• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]



    Správné saunování je věda


    Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

    Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

    Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

    Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.




    rozbalit záhlaví
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    IF_: me to prislo ze uz je to trosku moc penez teda....
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    IF_: Havel je top. V Praze o nicem lepsim nevim.
    IF_
    IF_ --- ---
    Včera jsem zkoušela privátku v Chateau St. Havel a velký palec nahoru. Sprcha, bazének, sauna krásně velká, nezaznamenala jsem cokoliv závadného:)

    Hotel Chateau St. Havel Praha 4 - Krč
    http://www.chateauhotel.cz/?bg=wellness
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    SARAJ: jo ale od pul desaty do Stepu...
    EM303
    EM303 --- ---
    SARAJ: já chodim většinou pondělky a čtvrtky ale do relax days v žitný:)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    SITH: na bezny jo,tam jen vyjimecne..za odmenu:)
    SITH
    SITH --- ---
    SARAJ: infi ve stepu mas z ruky?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    QUIP: oki, tak pokud pujdu,tak napisu
    QUIP
    QUIP --- ---
    SARAJ: Slavii uz mam docela z ruky, Vinohrady bych nekdy zkusil. Jeste nejak nebyla prilezitost tam s nekym zajit, i kdyz to "mam v planu" uz delsi dobu.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    QUIP: vinohrady,slavie...taky zalezi
    QUIP
    QUIP --- ---
    SARAJ: Kam?
    Nevim, jestli nekdo chodi pravidelne konkretni dny, ja chodim po ruznu, spis tak "kdykoliv" podle nalady a hlavne prilezitosti... do ruznych saun.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    chodite nekdo ctvrtky?
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    NAVARA: jen fyi, to pravdepodobne byla Woody :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Vyzkoušel jsem Athenu, spokojenost - budu tam chodit pravidelněji, mají tam slečnu podobnou Woody, vybavení dle představ, negativa jen že trochu to klouže (jsou tam cedulky) a mohli by vyčistit kanálek před saunou :o (dá se mu vyhnout)
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    taky jsem to zkusil a za me trochu fail... finska mela jen asi 85 stupnu, bazenek byl teplej.. maji tam sice vedro s prijemne ledovou vodou nebo ledovou trist, ale to neni plnohodnotna nahrada... plus jak psano nize, odpocivarna nad barem, takze hluk a celkem chladno.
    MODISTE
    MODISTE --- ---
    Tak jsem dnes taky vyzkoušela Butovice, velký plus je pro mně relativně malé množství lidí, v každé sauně jsem chytla max 5 lidí, ve finské jsem byla dokonce sama! Vyzkoušela jsem dva rituály a ty mě nadchly moc, velké mínus jsou odpočívárny, udělat relax místnost nad hlučným barem? Tomu moc nerozumím.. vyřešila jsem to tak, že jsem chodila odpočívat do té soft sauny, kde je nějakých 40°c, teplý bazének taky nepotěšil, ale když to shrnu, neomezený čas, málo lidí a finská+sauna s parním nárazem luxus! Určitě během listopadu několikrát zopakuji..
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    KALIBAN: ja to beru i ve Stepu jsou dny kdy me to sere včetně špinavého bazenku. No uvidíme
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    LISTIKUS: kazdej ma trosku jiny preference, my to spinavy rozhodne nemeli a moc se mi tam libilo
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    Jsem vždy zmatenej když píšete max 15 max 20 a pak k tomu dodáte masakr. Ten počet je hodně nebo malo vzhledem k velikosti.
    Tak uvidíme asi zkusíme jak Butovice tak Šípkovou.
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    KALIBAN: max 20.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    PODFUCK: kolik tam bylo lidi?
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    KALIBAN: Ja tam byl vcera pred zavirackou, tak to spis zhorsili :) O tom ze mame v saune jiny priority vime, ja tam chodim regenerovat a relaxovat :D:p
    LISTIKUS: Jo.
    V tyhle lokalite je teda daleko hezci wellness Olgy Sipkovy, jediny minus je absence bazenku. Tady se mi nelibila ani uroven ani atmosfera.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam