• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]



    Správné saunování je věda


    Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

    Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

    Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

    Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.




    rozbalit záhlaví
    JAMES_DICK
    JAMES_DICK --- ---
    LISTIKUS: ja chodim do contiku. maj tam taky vune a relaxacni salonek,kde poustej zvuky dzungle :)
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    JAMES_DICK: a kde?
    no ja za to nemuzu, ale teplomer ktery je nahore to tak nejak ukazuje.....ale urcite nad 95 jsme tam nikdy nevidel.....ale nesleduju to pravidelne.
    JAMES_DICK
    JAMES_DICK --- ---
    LISTIKUS: to je ale dost malo stupnu mi prijde.jsem zvyklej tak na 105 a horni sedacky :)
    KVJETINKA
    KVJETINKA --- ---
    LISTIKUS: diky za vycerpavajici info, pujdu to nekdy vyzkouset.. :)
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    KVJETINKA: tak v Ymce jsou stredy pro slecny jinak je to smisene...normalne tam maj do pul destate krom vikednu kdy je to do pul devate. Jedna odpocivarna, kde jsou drevene lehatka s dekama, takova stedni finska sauna, a bazenek, ted docela ledovej, vedle bazenku se da taky lezet na drevenych lavacich, nebo sedet. Myslim ze cistota jde, ale nekdy se na to vykaslou, treba dneska u sprch byl chomac vlasu u odpadu, coz nevypada nijak vabne. Jinak sauna je tak vyhrejvana kolem 85 az 90 stupnu, dle toho kolik lidi tam je a jak moc se tam pendluje. Ale da se regulovat, dole pod drevenejma sedackama je vetrani, ktere se na otevrit nebo uzavrit. Celkove tam moc lidi neni, ale kdyz je pech a sejde se tam tak tri ci ctyri pary tak uz je to moc. Porad se lita ven a clovek se dle me moc neprohreje. Ale chodim tam tak jednou do tydne a to ze je sauna plna se mi stane tak jednou do mesice a pul. Je mozne si tam za poplatek myslim 50 kc pujcit rucnik a prosteradlo jinak cena, ja mam kontokartu, je 1,40 za min plus 15 min zdarma na prevleceni. Maji tam i Eukaluptovou malou saunicku, ale ta je zrejme jen na objednani, nikdy jsme ji nevidel v provozu a je tak pro 2 lidi....
    KVJETINKA
    KVJETINKA --- ---
    LISTIKUS: no ja nevim jak ted.. ja tam od leta nebyla, jelikoz jsem se ted musela chvili temhle spolecnejm zalezitostem vyhybat.. kazdopadne v axe se mi to docela libilo.. ve spolecny/pansky je i krome normalni infra sauna a para.. a ta damska je takova mensi, myslim ze jsem ta zahledla take infra saunu, ale ted bych za to ruku do ohne nedala :))
    a jak je to v Ymce? resime kam zitra :))
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    a chtel jsem se jeste zeptat kdo co pouzivate za vecicky pri saunovani aby se vam lip prokrvila kuze?
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    KVJETINKA: jee tak na to jsem se chtel zeptat jake to je v Axe. Chodim do Ymci a rikal jsem si ze bych zkusil i neco jineho....jen se mi zdalo ze v Axe to bude nacpane.....
    KVJETINKA
    KVJETINKA --- ---
    ahoj, chci se zeptat, nemate nejake tipy na sauny v centru Prahy? chodivali jsme do Axy, tam mi to prislo docela slusne, hlavne ta spolecna sauna, ale rada bych vyzkousela i neco jineho.. hlavne aby to bylo nejak solidne dostupne mhd ..
    PENGU1019
    PENGU1019 --- ---
    SMARTCHIN: Chodime pravidelne a super. Cena prijatelna vzhledem k tomu, ze to je rezervovany cely.
    SLUCKER
    SLUCKER --- ---
    jojo, byl jsem tam..
    maj peknej bazenek, ale dost spatny zazemi na odpocivani - uzky a nijak prijemny, vstup tam je prez posilovnu..
    takze obecne nic moc, i kdyz na druhou stranu na letne a v okoli toho asi moc jineho co by slo zamluvit privatne na vyber neni..
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    Ahoj, testnul uz jste to nekdo tady http://www.athena-fit.cz/FormSauna.aspx ?
    TARGI
    TARGI --- ---
    Takze otazka, kdo kam kdy tenhle (budouci)tyden jdete a ke komu bych se mohla pripojit?? :))))
    Nechce se mi jit samotny .)))
    HOKITOKY
    HOKITOKY --- ---
    je v Brne na Kravi hore krome bazenu i sauna?
    PENGU1019
    PENGU1019 --- ---
    Takze o vikendu probehla zase sauna ve Vojenske zotavovne Merin. Sauna je po rekonstrukci za cenu 140 Kc na 90 minut, ale moc tam na to nekoukaj. Byli jsme tam se slecnou v sobotu kolem obeda a byli jsme tam uplne sami. Vsude cisto, venkovni brutalne studenej bazenek. Doporucuju.
    AUSSIE
    AUSSIE --- ---
    DEMONOFANARCHY: Třeba na plavečáku v Podolí (P4) je smíšená sauna, kam je pánům přístup povolen pouze s partnerkou, rozhodně smíšených saun je v Pze docela dost:)
    RADO1
    RADO1 --- ---
    SELMINEK: V saunach, kde si potrpia na kvalitu, ta v plavkach pozenu von svinskym krokom.
    Ono - imho - nejde len o to, ze sa z tych plaviek odparuje voda a zapari saunu, ale ze ked si v plavkach, tak zo seba poriadne nezmyjes ten bordel, co ti lezie z porov...
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    SELMINEK: oki, dekuji za info....Takze do sauny spis sam nebo s kamosem nez s pritelkyni...
    SELMINEK
    SELMINEK --- ---
    DEMONOFANARCHY: Vetsina saun, kt.js navstivila, byla koncipovana na nahatost. Ono se v plavkach muze clovek snadno zaparit. V saune byvaji dny urcene pro zeny, jine dny zas pro muze. Vikendy byvaji casto spolecne nahate, tady se mi ale casto stavalo, ze js tam byla jedina zena a nebylo mi prijemne, jak si me chlapi prohlizeji.
    Jsou ale i sauny, kde je spolecny vstup se vstupem do bazenu nebo do virivky a lide volne prechazeji, pak jsou mnozi i v saune v plavkach. Myslim si, ze plavky by v saune nemely co delat, krome zaparky se z mokrych plavek odparuje para a meni to suchou paru na vlhkou, ve vlkhu je hur snesitelna vetsi teplota.
    No a pak je spousta saun, kde se muzes objednat jen coby par a pak mate saunu na urcitou dobu jen sami pro sebe.
    Na saune se mi prave libi ta nahota/cistota:)
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    mam par otazek mozna pro Vas pomernesmesnych... stehuju se zpet do Prahy ovsem nikdy jsem tam nebyl v Saune a docela bych zasel. Rad bych tip na 4ce...a dal jak se to ma v CR nebo spis vseobecne se saunovanim co se tyce zahaleni a smisenosti? Tady je to tak ze je sauna v ramci bazenu takze lide do ni jdou smisene v plavkach... Ale pamatuji se ze kdyz jsem chodil do sauny jako malej tak tam lide byly nazi...

    A take jsem cetl v naturalistickem auditku ze jsou sauny kam se zensky bojej protoze tam lezou uchylove...

    Tudis jak to funguje kdyz chci jit s pritelkyni do sauny?? Abych zestrucnel dotaz:-D
    SELMINEK
    SELMINEK --- ---
    PROSIM HELP!!! Prestehovala js se do Plzne a ted hledam saunu, nejlepe nekde na Borech nebo v centru, kde maji otevreno aspon do 9:30 do vecera a nemusi se tam objednavat, proste takovou klasiku, kdy jsou urcite dny pro zeny, urcite dny pro muze. A hlavne rozumna cena tj.do 200Kc za 2h.
    Jsem totiz zdesena z mistnich pomeru(Prazskym to bude asi pripadat normal; ale js zvykla chodit do sauny na 2h za 65Kc v Olomouci a za 95Kc v Karvine), takze 250Kc za hodinu nebo hodinu a pul(a to vcetne prevlikani a umyvani) mi prijde hrozne predrazene. Nehlede na opruz neustaleho objednavani a nutnosti obj.aspon2lidi, kdyz chodim sama. Nechapu, co za tu hodinu mam stihnout? To je tak na rozehrati..
    Dekuji za pripadne info
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam