• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]



    Správné saunování je věda


    Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

    Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

    Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

    Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.




    rozbalit záhlaví
    ANGELINE
    ANGELINE --- ---
    HLOH: řekla bych určitě kvůli srdci a imho je pít do sauny teda prostě blbost, buď piju, nebo se saunuju, je to docela proti sobě
    HLOH
    HLOH --- ---
    Proč nesmí opilí lidé do sauny? Mám si to vyzkoušet nebo je to doopravdy nebezpečné?
    HLOH
    HLOH --- ---
    WYMA: Proto taky přemýšlím že si venku postavím tu na horký kamení když budu chtít pořádný teplo a nebo se nás sejde víc tak by se chodilo tam...
    WYMA
    WYMA --- ---
    no vypadá to fér.akorát teda ta teplota max. 60°C mi přijde hodně málo...
    KOKES
    KOKES --- ---
    tyjo, dost velký..super
    HLOH
    HLOH --- ---
    U nás je tahleta:
    HLOH
    HLOH --- ---
    Tak jsem objevil stránky té firmy od které to máme, píšou že má příkon 1800W
    A doporučují ji provozovat v místnosti s 21 stupni (proto se u nás zahřívá tak pomalu)

    http://www.sauny-greven.cz/
    KOKES
    KOKES --- ---
    HLOH: jak dlouho asi tak? infra na masáži mi trvá tak odhadem 3min, než mám pocit, že pořádně hřeje. Tady se prohřívá dřevo? ty provozní náklady(nebo proud na 1 session) by mě taky zajímaly. Bude tam asi termostat, takže to nepojede furt na full..
    HLOH
    HLOH --- ---
    KOKES: Příjemný to je... teplota je nižší-maximálně 60 stupňů
    Ale už při těch se jde slušně zapotit. Dobrý je ten suchý vzduch můžeš si číst a nebo poslouchat rádio (to je tam od výroby zabudované)
    Docela dlouho trvá než se to zahřeje na provozní teplotu(alespoň u nás- máme v té místnosti co sauna je tak 12-14 stupňů)
    KOKES
    KOKES --- ---
    HLOH: a mě by zajímaly pocity oproti klasický sauně. Není to moc suchý? je to dost horký? je to stejně příjemný, nebo to cítíš jinak? Uvažuju o tom, pořídit si ji domu.
    RADU
    RADU --- ---
    spíš asi pak de hlavně i o provozní náklady, který by mě teda celkem dost zajmaly...na kolik člověka doma vyjde jeho vlastní sauna na třeba hodinu saunování? divila bych se že to někdo nemáte spočítaný kdo to máte doma, imho to zrovna moc sranda neni
    RADU
    RADU --- ---
    WYMA: jaký kde bydlíš??! :D
    HLOH
    HLOH --- ---
    WYMA: To se ti budu muset zeptat tchána ten ji na mlejn pořídil (já bych na takovýhle věci nikdy neměl)
    WYMA
    WYMA --- ---
    HLOH: pokud to není tajný, na kolik taková sranda přijde?
    HLOH
    HLOH --- ---
    Jasně, tahle by opravdu stěhovat šla- je to taková skládací infrakadibudka pro dva (a nebo pro tři ne moc tlustý a namačkaný)
    WYMA
    WYMA --- ---
    HLOH: škoda. nicméně pokud by ses stěhoval společně se saunou někam k liberci, taxe ozvi ;)
    HLOH
    HLOH --- ---
    WYMA: V Mladoticích u Čáslavi.
    WYMA
    WYMA --- ---
    HLOH: ehm kde bydlíš? :)
    RADU
    RADU --- ---
    HLOH: jak se řiká, všeho s mírou.) znam řadu lidí co přesně jak řikal WYMA je to přestalo po čase frekventovanýho chození bavit... já bych jí dávala tak 4x víc asi ne.
    HLOH
    HLOH --- ---
    RADU: Vzhledem k tomu že ji máme už asi tejden doma tak hrozí že bych tam mohl chodit klidně pořád....:-)
    RADU
    RADU --- ---
    HLOH: btw tobě hrozí že budeš třeba celej další měsíc chodit fakt denně??:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam