• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]



    Správné saunování je věda


    Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

    Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

    Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

    Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.




    rozbalit záhlaví
    _MAKI_
    _MAKI_ --- ---
    RADU: kéž bych to uměla:)
    RADU
    RADU --- ---
    ignorovala bych.)
    XBOBIKX
    XBOBIKX --- ---
    _MAKI_> odkazal bych dotycnou na "Rad fungovani sauny" s poukazem, ze v nem neni zadna zminka o nutnosti mlcenlivosti v saune. Tudiz jestli pozaduje ticho v saune, tak at si zaplati soukromou nebo at si da spunty do usi :)
    WYMA
    WYMA --- ---
    _MAKI_: co na takový pitomce říct no. asi bych paní slušně řekl, že podle mě je sauna věc společenská a jestli se jí to nelíbí, tak ať chodí do tý soukromý.
    _MAKI_
    _MAKI_ --- ---
    WYMA: mě to přijde taky jako blbost, ale nestalo se mi to poprvé. ale pak mi tvrdí, že v sauně se relaxuje a má být ticho, tak fakt nevím :(
    ... každopádně mě to vždycky vytočí
    WYMA
    WYMA --- ---
    _MAKI_: to je dobrá blbost. ať si zaplatěj soukromou, pokud chtěj klid jak v kostele. v sauně se normálně přece komunikuje....
    _MAKI_
    _MAKI_ --- ---
    ahoj, mám dotaz? občas jsem nějakou nerudnou ženskou nebo párem okřiknuta, že "v sauně se nemluví". jsem hádavá, tak se vždycky začnu přít. sama bych nikdy neokřikla partu čtyřicátníků, co se baví na celou saunu a já zrovna relaxuju. když jdu ale s kamarádkou nebo kamarádem, tak samozřejmě u saunění i povídáme a ne nijak nahlas. osobně beru saunu jako společenskou relaxační aktivitu. co si myslíte o povídání v sauně? vadí vám, obtěžuje vás to? má být ve veřejné sauně podle vás ticho?
    AUSSIE
    AUSSIE --- ---
    SLUCKER: No dobře no, tak yindy, ve středu potenciálně můžu i dřív
    SLUCKER
    SLUCKER --- ---
    AUSSIE: psal sem to vcera:)
    RADU
    RADU --- ---
    zkusím zas po něakym čase-že by tu byl někdo z liberce-jablonce nebo okolí kdo někam chodí?rádi přivítáme společnost:)
    AUSSIE
    AUSSIE --- ---
    SLUCKER: Šel bych v 7 h, dřív se tam nedostanu.
    SLUCKER
    SLUCKER --- ---
    nechce dnes nekdo zajit kolem 18:30-19:00 na Smichov do sauny v Holmsplace ?:)
    KVJETINKA
    KVJETINKA --- ---
    TAYLES: to je taky fakt.. ,)
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    KVJETINKA: tož nevíš..třeba Ti ani nebude ze začátku moc dobře...a na horko nebudeš mít pomyšlení
    KVJETINKA
    KVJETINKA --- ---
    hm zajimavy.. me prave prekvapilo jak to tam meli napsany jako jiste.. taky me treba jednou bude mrzet ze musim vynechat saunu na tak dlouho ,)
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    ten Pařízek říká, že "Návštěva sauny přináší mnoha ženám potěšení, zvyšuje jejich odolnost, má relaxační účinek a upevňuje jejich zdraví. Není tedy nutné ji těhotným ženám zakazovat. Jestliže žena před otěhotněním saunu navštěvovala a chce pokračovat, musí vynechat první tři měsíce těhotenství, plodové vejce je v této době snadno zranitelné zevními vlivy: zvýšení tělesné teploty těhotné až na 38,5 °C v průběhu saunování může vyvolat nezvratné změny na centrální nervové soustavě embrya a plodu (platí ovšem pro dlouhodobé přehřívání)."

    TAYLES
    TAYLES --- ---
    KVJETINKA: liší se.. některé zroje říkají například že:"Těhotná žena by neměla pracovat v provozech, kde je velké horko (přehřátí organismu v těhotenství může vážně poškodit vývoj plodu – defekty neurální trubice. Z tohoto důvodu se v prvním trimestru těhotenství nedoporučuje ani sanování a horké koupele" ..některé zase, že občas je to v pořádku třeba Pařízek v Kniha o těhotenství a porodu. Tak nevím.
    KVJETINKA
    KVJETINKA --- ---
    myslim ze tu nekde nize probehlo jestli do sauny v tehotenstvi ano ci ne.. byla jsem cca pred tydnem v relax centru v marienbergu ( http://www.aquamarien.de/site-assistent/cms-admin/user/index.php?page_id=142 doporucuju navstivit pokud budete mit cestu) a tam jak jsem prohlizela nastenky ze zvedavosti bylo napsano ze je to jednoznacne pozitivni .. docela me tedy zajima jak je to, jelikoz se mi zda ze nazory se lisi..?
    RADO1
    RADO1 --- ---
    Ja som si minuly rok len tak lahko zapalene hrdlo 3 dennym saunovanim vyliecil. Pokaslal som to potom posledny den "opalovanim" na lavicke v 3km vyske pri -18 stupnoch :((
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    ja bych sla v tomhle funguje uplne normalne aktivne sportovne atd...
    IF_
    IF_ --- ---
    SQUZZA: tak to je mi jasny:), myslela jsem fakt lehky nachlazeni typu ze mam uz 14 dni rymu a poboliva me v krku, ale jinak normalne funguju, chodim do prace, skoly atd atd...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam