• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    ZELENYCAJ: přesně tak, my když jsme tam ve skupině, kde se známe, tak jsme domluveni s panem saunérem, že můžeme do bazénku rovnou - prostě ho nechá protékat.o)
    JAMES_DICK
    JAMES_DICK --- ---
    DED: aaa! nyxacka honorace :)
    SEOM
    SEOM --- ---
    nejaky infos o saunovani kojencu

    saunovani (suche) provadim s potomkem od ukonceneho 6.mesice, chodime na 2krat 5 minut, zpocatku 2krat 3 minuty.deti to snasej dobre, libi se jim to, nikdo z pritomnejch neprotestuje ani proti nasledny studeny sprse.u naseho potomka zatim zadna nemocnost, ackoliv za zimu uz dvakrat lehla cela rodina s nemocema hornich cest dychacich.
    moznost tohohle saunovani nabizi v ramci plaveckych kurzu betynka.cz v rytirske ul., po plavani je moznost navstivit jak virivku na prohrati po bazenu, tak saunu.ceny se lisi podle veku deti a lokality kurzu, ja platim za 10 lekci 2.300 (coz je nejvyssi taxa), z cehoz 1000 proplaci pojistovny (co vim, tak vzp a vnitra jiste).

    http://betynka.cz/


    DED
    DED --- ---
    ZELENYCAJ: my chodime do kontiku a tam je bazenek protejkaci takze tam taky skacem rovnou. Je to tam hezky, cisty a sauna bejva nad 100, ale je to tam pro majetnejsi pouze :)
    ZELENYCAJ
    ZELENYCAJ --- ---
    S tim sprchovanim pred bazenkem - asi jak kde, ale tady se bazenek dost silnym proudem prepousti, takze se to obmenuje rychle. Komu to vadi, tomu asi taky vadi kartacujici se chlapci, ze kterych to strika po cely saune a tem asi taky vadi nebyt v saune sam :)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    od 90 do 100 stupńů.) nám to stačí.o)
    ochlazovaní bazén i sprcha.
    my třeba máme domluveno, že skáčeme rovnou do bazénu - po nás se už rovnou vypouští.o)
    TARGI
    TARGI --- ---
    MUFLONEK: Dekuju za info, nevis, jak se tam pohybuje teplota? A jak to tam je s ochlazovanim?
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    TARGI: ano Pražačka.o) ale předem upozorňuji, že středy 1x14 dní má rezervované naše banda od 20.00 - tuhle středu nejdeme - příští ano.o))) takže tak.o)))

    Moc milý pan sauner (na jedno ucho neslyší) - nabízí i masáže. Kromě toho dojde do hospůdky naproti pro pivko, vinný střik... co se týče jídla i pití - můžeš si donést vlastní.
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    TARGI: Pražačka se tu už zmiňovala - ta bývala moc fajn a myslím, že by splnila všechny tvé požadavky. Pár let už jsem ale mimo, tak ti snad odpoví někdo s aktuálnějšími zkušenostmi...
    SELMINEK
    SELMINEK --- ---
    MONICARDIO: No jakmile zas pojedu do Plzne, urco navstivim, zatim si jen necham zajit chut..
    SELMINEK
    SELMINEK --- ---
    MONICARDIO: aha,no jo,kdyz nad tim uvazuju. Jen v tech tropech, kdyz vylezu z letadla, tak me osobne je to mega prijemne, dycha se mi ve vlhkem vzduchu naopak lip..
    DED
    DED --- ---
    nevim jake to tam je, ale asi to tam brzy zajdu vyzkouset http://www.saunapraha.cz/
    RADO1
    RADO1 --- ---
    Oki, tak ja trochu zmiernujem filter.
    Klido-pido dam za saunu aj 300 stovky. Ale chcem, aby tam bolo cisto, aby v saune nebol tyzdnovy zatuchnuty vzduch, aby som si tam nemusel nosit plny batoh vlastnych plachiet, na ktorych budem potom lezat [najlepsie 2 - na jednej byt v saune, na druhej na lehatku], spravca, ktory dava pozor, aby do bazenika neliezli neosprchovane prasata a pod...
    TARGI
    TARGI --- ---
    MONICARDIO: byla jsem se kouknout na cernaku ve factory pro a to je sila, sice cisto, ale ohrivarna, ne sauna a neschladis se, maji jednu sprchu studenou a jeste je usporna....
    TARGI
    TARGI --- ---
    MONICARDIO: proto rikam mozna sci fi :)))

    Jak jsem tu driv uz psala, jsem cenove rozmazlena z malomesta kde platis 70,- neomezene....jenze tam to ted vzal jinej majitel, kterej se o to nestara a je to tam houmles :(((
    TARGI
    TARGI --- ---
    TARGI: Mozna je to sci fi, ale tak lina huba zejo .))
    TARGI
    TARGI --- ---
    Rada bych se zeptala, vi nekdo o suche saune, ktera by : byla cista, teplota nad 100°C, mela poradny ochlazovaci bazenek, nebo sprchy, byla v Praze(nebo pobliz prahy nekde okolo D8) a nebyla za 180,- na hodinu?
    SELMINEK
    SELMINEK --- ---
    MONICARDIO: no a k cemu je to sucho tak dulezity?Ja myslela, ze je to proto,aby se nezvysovala relativni vlhkost prostredi v saune. Jinak k predeslemu kyvani se taky pridavam,jen ten cyklus opakovani mam vicekrat. Vetsinou tolik,kolik se vejde do 2h nebo do hod a pul. Zvlastni je, ze v zime mi nedela nejmensi problem tam ty 2 hodky byt, ale jakmile se zacne venku na jare oteplovat, zacinam se v saune nudit..
    ZELENYCAJ
    ZELENYCAJ --- ---
    Mozna by ale stala za zminku jedna vec, kterou jsem ze zacatku nevedel a se kterou to na me teprve poradne pusobi. A to poradne se utrit dosucha, nez se do sauny vleze. Kdyz jsem si toho poprve vsimnul, tak jsem zjistil, ze mokry tam lezou jen takovy ty bludny duse bazenu, co prijdou do sauny v plavkach, sednou si na dve minuty a pak jdou zpatky do bazenu. A ja.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam