• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]
    KUHL
    KUHL --- ---
    SCHIFFI: hola Miso, ja tam chodim taky. Jen te chci vyvest z par omylu - po saune se tam sprchuje (hned u sauny), bazenek se studenou vodou tam neni (jen s normalni bazen). Kdyz tam jdes v nejaky hluchy cas, da se vireni vyrivky vyplnout (dva cerny cudle, pokud tam teda nikdo neni).

    jinak myslim ze v Karline je to dobry, nikdo nechodi do sauny v plavkach :))
    JULISAK
    JULISAK --- ---
    LISTIKUS: tak ja si treba myslim, ze to fakt vadi. predstava, ze by kazdy nakracel do sauny v gumovych pantoflich, v plavkach a s casopisem v ruce, je mi docela odporna a dychat bych to opravdu nechtela. to uz by tam rovnou mohli udelat plastovy sedacky treba...

    krome toho mi teda pripada jako dostatecnej duvod obrovska cedule zakaz vstupu plavkach pred vstupem do sauny. proste jsou tam nastaveny urcity pravidla a pokud je nekdo nechce dodrzovat, tak at si najde jiny klub, ktery mu bude vyhovovat.
    SITH
    SITH --- ---
    NICOLE: tak někteří hard core saunaři ti to samozřejmě řeknou a budou to po tobě vyžadovat, ale většinou se spíš ztrapníš sama a ostatní saunaři to přejdou facepalmem :)
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    LISTIKUS: ale asi mě nikdo nebude žádat, abych se šla převléct :)
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    NICOLE: No upřímně si myslím, že ti nikdo neobhají proč ne plavky a boty, protože v podstatě na ostatní to ma min. vliv ( může to mít akorat negativní dopad na tebe samotnou). Ale spíš bych řekl, že v saunování jsou zažité rituály a pravidelní sauněři vyžadují, aby se dodržovali.
    Stejné je to jako by jsi přišla do fitka v jeansech. Nikomu to tam nebude přímo vadít pro jeho vlastní cvičení, ale budou na tebe všichni koukat jak na magora, protože je přece jasný, že se cvičí v teniskách a teplacích.
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    Plasty - tomu rozumím, ale myslíte, že to s tím chlorem může být nějak dramatické? Navíc - kdyby nešla z bazénu? Mě osobně by taky nenapadlo se saunovat v plavkách, ale kvůli sobě, že by mi to asi nebylo příjemné, nenapadlo by mě, že to může obtěžovat ostatní.
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    ad plavky- pokud ten člověk jde z bazénu, uvolňuje se do vzuchu chlor, což enni ideální
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    NICOLE: vysoká teplota + plasty... kdo ví, co všechno se pak uvolňuje. a v sauně v plavkách je to ideální na zapářku :)
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    JULISAK: možná je hloupý laický dotaz - ale proč plavky a pantofle ne?
    JULISAK
    JULISAK --- ---
    dnes nas velmi "pobavila" slecna, ktera suverene nakracela do sauny v plavkach, pote, co jsme ji slusne pozadali, zda by si plavky nemohla sundat a snazlili jsme se ji vysvetlit, proc plavky do sauny proste ne (slecne neprisla jako dostatecny duvod ani velka znacka pred saunou), nakonec tedy dorazila v prosteradle, ale suverene nakracela v gumovych pantoflich. opet jsem ji slusne poprosila, zda by si je mohla dat ven a fakt bych nikomu neprala tu reakci od ni. pry se takhle saunuje vsude. no to teda potes. obcas fakt nechapu....
    VINNEE
    VINNEE --- ---
    EM303: merci
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    EM303: já to třeba střídám, tak jak mi to vyhovuje, jak potřebuji a chci :) myslím, že vůbec nic nezkazíš, když to budeš dělat tak, jak ti to vyhovuje,...
    EM303
    EM303 --- ---
    VINNEE: lehátka i sezení..lehátek tak 6 a pak kulatej stul se sezením...
    jinak tim že je to v horním patře tak máš přímo od lehátek i od stolu výhled na hrad.))
    VINNEE
    VINNEE --- ---
    EM303: a jsou tam na odpočinek i lehátka nebo jen sedátka?.-) Ja totiz jsem vzdycky tak vyrizena, ze si musim nutne lehnout a aspon deset minut to vydýchávám:-)
    ROMZAJ
    ROMZAJ --- ---
    ...nosem to je na tom medicina.cz :-)
    EM303
    EM303 --- ---
    ROMZAJ: no nose by se dýchat nemělo, já se toho držím. Zaprvé jsem to víckrát četl a taky mi to v začátcích poradil jeden starý kmet v sauně. Právě odkazoval na to že jsou z toho bolesti hlavy...
    SITH
    SITH --- ---
    máte nějaký tip na saunu v praze (nejlépe na levém břehu vltavy), kde se topí dřevem ? už mám té elektriky dost
    ROMZAJ
    ROMZAJ --- ---
    z jednoho nize uvedeneho clanku......V potírně dýchejte jen ústy! Suchý vzduch při dýchání nosem vysušuje sliznici a může způsobit bolesti hlavy

    v druhem clanku zas toto....Dýchejte zásadně nosem.

    CO JE TEDY SPRAVNE??????
    NIK0DAS
    NIK0DAS --- ---
    VINNEE: Sauna Karlín, jednu zastávku tramvají od Florence. Můžu jen doporučit. Nijak velká sauna, bazének, dřevěný lehátka v odpočívárně. 200/2 hodiny, nebo se členskou kartou 170/2 hodiny.
    EM303
    EM303 --- ---
    VINNEE: na Praze 6 asi sauna v horním patře hotelu Diplomat. Cena je sice 300kč ale na neomezenou dobu a máš v ceně i páru a výřivku (plavky sebou:).
    Tam je prazdno skoro vždy. Byl jsme tam v neděli večer a byl jsem tam sám:) případně si zavolat a zjistit si stavy:)
    v sheraton je nejmíň lidí dopoledne a tak do 16h...pak se to kumuluje.
    když si tam zavoláš saunu ti nahřejou i před otvíračkou a to tam jsi pak zpravidla sama.
    třeba já to si zavolám v 11, že přijdu. Ve 12 je nahřáto a do 14h seš tam uplně sama. Po práci je plno asi všude řekl bych.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam