• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAJMONDEEFilosofování o nebyčejně obyčejných věcech
    IJACZEK
    IJACZEK --- ---
    kakao!!!
    BOROLDOJ_MERGEN
    BOROLDOJ_MERGEN --- ---
    metro mě dojímá jen do té míry pokud se jedná o jeden podnik u nás, kde ti ve čtyři hodiny ráno uvaří teplý kakao... jinak ale jsem pro postavení speciální linky metra, která by vedla z brněnskýho desertu do olomouckýho vertiga a tak by rapidně zvišovala možnost střetnutí se spřátely a kamarády.....jinak mě zaujalo metro londýnský, ale to už je mimo mísu, protože o undergroundu bych taky mohla tlachat hodiny....
    BINABIK
    BINABIK --- ---
    ROXXA: To je hezký litovat vítr:) óm .().
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    FALLENANGEL: jasne pruvan co jinyho....ikdyz jsem vzdycky zila v predstave ze dole existuje neco jako podezmni vitr, ktery se řidi uplne jinymy fyzikalnimy zakonitostmi:-) a ketry je uplne jiny nez ten nahore a to mi prislo kouzelny, takze jistou dobu kdyz jsem cestovala v metru jsem v ramci jedinecnosti kazdeho okamziku vzyvala ten podzemni vitr a litovala ho ze je v takovych depresivnich prostorach.
    SAJMONDEE
    SAJMONDEE --- ---
    IJACZEK: jednou jsem jel vlakem, kd bylo na dvěřích napsáno "vlak nezastaví!", vzhledem k tomu, že již předešlá doba dne byla záhadná, tak to na mě hodně zapůsobilo...... velice temné a zábavné.

    Ten průvan dost často nepříjemnej.zvlášť když je studenej.
    IJACZEK
    IJACZEK --- ---
    když mi bylo cca 5 let, bál sem se v metru toho, že někdo (asi čert nebo tak), přehodí vyhýbku a pošle nás na nekonečnou kolej .)

    - dovedete si to představit, co by se dělo po 5, 10, 15, 30 minutách .... 1, 2, 3, dnech - týdnu..... když by lidi zjistili, co se děje, jak by se chovali...?

    námět na film .)
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    ROXXA: Myslíš průvan? :)
    NOFISH
    NOFISH --- ---
    Jsem v rozpacich pri pohledu na hezkou zenu trvajici pohled 20 min cesty....
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    Jakakoli vec muze byt neobycejna kdyz se na ni clovek podiva trochu jinym uhlem pohledu nez je zvykly. je to vychyleni od beznych mantinelu zvyku.
    me teda na metru fascinuje jedna vec - a to podzemni vitr ktery vevnitr vznika....
    HASH
    HASH --- ---
    nenasytnost je vostra

    zvlast kdyz je plne nastupiste

    co by se stalo, kdyby bylo uplne plne a stale by prijizdeli dalsi a dalsi lide na jezidicich schodech ? vytlacili by je ven do kolejiste ? ;)
    SAJMONDEE
    SAJMONDEE --- ---
    Metro je kolosální.hrozně moc lidí se nahrne na jednu a druhou stranu, přijede tenhle vozejček, odveze je a než přijede další, zas je kupa lidí.
    Když vlezu do metra, dívám se na lidi, co dělaj a tak, představím si občas, jaká by to byla rána, kdyby jsme se srazili s metrem jedoucím v protisměru. To by byl chaoss to by byla rána.
    Příjde mi, že v metru je vidět, jakoby na světě bylo víc žen a skoro všechny sedí, protože se očekává, aby je muži pustili sednout. Myslíte, že se někdy dostanete do scenérie, kde všechny ženy sedí a všichni muži stojí?
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    MR_NTA: jezis, o tom se mi jednu dobu zdavalo, vzdycky mne nakonec prisel zachrnit David Hasselhoff...
    to bych asi nerada zazila...
    ale lidi v metru mne bavi, v pze je to o dost barvitejsi v tomhle smeru nez v mym rodnym brne
    MR_NTA
    MR_NTA --- ---
    ad metro:
    ja obcas premyslim, jak by to vypadalo, kdyby prestal jit proud. Oni tam maji samozrejme generatory a jisteni, ale kdyby to nefungovalo, a v jeden kratky okamzit spadlo do naproste tmy, treba v sest vecer, ve spicce. Sranda

    IVUCHACHA:
    ano je to v ramci norem, neco co je "bezne", takze to vytvari jakysi standart?, ke kteremu a zaroven ktery je neustale porovnavan(o), rekl bych
    HASH
    HASH --- ---
    me metro uchvacuje

    predstava, ze vezmu cloveka z doby pred 200 lety a prijdu s nim na stanici nekde na trase B chviili predtim, nez prijede souprava do stanice, se mi velmi casto zjevuje v mysli.

    nejprve uslysi temny hluk, pak prichazi vitr, svetla, rachot, prulet cehosi sviticiho, zastaveni a otevreni dveri.

    ja na jeho miste bych utekl velmi brzo

    metro je velmi strasidelne
    CAMPANELLA
    CAMPANELLA --- ---
    obyčejnost je obecnina
    IVUCHACHA
    IVUCHACHA --- ---
    MR_NTA: ze se da dobre vyjadrit?? normalni je neco jako "v ramci urcitych norem", ale jaky to sou normy?? a kdo je teda urcuje??? Casto se tohle slovo podle me pouziva na misto "bezny" nebo "prumerny" nebo tak neco, ale nejak mi nepride, ze by se normalni dalo matematicky vyjadrit, podle me to je prilis abstraktni pojem...kterej teda nemam moc rada...
    HARALD
    HARALD --- ---
    MR_NTA: "normální" a "normální rozdělení" jsou dvě naprosto odlišné věci. Stejně tak nelze činit rovnítko mezi "průměrný" a "průměrný člověk".
    MR_NTA
    MR_NTA --- ---
    SAJMONDEE: no ano, ale prave vsechno ostatni je v tu chvili obycejne a pak se to zmeni a porad dal.


    IVUCHACHA: pojem "normalni" se snad ale da pomerne dobre vyjadrit matematicky (?), nejaka rozdeleni a tak. Hlavne se to ale musi s necim srovnat
    KOKES
    KOKES --- ---
    Třeba pražské metro je neobyčejné už jen těmi ruskými vozy, co v něm dosud jezdí; je neobyčejné změnou projektu za pochodu, kdy nám byly násilím tyto vozy vnuceny v důsledku čehož se za pochodu předělávala spousta věcí(např: zkoumala se statika nuselského mostu, protože ruské vozy byly podstatně těžší než ty ze Škodovky)
    neobyčejné je ražení metra pod Vltavou, kdy se na břehu montoval tubus a zasouval se pod vodu, neobyčejný je celý projekt prodlouženého C (Prosek & spol stojí na písku).. to jsou věci o nichž povšechně vím, možná nepřesně, ale pražské metro se mi obyčejné nezdá:-D
    KOKES
    KOKES --- ---
    co třeba: obyčejný prací prostředek:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam