• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]
    SELMINEK
    SELMINEK --- ---
    MONICARDIO: no a k cemu je to sucho tak dulezity?Ja myslela, ze je to proto,aby se nezvysovala relativni vlhkost prostredi v saune. Jinak k predeslemu kyvani se taky pridavam,jen ten cyklus opakovani mam vicekrat. Vetsinou tolik,kolik se vejde do 2h nebo do hod a pul. Zvlastni je, ze v zime mi nedela nejmensi problem tam ty 2 hodky byt, ale jakmile se zacne venku na jare oteplovat, zacinam se v saune nudit..
    ZELENYCAJ
    ZELENYCAJ --- ---
    Mozna by ale stala za zminku jedna vec, kterou jsem ze zacatku nevedel a se kterou to na me teprve poradne pusobi. A to poradne se utrit dosucha, nez se do sauny vleze. Kdyz jsem si toho poprve vsimnul, tak jsem zjistil, ze mokry tam lezou jen takovy ty bludny duse bazenu, co prijdou do sauny v plavkach, sednou si na dve minuty a pak jdou zpatky do bazenu. A ja.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    nekde jsem cetla, ze jedno kolecko cloveka akorat rozhodi, dve kolecka ho nabudi, tri kolecka zrelaxuji a po ctyrech mu bude blbe. ale znam i lidi, co jdou osmkrat a nezabije je to, a dokonce je jim to prijemny. tak proste asi plati, ze si to kazdej musi vymyslet sam, co mu dela dobre.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    ZELENYCAJ: souhlas.o)
    SPUNT
    SPUNT --- ---
    VRATENKA: a jeste vic:-)) Myslim ze tri rundy jsou idealni...
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    ROLNAS: a mozna jeste o neco vic :-)
    ROLNAS
    ROLNAS --- ---
    MONICARDIO: je nas vic:)
    ZELENYCAJ
    ZELENYCAJ --- ---
    Pobyvam, dokud mi to nezacne byt neprijemny, odpocivam, dokud se mi nezacne chtit zpatky do sauny a to cely trikrat, protoze pak uz mi to neprijemny je :)
    ROLNAS
    ROLNAS --- ---
    GOBERS: tez dobre znam :))
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ROLNAS: Delavali jsme driv na brdech ad hoc indianskou a pak to strihali do zimniho potoka. Velmi lepsi...
    ROLNAS
    ROLNAS --- ---
    GOBERS: to me tez, ale nemam problemy s tlakem;))) a jeste kdyz je tak - 15 a v bazenku vysekana dira v ledu, sauna tak 110..nejlepsi:))
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SELMINEK: No me je prave prijemne tam byt dlouho a pak to svihnout do bazenu...
    SELMINEK
    SELMINEK --- ---
    E42: sauna je na tlak dobra, hlavne pri pravidelnem saunovani ho z dlouhodobeho hlediska stabilizuje. Jen pritakavam, co uz bylo receno: chodit na kratsi dobu, tak aby ti to bylo prijemne, ochlazovat postupne.
    ROLNAS
    ROLNAS --- ---
    SPUNT: Diky:) snad u tebe taky v poho:)
    SPUNT
    SPUNT --- ---
    ROLNAS: TAk to blahopřeju, já jdu na kontrolu za týden, tak se taky pro jistotu přeptám, teď stejně moc nestíhám chodit, ale snad mi to taky nezakáže. Tak si to užij:-)
    E42
    E42 --- ---
    ROLNAS: Aha, dík, tenhle článek jsem nenašel. No, já do sauny občas chodím a žádnou viditelnou neplechu mi to nedělá, kamarádka zkusí a uvidí, pětadvacetiletý zdravý tělo by to snad vydržet mohlo, není zase žádnej kardiak.
    ROLNAS
    ROLNAS --- ---
    E42: heh, nee, nevim jestli by mi foniatr poradil s nizkym tlakem..:))
    bud anebo ovsem pokud ti to doktor zakaze....
    ...a pokud dovoli, ale jestli nesaunujes a chces zacit, tak zkousej nejprv v nizsich teplotach a nedavej bazen, radeji sprchu...a velmi opatrne :)
    E42
    E42 --- ---
    ROLNAS: Na nízkej tlak ses ho náhodou neptala, viď? Tak příště, dík ;)
    ROLNAS
    ROLNAS --- ---
    SPUNT: tak jsem otazku saunovani dneska na kontrole probrala s doktorem...a pokud clovek saunuje pravidelne a organismus je na ty zmeny teplot teplot zvykly, tak neni problem...dokonce po dnesni kontrole uz ani u mne, takze trikrat hura a pristi tyden sauna rullezz:))
    E42
    E42 --- ---
    KOKES: Přesně to jsem jí říkal, ale to že ne, že to prostě zkusí. Počítám ale, že tohle už dost lidí řešilo, tak asi někdo vědět bude.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam