K nahotě v sauně - myslim že to je každého věc a kromě pravidla že se dosauny nemá chodit v plavkách je na každém jak se cítí, sauna je o pohodě a relaxu, nikoliv o stressu z toho jak vypadám nebo jestli mi nekouká o kus kůže víc nebo míň - platí tady ale podle mne známá věc, nahota je přirozená a v podstatě mnohem míň "sexy" než polozahalené tělo..
Například tam co v současnosti chodim, byva většina mužů vícečiméně ledabyle zahalena do prostěradla kolem pasu, menšina chodí nahatá, většina mladších žen bývá zahalena do prostěradel podobně jako tady na obrázku, některé pak často až komicky řešej jak se osprchovat aby je nikdo neviděl - přitom po nich nikdo cíleně nekouká a jen tim svým šaškováním na sebe samy upozorńujou a stahujou zvědavé pohledy co se to děje.. :))
K čumilům - řekl bych že čumilů do saun chodí jen mizivé procento, je to stejné jako kdekoliv jinde, pár "uchyláků" se najde asi všude a né vždy je člověk hned pozná a ne vždy to je nutné řešit. Jdeli o nějaký ten zvídavý pohled - ten podle mne ještě nikdy nkomu neublížil a upřímně, kolik nahých lidí ať mužů či žen, je ve své nahotě opravdu zajímavých na pokoukání?? nepřeceňoval bych to!:)
A nastoluju další rovinu "čumilství" - mnoho lidí má dnes zrakové potíže a mnoho z těch "čumilů" v sauně třeba ani nic moc nevidí a jen ta kouká do prázdna - co chodíme s kámošem, oba na dálku nevidíme a v sauně jsme dost rozostřený - přitom mnoho lidí by jistě mohlo říct, když jen tak sedíme, kecáme a pozorujem rozmazané lidi kolem, že "čumíme" :))
Obecně bych řekl že pro stydlivé ženy je vhodné vybrat 1) nesmíšené sauny kde nemusí řešit přítomnost mužů 2) větší společné, kde je větší anonymita a tim i diskrétnost, ideálně však v něčí společnosti - samotná žena vždy vyvolává u mužů větší zájem - je to přirozené!:) 3) dražší privátní sauny, kde mohou být jen samy se sebou...