• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]



    Správné saunování je věda


    Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

    Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

    Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

    Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.




    rozbalit záhlaví
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    MUFLONEK: jak je to tam vůbec provedené? je sauna daleko od toho venkovního bazenku? chodí tam moc lidí? tvé dojmy? :))
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    PSYCHOPATICK: nebyl.o) ale musel být člověk opatrný.o) byl ohlazený...
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    MUFLONEK: nebyl ten led třeba nebezpečný? ostrý nebo tak? :)) ty olšanku mám skoro přes cestu a ještě jsem tam nebyla :D
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    Včera Olšanka a koupel mezi ledovými krami.o))))
    ANGELINE
    ANGELINE --- ---
    Zkušenost sauna Plzeň - Slovan:
    pouštěli podle počtu skříněk a ne podle kapacity, takže nestačil počet lehátek v odpočívárně a stála se na ně fronta u rozžhavených topení...
    Stíněný a malý prostor, stejně jako samotná sauna.
    Dobré, že tam je bazének a lehátka jsou moc pěkná, mozaiková.
    Každopádně vtipný pocit v narvané smíšené sauně, kde je úplné ticho a jste 20cm od nejbližšího zpoceného borce (ze všech stran).
    Navíc jsem tam byla s kamarádkou, která byla v sauně asi podruhé, takže mi chvíli trvalo vysvětlit ať si nevšímá, když na ni hafani blbě čumí, že je to přejde.
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    GREGI: jo tak tomu rozumim, tiez som ju musel supnut o patro niz ;) inac ja beriem saunu ako asexualne misto. ale je pravda, ze ked tam pri tebe lezi zena, ktora ta neskutocne pritahuje a zacnu sa jej na pokozke perlit kapicky potu, jak po pol hodke vytrvaleho sukani a zacnes na to mysliet tak je to fakt na sprint do bazenku ...
    GREGI
    GREGI --- ---
    RADU: no... ono vytopit saunu neni nic levneho pri dnesnich cenach el...
    GREGI
    GREGI --- ---
    SH_PANDA: u nas je taky smisena a nejak se tam bojim s pritelkyni jit protoze vim, ze by se to, jak se mi libi nedalo za chvilku moc dobre zakryt:D a to by nebylo slusne:)
    SLUCKER
    SLUCKER --- ---
    RADU: ale dyt je - jedno primo v centru a je to v podstate bordel :) nic jineho v centru asi neuplatis, a nebo by to bylo za ceny pro VIP...
    myslim ze Holms nebo Infinit jsou docela nazorne ukazky jak to muze realne fungovat a oboje neni uplne spatne... jen si kazdy musi najit to "sve"..:)
    RADU
    RADU --- ---
    SCHIFFI: si skoro řikam, že by se v pze v centru vyplatilo investovat a udělat nějaký velký saunový centrum.)...
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    OVECKA_MJ: mne je to egal, ci smisena alebo nie. chlapi sa v saune vykecavaju rovnako ako zenske. malokedy je to taky relax jak by to mohol byt. ocumovanie zenskych v saune mi pride ako ocumovanie zenskych na nudaplazi - tak nejak asexualne.

    mojej mladej to zase az tak super neprislo, ked sa sprchovala a vyslovene na nu cumel nejaky chlap a stydlivka zrovna neni.
    ROMMIE
    ROMMIE --- ---
    OVECKA_MJ: proc super? Kdyz vynecham ocumovani zenskejch
    OVECKA_MJ
    OVECKA_MJ --- ---
    SH_PANDA: jo! :) takhle smisena sauna byla v rakousku :) ... podle myho SUPER :)))
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    Sobota: Ceska Lipa - http://sportlipa.cz/index.php?page=sauna Zmiesana sauna je fakt ale zmiesana - zmiesana satna, sprchy, sauna - vsetko. Inac sauna ok, fakt velky ochladzovaci bazenik, odpocivarna ok az na vyber hudby. Ocenujem, ze nepustia dovnitr viac ludi ako je kapacita.

    Vcera: Pure Fitness Harfa - sauna celkom dobra, priestranna, az na to, ze mi pride, ze tam nie je dost teplo. Ochladzovacia sprcha - ano, len jedna! To fakt nechapem. Ten kto tam navrhoval relax zonu asi nikdy v zivote nebol v saune.
    GREGI
    GREGI --- ---
    jeste ze mam po ruce nasi malomestskou saunicku:)
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    A měla jsem tu čest vyzkoušet Hplmes place na Andělu zadarmo a ani zadarmo by mě tam už nikdy nikdo nedostal!!!Lidí tolik,že si enbylo kam lehnout na odpočívací lehátko, sprchy-nutno projít přes celej prostor, takže jsem chodila do šatních sprch, kt. byly blíž, do sauny chodili skoro všichni v plavkách (furt se mi vybavoval text, že se nemá chodit v plavkách, že se pak uvolňuje chlor v tom vedru), byla tam sice vířivka, ale všichni tam byli namačkaní jak v metru kolem 17h a ještě tam tak hučel kompresor od vířivky, že nebylo slyšet vlastního slova. Když jsem to pak říkala manažerce, že nechápu, jak to můžou nazývat relaxační zona, říkala, že jsem jen vychytala špatný čas (NE 17h) a že s tím kompresorem se chystají něco dělat... Takže fakt ani zadarmo. Chystám se testnout Axu, tak uvidíme, ale myslim, že nic horšího než Holmes place být nemůže... :)
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    EM303: možná to MYSKAZBRISKA myslela, že jeden z účinků sauny je i to, že když v ní nejseš, ale čteš si Saunování na Nyxu, směje se (páč "vypadá docela vtipně") a to je ten pozitivní účinek...
    EM303
    EM303 --- ---
    MYSKAZBRISKA: pro mě osobně relax od psychického přetížení a pracovního tlaku:) mimo to mam pocit že je to víc než blahodárné pro můj imunitní systém. taky jistá očista těla..
    ale kam míří otázka?
    nechceš seznam prokázaných účinků?:))
    PEPAX
    PEPAX --- ---
    PSYKO: To je při saunových ceremoniálech v rámci naturistických akcí běžná věc. :-D
    PSYKO
    PSYKO --- ---
    LISTIKUS: ted ve ctvrtek- Brno - aquapark Kohoutovice, prisla do finske sauny naka plavcice a pocitala lidi.. napocitala 28 tel, pricemz maximalni povolena obsazenost je 14 lidi :D
    KAMHA
    KAMHA --- ---
    WYMA: ja zrovna asi myslela na to, ze si potrebuju vyprat :)

    kazdopadne diky.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam