• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]
    SITH
    SITH --- ---
    NICOLE: já si v páře plavky nechávám, protože je tam povětšinou malá teplota
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    Jenom abych to vysvětlila - já chodím do sauny bez plavek, bez šperků, bez všeho, umytá a odlíčená. Původně jsem nechtěla vyvolat žádný flame, jen mě to téma věcně zajímalo, protože kromě do klasické sauny chodím taky do páry, a ta u nás přímo navazuje na bazén a chodí tam v plavkách všichni. Já si je teda i tam sundám, protože je mi příjemnější být bez nich, ale nechám si je tam a sednu si na ně. Ale tam je jen okolo 50 stupňů. Tak mě jenom napadlo, jestli to může být nějaký problém. Ale tady na věcný dotaz hned začnou padat odpovědi jako "ty máš ještě sílu reagovat?" a "zrovna tebe bych vykázal" a podobně :-/
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Já bych hned někoho nevykazovala, ale slušně požádala. Tak činíme např. v případě, kdy skupinka před námi přetahuje stanovený čas. Úderem celé se střídají party a je slušné to dodržovat.
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    NICOLE: ach tak, tak to pardon, to jsem špatně pochopila...Uznávám, já se do této chvíle relativně "spokojila" s tím co vím, myslela, že je to dostačující, nepátrala jsem až tak do hloubky, doplníme informace ;) Ta má nevědomost mě ničí ach joo :)
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    PSYCHOPATICK: ne ne - já jsem naopak psala, že mě do sauny s dítětem nechtěli pustit - protože to není obvyklé - a že mi dalo dost práce, než jsem si vstup s dítětem (podotýkám, velmi hodným a disciplinovaným, rozhodně tišším a spořádanějším než drtivá většina dospělých návštěvnic sauny) vymohla. To byla připomínka k těm "zažitým pravidlům".

    nalezneš ještě více informací a dostatečné argumenty pro to co hledáš. Protože, když přeci někoho něco zajímá a s něčím se nespokojí tak pátrá dále - no, to já jsem si právě myslela, že když má někdo koule na to, aby ostatní vykazoval ze sauny, tak aspoň ví proč a dokáže to nějak vysvětlit - ale v tomhle případě koule očividně větší rozumu :))
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    PSYCHOPATICK: já byla v legendárním Holmes Place Anděl (referenci jsem před časem psala) svědkem toho, jak si nějaká paní stěžovala, že jí pálej oči a pak z ní vypadlo, že má kontaktní čočky...
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    JULISAK: já zažila plno žen namalovaných a s makeupem...když jsem zjistila, že tyto typy chodí pravidelně už jsem to místo nenavštívila...Zajímalo by mě za jakým účelem tyto madam do té sauny vůbec chodí opravdu :)) zmalované, barevnými kovy pokryté s pantoflíčkama a bůh ví čím vším, a pak si ještě vyskakují,...:))


    NICOLE: Sauna, že pro děti není zdravá a na to si přišla kde simtě? :) Proč by to nemělo být zdravé? Já chodím pravidelně a od kamarádky děti taky ;) (samozřejmě, že tam nesedí třeba 15minut, a úplně nahoře, protože je to přeci jen malé tělíčko, ale pomalu pomalinku si zvykají) Někomu to sedne někomu ne, někdo má vyšší tlak nižší těch "parametrů" je tam spousta. I těhotné ženy mohou do sauny, záleží na člověku jestli mu to dělá dobře nebo nedělá dobře, tělo si řekne co žádá, to je zase individuální...Když ti nestačí to, co zde bylo napsáno, nebo co ti kde kdo řekne a opravdu tě to zajímá studuj sama hledej, přečti si dějiny či historii vzniku saun a pravidel určené pro ní, pak budou věci zde již zmíněné vysvětleny dopodrobna a určitě nalezneš ještě více informací a dostatečné argumenty pro to co hledáš. Protože, když přeci někoho něco zajímá a s něčím se nespokojí tak pátrá dále a sám nebo se mýlím? Budu ráda když potom poreferuješ a ráda se něčemu přiučím opravdu. ;)

    A zároveň i děkuji, protože lidi jako ty, kteří mi dokáží i takto trošičku "zvednout mandle" mě dohání k tomu, abych věci nastudovala dopodrobna. ;)
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    Ja s NICOLE musím souhlasit.
    Nemam rad nic z toho co se tady píše, ale jako obhajoba "jsou to pravidkla" je spíše pro omezené lidi co se nenamáhají přemyšlet o hlubším smyslu proč věci jsou tak a tak a NICOLE se jen ptala proč to tak funguje, tak nerozumím tomu proč se tady kdokoliv rozčiluje a hned se tady píše že by jste toho či onoho vyhodili.
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    OBLUDKA: Z posilovny?? :D
    Ono i kdyby to bylo z té sauny, tak asi návštěvník návštěvníka nemá co vykazovat, maximálně by sis na tu recepci mohl jít stěžovat ty :)

    PSYCHOPATICK: To, že si někdo sám sobě způsobí vyrážku, asi může být každému jedno. S tím odpařováním škodlivin beru, že je to možné, ale docela mě překvapuje, že to tady očividně všichni berou jako hotovou věc, aniž by o tom někdo něco věděl. Kolem a kolem, nikdo tady zatím žádný skutečný argument nepřinesl.
    Já teda plavky do sauny nenosím, ale pantofle ano - jako to, že by tam neměli chodit lidi s bradavicemi, je pěkné, ale spoléhat se na to ...
    Zatím jediný argument, který tu padl, bylo - jsou to pravidla. Já si myslím, že pravidla by měla mít nějaký věcnými argumenty podložený smysl. Třeba zrovna v sauně jsem měla velký problém, když jsem tam chtěla vzít dítě. Nakonec nedovedli vymyslet nic jiného, než že nemají dětské vstupné. Tak jsem řekla, že samozřejmě zaplatím plné. Že to pro děti není zdravé. Tak jsem řekla, že mi to doporučila dětská lékařka a při vší úctě, asi tomu rozumí lépe než lázeňská. Několik týdnů jsem to vyjednávala i na vedení bazénu, než jsem se domohla toho, že tam můžu s dítětem chodit. A stejně potom pokaždý měli spoustu řečí, když nás tam pouštěli. Je mi líto, ale já mám prostě na posvátnost zažitých pravidel svůj názor.
    JULISAK
    JULISAK --- ---
    PSYCHOPATICK: :)))) a to my dokonce jednou potkali takovy mlady piskle, ktery nakracelo nejen v plavkach, ale dokonce i s rtenkou v ruce :D
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    OBLUDKA: klídek obludko :)) já ti rozumím...nedávno jsem byla v Sheratonu a přišla tam taková hvězda v mokrých plavkách na každém prstu měla prstýnek a byla oběšená nějakým bílým kovem no děs...takový člověk nemá v sauně co dělat...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Jsem teda celkem ráda, že chodím s uzavřenou skupinou, kde se dobře známe a nikdo s pravidly nemá problém. :-)
    PEPAX
    PEPAX --- ---
    Nemůžu to teď najít, ale na víc místech jsem se dočetl, že mokré plavky škodí dřevu.
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    NICOLE: dobré by bylo si nejprve přečíst řád sauny. Prostěradla vedou k tomu, že pokožka nemůže pořádně dýchat, plavky třeba i k vyrážkách na tělě. Vůbec se to nedoporučuje. Dále odpařování a uvolňování škodlivých látek z materiálů plavek, fakt to není dobrá věc, když se otevírají člověku póry na kůži a tyhle škodliviny se do ní dostávají, to samé jako by se po sauně nemělo chodit do výhřivky protože člověk může dostat infekci,...Stačí kouknou na google :)

    GREGI:
    NICOLE:
    Do veřejné sauny a řekla bych že i soukromé je zakázán vstup osobám, které trpí nemocemi projevujícími se kožní vyrážkou, otevřenými hnisajícími nebo krvácejícími ranami, takže opary a bradavice už vůbec ne. Lidi, kteří jdou s takovouto věcí do sauny, jsou nejen prasata, ale nekompromisně bych je vyhodila. Papuče po sauně ano, ale do saunovací místností určitě ne. Zase se to nedoporučuje, je to nehygienické a také spojené s tradicemi, vše má svůj význam a myslím, že pravidla nejsou psaná pro nic za nic samozřejmě, že jisté věci nelze dodržovat přesně a o některých by se dalo i polemizovat, skeptičtí můžeme být kdykoliv, ale jsou věci, které by se měly dodržovat, nějaká základní pravidla pro to, abychom docílili co možná nejlepšího výsledku saunování jestli mi rozumíte. :)

    Není třeba "znesvěcovat" každé místo,... a pokud se někdo stydí a má problém s dodržováním pravidel tak ať do sauny neleze :))
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    wau tady se to teda rozjelo...

    Btw: co říkáte na šperky v sauně náušnice zlato, stříbro a další kovy?
    WYMA
    WYMA --- ---
    JULISAK
    JULISAK --- ---
    NICOLE: ja ale prece nechci, aby se ridili mymi nazory. chci, aby se ridili pravidly sauny ;)
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    JULISAK: nejspíš myslel bradavice, u těch to rozhodně platí.

    Mě přijde zvláštní trvat na tom, aby se ostatní v sauně řídili tvými subjektivními názory. Proto jsem si myslela, že pro to máš nějaký argument. Ale jsetli je to takhle, tak se omlouvám.
    JULISAK
    JULISAK --- ---
    NICOLE: tak si znovu procti moje prispevky. rozhodne neuvadim ceduli jako jediny duvod. nikde jsem nerekla, ze mam pravdu, vyjadruju jen svuj subjektivni nazor, ktery jeste navic prizivuji pravidla nejedne sauny.

    GREGI: pouzij strycka googla a zjisti si nejdriv neco o kurim oku ;)
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    JULISAK: Mně to opravdu zajímá, ale odpověď "je tam cedule" mi prostě nepřijde úplně vyčerpávající. Jestli máš nějakou jinou, tak nechápu, proč ji psát do pošty a nedat ji sem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam