• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]



    Správné saunování je věda


    Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

    Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

    Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

    Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.




    rozbalit záhlaví
    RADU
    RADU --- ---
    GLUON: nebyli sme to my???:-))))
    SLUCKER
    SLUCKER --- ---
    GLUON: chach, to je fakn, v malých "kontaktnějších" saunách se toho odehrává mnoho.. :D)
    GLUON
    GLUON --- ---
    SLUCKER: co čumíš? já nevim já skoro nic nevidim. :-)

    A když jsme u té nahoty, studu a tak, hodim ještě něco do placu. Když jsem po mnoha letech zase začal saunovat, potkával jsem takový zajímavý par lidí :). Řekl bych že si saunu více než vychutnávali. Jen podotknu, že chodím do poměrně malé kontaktnější sauny. No a ten párek, ty se tam vzájemně v sauně drbali a masírovali, zepředu, zezadu a vůbec nijak se nezakrývali, spíš naopak ... no a ještě k tomu ta slečna/paní u toho výrazně vzdychala. Tak si představte jak relaxujete sedíte, zavřené oči a teď slyšíte ty mlaskave zvuky masírovaní a drbání doprovázené vzdechy jak z erotického filmu :) ... přičemž vše se odehrává tak půl metru od vás. :)

    XBOBIKX
    XBOBIKX --- ---
    AXTHEB> Mě přijde docela logicky, ze jestliže je mezi mým tělem a okolím nějaká překážka (oblečení, pot ) , tak mě defakto izoluje od toho prostředí. V poušti jsou beuíni taky zahalený až běda, jen aby k sobě nepustili vedro z venku a v zimě se taky pořádně oblíknu, abych nepustil zimu k tělu.
    Jo a z vlastní zkušenosti mám taky vypozorovaný, že když vejdu do sauny a jsem ještě suchej (nezpocenej) tak mě ten vzduch pálí daleko víc, než když jsem potom zpocenej. Takže mi z toho logicky vyplývá, že k tomu aby se člověk potil víc, tak by se měl v sauně spíš utírat do sucha.

    Ale jak tak koukám, tak jsme došli k stejnýmu závěru, že balením se do folie, se člověk spíš potím míň nežli víc.
    WYMA
    WYMA --- ---
    VASUCEK: omlouvám se, ale diskuze na téma nahoty v sauně zase tak moc OT není, pokud se nemýlím :)
    SLUCKER
    SLUCKER --- ---
    K nahotě v sauně - myslim že to je každého věc a kromě pravidla že se dosauny nemá chodit v plavkách je na každém jak se cítí, sauna je o pohodě a relaxu, nikoliv o stressu z toho jak vypadám nebo jestli mi nekouká o kus kůže víc nebo míň - platí tady ale podle mne známá věc, nahota je přirozená a v podstatě mnohem míň "sexy" než polozahalené tělo..
    Například tam co v současnosti chodim, byva většina mužů vícečiméně ledabyle zahalena do prostěradla kolem pasu, menšina chodí nahatá, většina mladších žen bývá zahalena do prostěradel podobně jako tady na obrázku, některé pak často až komicky řešej jak se osprchovat aby je nikdo neviděl - přitom po nich nikdo cíleně nekouká a jen tim svým šaškováním na sebe samy upozorńujou a stahujou zvědavé pohledy co se to děje.. :))

    K čumilům - řekl bych že čumilů do saun chodí jen mizivé procento, je to stejné jako kdekoliv jinde, pár "uchyláků" se najde asi všude a né vždy je člověk hned pozná a ne vždy to je nutné řešit. Jdeli o nějaký ten zvídavý pohled - ten podle mne ještě nikdy nkomu neublížil a upřímně, kolik nahých lidí ať mužů či žen, je ve své nahotě opravdu zajímavých na pokoukání?? nepřeceňoval bych to!:)
    A nastoluju další rovinu "čumilství" - mnoho lidí má dnes zrakové potíže a mnoho z těch "čumilů" v sauně třeba ani nic moc nevidí a jen ta kouká do prázdna - co chodíme s kámošem, oba na dálku nevidíme a v sauně jsme dost rozostřený - přitom mnoho lidí by jistě mohlo říct, když jen tak sedíme, kecáme a pozorujem rozmazané lidi kolem, že "čumíme" :))

    Obecně bych řekl že pro stydlivé ženy je vhodné vybrat 1) nesmíšené sauny kde nemusí řešit přítomnost mužů 2) větší společné, kde je větší anonymita a tim i diskrétnost, ideálně však v něčí společnosti - samotná žena vždy vyvolává u mužů větší zájem - je to přirozené!:) 3) dražší privátní sauny, kde mohou být jen samy se sebou...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    XBOBIKX: Jrnze pot te chlazuje tim ze se odparuje, a v ty folii se tolik odparovat nebude.
    RADU
    RADU --- ---
    XBOBIKX: celkově nechápu..jak řikáš no aby to bylo efektivní tak by musely nejdřív bejt bez a pak se do toho navlíct už ohřátý
    XBOBIKX
    XBOBIKX --- ---
    ad folii omotana > teda ty idelitovy zensky byli asi trosku cakly, ne ? hehe, to musela bejt dost bestialni podivana :))) A taky mi ta jejich logika prijde krapet nelogicka. Prijde mi, ze kdyz je clovek necim omotanej a ne nahatej, tak se spis poti min, pac v tom omotani se udrzuje pot a ten to telo ochlazuje.
    RADU
    RADU --- ---
    chápu ale předchozí diskuze mě přišla...jak to říct...o tom samym jako náš dialog níže.)))

    ok tak tematu, přiznejte se kdo saunujete v liberci nebo jablonci?
    VASUCEK
    VASUCEK --- ---
    Tohle je o saunování, tak se prosím zdržte OT. Jsem v tomhle poměrně benevolentní, ale co si pomyslí nějaký nové příchozí? Bez chatu, máte poštu. Dík
    RADU
    RADU --- ---
    WYMA: waaaau tohle mě zničilo teda kompletně.DDDD
    WYMA
    WYMA --- ---
    RADU: goráč trencle, goráč kalhoty a bunda, windstoprovej kulich sakra pudu se asi zeptat do outdoor diskusu co je na to nejlepší :D
    RADU
    RADU --- ---
    WYMA: ne ne příště se celej do něčeho oblečeš aby mi tě neokoukali.)))))
    YVETT
    YVETT --- ---
    RADU: hustý, omotat se do fólie, to by se mnou asi seklo
    WYMA
    WYMA --- ---
    příště zkusím co to udělá v goráčovejch trenkách !
    RADU
    RADU --- ---
    YVETT: tak!do ručníku bejt omotaná tak asi zkolabuju.mi de pot po zádech když si vzpomenu jak v dámský sauně dopoledne přijely kdysi něaký důchodkyně a ptže v něčem alla žena a život četly že je dobrý pro rychlejší odbourávání tuků se zabalit do potravinářský folie tak to tak taky udělaly a vypadalo to jak kdyby se chtěli vyškvařit na tuk:-Dhnus hnus hnus, nejhorší sauna mýho života koukat na špekatý (to mě neva) omotaný ve folii pod kerou se to začíná vařit a smrdět.....
    WYMA
    WYMA --- ---
    RADU: třikrát otčenáš a dvakrát zdrávas a tobě
    YVETT taky. tfuj že se nestydíte :D
    YVETT
    YVETT --- ---
    no já taky chodím úplně odkrytá, a pak když tam jsou jiný holky zakrytý, tak si připadám trochu ,,neslušně" :)
    Ale do ručníku se mi potit nechce
    RADU
    RADU --- ---
    amen:-)
    RADU
    RADU --- ---
    imo pokud se tu někdo stydí (99% de o holky) tak má chodit do jednodruhový sauny a promězamě klidně oblečenej ve skafandru, nevim co se to tu řeší za téma ale sauna je odjakživa pro mě instituce bez oblečení a tak to i zůstane (resp. já si v ní budu chodit nahatá, vy si dělejte co chcete .))) )
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    JIRAS111: no vzdyt
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam