těm ranním mrazíkům určitě nevyhneme. Byl jich ještě menší lavorek, je to naprosto nejlepší divoký rajče který jsme zkoušeli a je úžasný mít rajčata ze zahrady ještě na začátku listopadu!

    Taky jsme otrhali ještě poslední miniokurky (melothria) a tomatilla (mochyně). Litchi rajčátka ještě necháváme, ty přízemní mrazík přežijou, rostliny mají kolem 2 metrů.

    Příští rok bych chtěl vyzkoušet ještě nějakou jinou odrůdu divokých rajčat, zaujal mě ten Koralik opět od Marka Kvapila. Anebo jestli máte někdo nějakou jinou - prověřenou odrůdu, můžeme vyměnit semínka...
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    AQUALOCO: No muzes nakupovat v hobbymarketech, najdes tam i obstojny rakousky kosy, v hornbachu teda urcite, maj treba i kratkou robustni stepni, ale nenajdes tam slusny kosiste. Solidni, ale ne levny, stavitelny a v ruznejch dylkach, dela rakouska firma fux, koupit se da, jestli se nepletu, pres kosimesnadno.cz
    CUKI
    CUKI --- ---
    XL1: a velkoplodá odruda ti u nás někdy dozrála?
    XL1
    XL1 --- ---
    pěstuje někdo KIWI? příští rok chci přeroubovat 8 letou rostlinu která minimálně plodí , tak sháním ROUBY z velkoplodého, anebo žlutého KIWI-z rostliny která už plodila a má sladké plody....
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    Nevíte někdo, jaká směs látek či snad jedna látka se skrývá pod (téměř) stoletým názvem "karbolineum ovocnářské"?
    Záblesk reklamy při čtení něčeho naprosto nesouvisejícího mě dohnal do skutečné papírové knihy o pěstování ovocných stromů z roku 1939 a ty internety mi dávají jenom nátěrovou hmotu z Detechy bez bližšího popisu co to obsahuje............................
    KASTA
    KASTA --- ---
    KASTA: p.s. taky tam mam hodne cehosi, co je bud resetlak, nebo krusina olsova, uplne to nepoznam. pak jeste nejaky janovce, taky nejaky zplanely parkovy kere jako pamelniky ap a spoustu kapradi, toho vseho se rad zbavim :)
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    IXTREMIST: :) dík!!
    KASTA
    KASTA --- ---
    SVAN: uz jsem toho dost vykopal minuly tyden. Brizy uz tam moc nejsou, nasly by se spis jeste nejaky lisky, javory, babyky, habry, jasany ap. myslim, ze tak cca 50 semenacku toho vseho by se tam dalo jeste vykutat, tak jestli chces, muzeme se domluvit na spolecnym cisteni. Jsem ted na druhy zahrade a chvili tady jeste budu, takze nejak az po 26.10. kdyztak napis do posty, domluvime se.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    AQUALOCO: Místo neporadím, ale určitě nekupuj novou kosu, kup si jen delší kosiště a čepel (hlavu) si nech po dědovi, to co se dneska prodává jsou hrozný sračky, nejde to ani pořádně vyklepat.
    SVAN
    SVAN --- ---
    KASTA: A už si likvidoval ty břízky jak si tu psal, že by si je případně někdo vykutal?
    KASTA
    KASTA --- ---
    SVAN: ja se u tech hlosin vsude docetl, ze potrebujou hlavne slunce, takze je sazim na co nejvic osluneny casti zahrady. jim blizce pribuzny rakytniky jsem ve stinu zkousel a nesvedcilo jim to, radsi jsem nakonec presadil taky na slunce.
    V polostinu (pod svestkama) mame aronie, celkem se jim tam dari, i plody maji, ale jinak je to s tema bobulema a sluncem tak jak pises.
    SVAN
    SVAN --- ---
    KASTA: Zrovna se snažím dát dohromady nějaké keře, které by se daly použít do již vzrostlého smíšeného (ale více jehličnatého) malého lesa. Ta hlošina vypadá dobře, jen si nejsem jistá tím lesem. Většina keřů co nakonec dává nějaké bobule chce stejně jako všechno co nejvíc slunce, aby dozrály. Né že by tu byl úplný stín, ale pořádný šajn to taky není.
    Tak nevím! Máte je i v polostínu? a mohla bych to vidět? :))
    VIHATIZKA
    VIHATIZKA --- ---
    VIHATIZKA: přednášky i o permakultuře od institutu úzkosti
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SITH: Zo strany to mám, nie je to vidno, boli to také vymodelované mističky, cibuľky som vložila na spodok. Zhora som to nedala, tak uvidíme. U cibule a hrášku mi ožrali práve korene zospodu pri zemi, ale rastlinu zhora nechali tak.
    SITH
    SITH --- ---
    MART1NKA: ale když to nemáš až nahoru a ze strany, tak se tam dostanou stejně ne?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SITH: Aby to nezožrali hraboši zospodu. Čo sa mi stalo s cibuľou. Tie tenké plastové sitka čo predávajú v obchodoch sa mi moc nezdajú.
    SITH
    SITH --- ---
    MART1NKA: ta dratenka je tam proc?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    dneska jsme rozporcovali první dýni (nejspíš jsme ji podtrhli, tak jsem nechtěla riskovat, že se zkazí)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam