• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    IXTREMIST: v zahonech je to super.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    Nemluve o tom, ze tam muzes potom navalit vetve, stepku, biouhel a vrstvit stim tu novou zeminu co navezes.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAGGI: vybagrovat všechno. Nechceš se příští dvě tři generace neustále potýkat s bordelem všude, kam zaboříš lopatu.
    XL1
    XL1 --- ---
    BAGR, a neodkládat . jeste ted na podzim!
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    já bych se bagru nebál, pokud to vemeš z gruntu do půlmetru, tak to je deset kubíků hlíny, tři kontejnery... to je práce jak na kostele, bagřík to dá za dopoledne i se svačinou. Jde o to, jak hluboko ten bordel máš
    TBC
    TBC --- ---
    MAGGI: vykopat zeminu do kontiku a zavest novou... rozhodne ne bagr.. 😉
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    MAGGI: 20m2? Permakulturista by to asi nechal pár set tisíc let zetlít, já bych to vybagroval, klidně půlmetr
    MAGGI
    MAGGI --- ---
    Ahoj permakulturisti, mám rébus: nedávno jsme koupili malý domek s malou záhrádkou (cca 20m2) kde jsme chtěli udělat mini jedlou zahradu. Zjistili jsme ale, že tam předchozí majitel vyvážel odpad (tj plasty, sklo, látky..) a je to v tý zemině, kam se člověk podívá. Jak by postupoval permakulturista? Jíst mikroplasty jakožto plody lidství? Vybagrovat? Vzít nohy na ramena a utýct? Dík za názory :)
    TSOH
    TSOH --- ---
    Nemá někdo zkušenost s pěstováním lanýžů?
    XL1
    XL1 --- ---
    Pěstuje někdo z vás Česnek sloní ?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    V zimě krmítka, v létě koupák. Ptáci využívají obé hodně.
    HOORKA
    HOORKA --- ---
    FAITH:
    :)dík
    FAITH
    FAITH --- ---
    HOORKA: Nic neslubujem, ale keby naaaahodou, tak dam vediet, musim sa ich najskor spytat :)
    HOORKA
    HOORKA --- ---
    FAITH:
    Kdyby uměly stopovat do Prahy… hned bych je bral;)
    FAITH
    FAITH --- ---
    Chcete niekto afrikany? Mam ich nadbytok. Brno
    FAITH
    FAITH --- ---
    XL1: Ak by stacilo odkopnut z uz existujucej, tak mozem poskytnut. Brno.
    XL1
    XL1 --- ---
    nemá nkdo navíc pár sazenicí šalvěje?
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    TSOH: nemáme kýbl, mame lavor a pítko, ale moc ho nevyužívají ač pítko je na štangli. Je tu hodně koček se sousedtví a potvory nám chodí na pozemek. Budu to muset ještě nějak pořešit, aby se ptáčku u nás také líbilo.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TSOH: Protože jsou letos všichni u mě na zahradě...
    TSOH
    TSOH --- ---
    SHILENEC: Cachtaj se v tom jak v loužích.. Ten kýbl je lepší starý kovový s úzkým obvodem, kde si snadno uchytí drápky. Nejvíc mi chodí kosaci.
    SHILENEC
    SHILENEC --- ---
    TSOH: ad slimaci nevim, ale sneku je dostatek, nicmene se o ne castecne staraji i sojky.

K cemu ten kybl presne? Mini vodni plocha pro ptactvo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam