• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]
    JULISAK
    JULISAK --- ---
    NICOLE: hele, zpocatku to vypadalo, ze te neco opravdu zajima, ale ted uz jen nesmyslne rejpes. myslim, ze jsem tady svuj nazor vyjadrila dost jasne a nema cenu opakovat to, co uz tu bylo receno. pokud ti to neda spat, muzu ti to vysvetlit v poste. nemyslim si, ze by odpoved na vetu vytrzenou z kontextu nejak obohatila tuhle diskuzi.
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    JULISAK: Chceš říct, že si dostatečně neodpočineš, pokud má někdo plavky, přestože je na dveřích cedule, že bez plavek?? :D
    JULISAK
    JULISAK --- ---
    ROMMIE: asi to bylo mysleny spis na ty plavky...
    ROMMIE
    ROMMIE --- ---
    OBLUDKA: proc by se jako mezi chlapama musela omotavat jen kolem pasu?:)))) to je pekna kravina
    JULISAK
    JULISAK --- ---
    GREGI: ja jo. i kdyby to tisickrat nevadilo ze zdravotniho hlediska, coz stejne nemuzeme s jistotou rict, je to proste neucta, kdyz tam ma na dverich velkou ceduli, ze si ty pantofle ma sundat. nehlede na to, ze posledni co chci, je skakat v saune pres nejaky pantofle, abych se dostala k volny lavici. jsou proste mista, kam si clovek chodi psychicky i fyzicky odpocinout a kde se velmi silne nehodi kaslat na pravidla a jet si podle svyho. fakt nechapu, proc s ti maji nekteri takovej problem.
    GREGI
    GREGI --- ---
    JULISAK: pokud si clovek necha pantofle na zemi kde je par stupnu nevidel bych v tom problem...
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    SITH: bez debat, ale ze stejného důvodu asi nosí i plavky ne?
    SITH
    SITH --- ---
    LISTIKUS: tam je to spíš o tom, že se ženy stydí
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LISTIKUS: Já si složím ručník pod sebe, aby mě nepálila a netlačila lavica do zadku. Na sobě nesnesu ani omotávku z prostěradla.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    ještě mě tak napadlo, že jsem zažil spoustu žen, které mají prostěradlo omotané kolem hrudí. U ních také dochazí k částečnému dušení kuže a neprohřejí se...jsou lidé které nepoužívají ručník, ale utírají se do prostřeradla, ktere si berou zpět na sauny...z nich také dochazí k odpařování vody a tělních tekutin...apod. Tyto lidé by se taký mělí vykázat ze sauny, bo dělají skoro totéž jako lidi s plavkami. Ale k nim jsou sauněři tolerantnější...
    Často důvod k vyhození sauny je na základě porušení zvyklostí.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    JULISAK: Nechci prudit, ale opravud u pantoflícj nedochází v sauně k žádnému nadměrnému vypořavoní jakýkoliv sloučenin, teda bráno v úvahu, že tam nejsou nastálo, ale jen na dobu než se člověk ohřeje a pak s nimi zase odejde.

    Ja netvrdím, že jsem zastánce plavek, pantoflích apod. v sauně. Jen se snažím říct NICOLE, že tyto zákazy mají povahu ZVYKU a jsou projevem slušností vůči ostatním a proto se mají dodžovat ale rozhodně nemají povahu zdravě škodlivé pro okolí max. tak pro člověka, který jej nadodržuje.
    JULISAK
    JULISAK --- ---
    OBLUDKA: diky :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    V saunách, kam docházím, je u vstupu cedulka se škrklýma plavkama i pantoflama.
    JULISAK
    JULISAK --- ---
    NICOLE: nejsem zadnej odbornik na plasty, ale jak uz jsem napsala, subjektivne mi to vadi a to tak, ze dost. nechodim do sauny proto, abych tam cichala plasty ani zadny jiny chemky
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    JULISAK: no dobře, ale ta cedule je tam proč? opravdu se z plavek odpařuje tolik chemikálií, nebo čeho, že by to muselo vadit?
    KUHL
    KUHL --- ---
    SCHIFFI: hola Miso, ja tam chodim taky. Jen te chci vyvest z par omylu - po saune se tam sprchuje (hned u sauny), bazenek se studenou vodou tam neni (jen s normalni bazen). Kdyz tam jdes v nejaky hluchy cas, da se vireni vyrivky vyplnout (dva cerny cudle, pokud tam teda nikdo neni).

    jinak myslim ze v Karline je to dobry, nikdo nechodi do sauny v plavkach :))
    JULISAK
    JULISAK --- ---
    LISTIKUS: tak ja si treba myslim, ze to fakt vadi. predstava, ze by kazdy nakracel do sauny v gumovych pantoflich, v plavkach a s casopisem v ruce, je mi docela odporna a dychat bych to opravdu nechtela. to uz by tam rovnou mohli udelat plastovy sedacky treba...

    krome toho mi teda pripada jako dostatecnej duvod obrovska cedule zakaz vstupu plavkach pred vstupem do sauny. proste jsou tam nastaveny urcity pravidla a pokud je nekdo nechce dodrzovat, tak at si najde jiny klub, ktery mu bude vyhovovat.
    SITH
    SITH --- ---
    NICOLE: tak někteří hard core saunaři ti to samozřejmě řeknou a budou to po tobě vyžadovat, ale většinou se spíš ztrapníš sama a ostatní saunaři to přejdou facepalmem :)
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    LISTIKUS: ale asi mě nikdo nebude žádat, abych se šla převléct :)
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    NICOLE: No upřímně si myslím, že ti nikdo neobhají proč ne plavky a boty, protože v podstatě na ostatní to ma min. vliv ( může to mít akorat negativní dopad na tebe samotnou). Ale spíš bych řekl, že v saunování jsou zažité rituály a pravidelní sauněři vyžadují, aby se dodržovali.
    Stejné je to jako by jsi přišla do fitka v jeansech. Nikomu to tam nebude přímo vadít pro jeho vlastní cvičení, ale budou na tebe všichni koukat jak na magora, protože je přece jasný, že se cvičí v teniskách a teplacích.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam