• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]
    DOPPELHERZ
    DOPPELHERZ --- ---
    Připojím se do diskuse a podělím se o svou zkušenost.
    Navštěvuji saunu ve sportcentru STEP ( http://www.sportstep.cz/ ) a odkaz přímo na sauny http://www.infinit.cz/praha-vysocany-spa v Praze v Libni - doprava nejlépe autem a nebo autobus 136, zastávka Skloněná a pak cca 3-5 minut pěšky.

    Cena - něco okolo 230,- Kč za 90 minut - pozor, platí se pouze čas strávený v bazénu / saunách (a nebo za nižší cenu se dá využít jen bazén se 2ma výřivkama a párou) tedy se neplatí za čas strávený v šatně a sprše a to jak při příchodu tak i odchodu. Při přetažení se počítá 230/90 za minutu. Tedy je to naprosto úměrné a žádná velká raketa navíc. (dá se pořídit "členská karta" se kterou je pak cena nižší, minimální nabití je však 2000,- Kč)

    Šatny jsou relativně velké ačkoliv vzhledem k množství návštěvníků - nejen sauny a bazénu, ale třeba badmintonu, squashe, tenisu a kdovíčehoještě může chvilku trvat najít prázdnou skříňku.
    Vše je velmi čisté (obrovské +)

    V saunovém světě je 5 saun. Klasická finská, Tropická s nižší teplotou a vyšší vlhkostí (ta mě nebaví), "Saunový domek" nevím co je na tom tak specifického, občas se tam rovzíří vzduch větrákem a kameny pokape voda, tudíž je zde menší parní náraz, medová sauna - tu mám velmi rád, na rozpálené kameny občas nateče voda s medovou esencí, příjemně (jak komu :-) ) to voní a vůně zůstane na těle i po osprchování až domů. (ale není to nic výrazného, spíš příjemná vzpomínka) a poslední, sauna s krbem, prý je nejteplejší ale těžko říct, každopádně bych řekl že je nejsušší.

    V celém saunovém světě jsou 3 místa se sprchama tudíž se na sprchu nečekají fronty a jsou rozmístěny po areálu tak že od žádné sauny nejdete daleko do sprchy. Je zde i bazén se studenou vodou.
    K dispozici jsou 2 bary s občerstvením. Venkovní terasa - ze které se vstupuje do 3 saun a bazénku a jednoho baru. Slouží i jako relax plac.

    Všechno je provedené ve dřevě což působí velmi uklidňujícím dojmem.

    Při příchodu dostanete náramek na ruku s čipem kterým se zamyká skříňka v šatně a slouží i k průchodu turniketem - od té doby se počítá čas. Dále dostanete ručník a prostěradlo, tedy si s sebou nemusíte brát prakticky nic. Zdarma také k zapůjčení klíček od "trezoru" který je přímo na recepci na cenné věci.

    Chodím sem už půl roku a jsem velmi spokojen.
    Jediné mínus by mohla být horší dostupnost MHD, zvláště potom cesta zpět, pokud chodíte v noci jako já tak interval autobusu 15-20 minut není značka ideál. A další mínus může být větší počet lidí, což nemusí být vždy problém, ale když se někdo chová dost hlasitě a vypráví si příběhy tak je to k naštvání, ale vždycky se dá jít do jiné sauny.

    Kdyby měl někdo zájem jít se mnou a pokecat (pošeptat :-) ) nebráním se, chodím sám, občas je to super, občas bych rád prohodil pár slov. Zájemci kdyžtak PM.


    Snad toto někomu pomohlo :-)
    EM303
    EM303 --- ---
    IF_: popravde mi to taky neprijde prirozeny. sam jsem to zkousel jednou v diplomatu v praze a nekombinoval bych to.
    IF_
    IF_ --- ---
    EM303: Ono se to ani nedoporucuje jit po saune do virivky..
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    PODFUCK: Nebyl bych překvapený kdyby to bylo kolem 1500 - 2000, zvláště v centru Prahy. Osobně bych si vybral jinou sestavu, ale kdybych si měl určit cenu pro tenhle typ tak těch 800 a i tak bych přemýšlel jestli do toho jít.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    VALENTINA: tady http://mszltm.cz/koupaliste/sauna v Litomericich
    ceny muzete zavidet :)

    sauna 3h/1 130,-
    sauna permanentka 10×3/1 1100,-
    sauna (D15, S a důchodci) 3h/1 100,-
    sauna (D15, S a důchodci) permanentka 10×3/1 850,-
    sauna (D6) bez skříňky 3h/1 40,-
    sauna (ručník navíc) 1ks 15,-
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    VODOMERKA: a u vás je kde?:)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    VALENTINA: u nas byva nedelni sauna i pro deti. chodej tam cca od dvou let. teplota je o par stupnu mensi. deti v pohode, vcetne venkovniho bazenku :)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MODISTE: to vypadá skvěle, škoda, že je to tak brzo.
    EM303
    EM303 --- ---
    PODFUCK: me by nevyhovovalo pronajmout si saunu a vyrivku dohromady. kdyz si vemu ze jen sainovani samo o sobe mi prumerne zabere 100-120min tak ani nevim kam bych tam nacpal tu vyrivku. asi spis 180min/800kc
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    VALENTINA: v athene jsme byli se Zoe kdyz byla snad dvouleta a naprosto v pohode... Soukroma sauna a. Jsi v klidu
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    VALENTINA: My chodili jako děcka s rodičema do normální. A později v oddíle na táboře do indiánské.
    Nestál jsme ten masakr co si tam dávali dospělí, ale dokud jsme tam byli my malí kluci, tak vpoho.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    VALENTINA: co privátní sauna? budete tam sami, všechno jim vysvětlíš, dáte si nižší teplotu, nebudou rušit ostatní ječením a utíkáním ven co dvě minuty,...
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    saunujete se někdo s dětma? přemýšlela jsem o tom právě kvůli zvýšení imunity, ale do normální sauny je moc nechci brát, nevíte jestli někde existuje saunování s dětmi?
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Ještě nějaký návrhy na cenu? Díky.
    EM303
    EM303 --- ---
    IKARIE: 2 - 3x týdně je OK.
    Podle mě když si najedeš na frekvenci 2x týdně a udržíš to nějakej ten rok tak uplně zapomeneš co to znamená být nechlazená/nemocná:)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    LOOKASH_II: v dejvicích je ta super brutální u ruské ambasády, chodíme ve středu podvečer.
    LOOKASH_II
    LOOKASH_II --- ---
    KETHAMINA: prakticky je to v prpade ze jdou treba dva pary a jedni se radsi saunujou a druhy radsi polezej ve virivce se sampanem, takova konstelace ale nebyva prilis casta.

    Me chybi nejaka dobra sauna v okoli P6, na Julisce me to moc nenadchlo, i kdyz pro jednotlivce to celkem jde. V Roztokach je hotel Akademik, tam jsme chodili casto, nez se rozhodli to "vylepsit" tim ze zmensili saunu a zdrazili to na 600/hod.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    LOOKASH_II: v tom relax v holešovicích je to stejný. Po sauně je ta vířivka jako kafe, a stejně člověku chybí klidný místo na vydejchání a odpočinek.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    LOOKASH_II: s tim naprosto souhlasim. v relax klubu v braniku kam chodim je taky oboji a oboji jsem to vyuzil opravdu velmi malokdy... a to tam chodim minimalne pet let.. spis dyl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam