• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    tak me ceka pulnocni sauna :-) misto mse :-) juchuchu
    VASUCEK
    VASUCEK --- ---

    ANKETA

    VASUCEK
    VASUCEK --- ---
    Přidávám se k dotazu, taky by mě infrasauna zajímala.

    Jinak jsem přihodil na nástěnku pár článků.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    Zdravim,
    mate nekdo zkusenost s infrasaunou?
    VASUCEK
    VASUCEK --- ---
    VRATENKA: Chodím taky do svépomocí zbudovane sauny, ale doma ve sklepě :) je to malá zděná místnost, kterou jsme zateplili a obložili dřevem. Vytápíme to elektrickýma kamnama od saluse a vzhledem k té velikosti jedem tak na 80°C. Je to až až, ale plánuju, že někdy testnu více. Kolem stovky. K Ochlazení slouží sprcha, která je hned vedle. Možná časem nahodím nějaké fotky ;)
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    a kam se chodite saunovat?
    ja se chodim saunit do sauny, kterou svepomoci postavili nasi kamaradi na ostruvku u Berounky a po saune se bezime schladit do reky, coz ma sva uskali, treba kdyz ted mrzne, tak jsou schudky do vody namrzly a uz se mi povedlo se na nich natahnout.
    VASUCEK
    VASUCEK --- ---
    VRATENKA: V tom případě je to pochopitelné :) já většinou chodím saunovat sám z důvodu velikosti sauny. Semtam když někoho seženu tak je to lepší, ale i tak je to dobrý relax.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    chodim se saunovat pravidelne, idealni stav je dvakrat tydne, ale ne vzydcky to stiham.
    chodim se saunovat s partou, takze je to spis takova spolecenska udalost, takze odpocivaci cast neflakame :-)
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    jj sauna je jeden z nejlepsich "resetu" ktery znam :)
    faze odpocivani je imho uplne stejne dulezita jako samotny saunovani, ale bude to individualni .. muj "standart" je 12-15min sauna, poradny zchlazeni (na hranici kdy uz ti zacne bejt skoro zima) a pak min. 10 minut chillout.
    jinak z myho okoli pravidelne navstevujou saunu spis chlapi, zensky s tim maji casto problem (problem s dechem - moc velky vedro, nasledna ledova voda, mj. i stud, ...)
    dlouhodobe pozitivni ucinky cejtim hlavne na imunite
    VASUCEK
    VASUCEK --- ---
    Vítám Vás :) tak teda začnu. Do sauny se snažím chodit pravidelně alespoň jednou týdně. Když mám chuť a časově mi to vychází tak i dvakrát. Většinou tam lezu třikrát po sobě. Ze začátku to bylo zhruba na 10 minut, teď už není problém i 25 min. První zřetelný náznak jakéhosi pokroku. Neřídím se až tak radami v článcích, kdybych měl totiž mezi jednotlivými vstupy do sauny dělat půlhodinové pauzy jak někde píšou, tak bych tam strávil 3 hodiny, což je nemyslitelné. Odpočinu si max. na 5 minut a to i s pitím. Za dobu co pravidelně navštěvuju saunu jsem taky zjistil menší stupeň otužení. Při normálním sprchování už totiž nepotřebuju teplou vodu, ale jen vlažnou až studenější (teda mě příjde normální, ale pro ostatní je studená). Skvěle se po sauně usíná a jsem vždy hodně uvolněný.

    A co Vy? Saunujete taky? Jaké máte se saunou zkušenosti? Je tady někdo komu sauna nesedí a nemůže v ní vydržet ani minutu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam