ahoj, chtěla jsem se zeptat na doporučení na zahradnictví - Praha, Kralupy či poblíž případně nějaké dál, co má e-shop a nebylo by to poštou přes půlku republiky. dobré reference jsem slyšela na pražské Krulichovi. Florianus má uzavřený e-shop, ekozahradnictvi má taky uzávěrku objednávek, protože jsou přehlcení. tak přemýšlím, kam jinam. většinou kombinuju sazenice z pražské tržnice (na zeleninu), pak Jelínek ve Veltrusích, protože to mám při cestě a když byl čas, tak až do Markvartic Planta naturalis. Ptám se teď hlavně kvůli okrasným trvalkám a bylinkám, letos plánuju obnovit několik větších záhonů, tak půjdou počty sazenic do desítek. Krom slušného stavu rostlin tedy i cena hraje roli, tak budu ráda za tipy. Matně si vybavuju, že jsem jednou narazila, že by mělo být i zahradnictví připojené ke Klubu přírodovědců na Smíchově, ale teď to nemůžu dohledat. Nevíte o tom něco? Případně nezkoušli jste někdy nakupovat v Jeně? Jestli si dobře pamatuju, tak to mají jen pro velkoodběratele, ale psát jsem jim nezkoušela. Jestli není nějaká možnost i pro menší odběr či přes někoho známého.. Ještě jsem loni zkoušela Flos, ale popravdě jsem z jejich sazenic moc nadšená nebyla. Balené je měli dobře, ale rostlinky dost malé a půlka jich sotva přežila sezonu.
Jinak, jak jsem se vás tu ptala na odrůdy rajčat, tak jsem to nakonec pojala experimentálně a doma roste teď asi 17 odrůd. Většina perma, pár F1. Pokud mi půlka nepojde, tak budu mít v půlce května nějaké na výměnu, když bude zájem. Třeba za papriky, okurky nebo prostě jiný druh zeleniny než rajčata..:)