Lupinu naset semena.
Rajčata - to je kapitola sama pro sebe :-) Charmant F1 přišel v Zahrádkáři, je to třešňové rajče, sama bych jej nekoupila. Tornádo F1, Stupické, San Manzaro Gigante3 a Šejk jsou stálice pro průběžné jídlo a kečupy. A pak mám "hračky" - Býčí srdce, Pavlína, Blumko (Zahrádkář loni), Vilma do květináče, Perun - moc mi chutná jej zobat jdouce ráno okolo :-))), divoká rajčata pro chuť a legraci mrňavých kuliček, a letos poprve Siberian, Amish paste, Ildi, Venus, Delicious, Aztek, - z těch budu vybírat co se osvědčí pro další rok/léta. A úplný pokus - moje sebrané semena nevím z čeho (špatně označila, smazalo se) a Siranzo z márketu což bude asi F2 pro letošek, ale dvě rostliny zkusím, co kdyby z toho něco dobrého vzešlo? :-)))))
Cibule klasicky ze sazečky Štutgartská a Všetana pro množství co nám pokryje spotřebu. ALE už před pár lety jsem koupila ozimé sazečky, pamatuji si jenom Shakespeara, to se sadí na podzim jako česnek a vzhledem k ceně jsem si z nich vypěstovala semena posléze sazečku sama. Takže už dva roky máme půl množství z "klasiky" a půl množství z těchto ozimých (žlutá, bílá, načervenalá, fakt si ty jména nepamatuji, sorry.)
Česnek jsem koupila kolekci od ing. Kozáka a držím si odrůdy označené a vybírám na další rok ty nejlepší a hlavička se sotva vejde do sevřené ruky, takže dobrá velikost, jenom furt zkouším JAK nejlépe přežijí zimu ty uskladněné. Asi to vypadá, že jsem konečně našla způsob - Rusové na youtube, do sklenice s popelem.
Mrkev bez problémů. cokoliv co naseju.
Batáty nepěstuji, neúspěch mě odradil.
Jo a snažím se "vymýtit" F1, protože občas nejsou k sehnání, jsou drahé a já bych se chtěla dohrabat k vlastním semenům, zatím aspoň jednoletých zelenin a k tomu musí být heirloom. Z dvouletých se letos pokusím o červenou řepu.
Uuuufff jsem se rozkecala... :-).
A ještě k plísni - rajčata jsem měla loni poměrně nahusto (nenažranec no...), ale byly na místě kde drobátko profukovalo, takže z 35ti kusů chytly plíseň dva v půli září. Stříkám Kuprikolem a stopovými prvky 2x za sezonu.