• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    EM303: proto taky říkám, že jsem ráda, že jsme tam byly samy. Ale dcera je v pohodě, kdybych jí řekla, že ticho, tak by byla ticho. Myslím, že horší, než děcka, jsou skupinky chodící třeba do stepu, to má teda do relax.zóny hodně daleko. A jeden chlapík se tam i ohradil, že relaxuje a páreček se vykecával a koukali na něj teda hoooodně nevlídně.
    Já mám teda raději v sauně taky ticho, ale chápu, že když tam jde skupinka, že je to pro ně asi těžké, si nic neříct, ale mohli by teda alespoň šeptat.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    EM303: Máme asi podobný pohled na prostředí sauny. Nemusím moc lidi co furt žvaněj. Ale když jsem před par lety chodil do YMCI, tak tam jeden taťka brával v neděli svýho syna cca 7- 8 let. A musím říct, že jsem byl překvapený, jak ten klub byl disciplinovanej. Jednou tam vzali mladšího brašku cca 5-6let a to bylo obrat o 180 stupňů. Pořád litam tam a sem a měl svůj svět.
    EM303
    EM303 --- ---
    né že bych měl něco proti dětem, to vůbec. Musim ale říct, že třaba já chodim do sauny fakt odpočívat se vším co význam toho slova vyjadřuje. Ideální stav pro mě je minimum lidí. Ideálně velmi nenápadných a tichých lidí s podobným cílem jako mám já. Nejsem moc přízněvcem vize sauny jako fajn místa pro pokec a nebo experimenty s tím zda to děti budou snášet více čí méně špatně:)
    Je to samozřejmě věc pohledu, ale musím říct, že když jsem naposledy narazil v sauně na dvě děti s mámou, které prostě zcela evidentě zbytku lidí narušovany zonu klidu a relaxu, tak jsem jen kroutil hlavou. Děti mi přišlo že z toho vadra opravdu nic nemja, nevímaj to jako my dospělí, kteří tam relaxujeme. Podle mě se tam nudí a neni jim to příjemný:) alespoň to jsem odpozoroval.....vyjímkám čest

    DOPPELHERZ
    DOPPELHERZ --- ---
    VALENTINA: Nevím jaká je sauna v Hloubětíně ale ve Stepu by jí mohla vyhovovat ta trpická kde není takové vedro. Já do ní tedy z toho důvodu nechodím ale myslím že pro děti to nemusí být špatné. Viděl jsem ale i v klasické sauně někoho s dítětem a rozhodně pod 5 let a to dítě tam vydrželo i přes 5 minut, to mě dost překvapilo, vlastně se mu ani nechtělo ven, až ho táta potom odvedl raději. Ale těžko říct jaké to může být pro dítě. Nicméně je jasné že si to ten rodič pak nemá šanci sám užít. Ale podle toho co píšeš si myslím že příště ani nebude chtít tak jsi v pohodě :)
    LITROP
    LITROP --- ---
    VALENTINA: no ja beru dceru 3roky taky byli jsme dvakrat poprve tam mela kamaradku tak chtela porad ven podruhe tam byla jen se mnou tak jsem byls ni dole na lavicce chvilku vydrzela v ledovim bazenku se ji libilo tak podruhe vydrzela dele ale pak jsem ji uz nebral jelikoz ja se ani neprohral ale ted jsem udelal saunu doma a bude trenovat myslim ze jde hlavne o zvyk
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Já byla v sobotu v sauně s dcerou/9/-přemluvila mě, že hrozně chce taky, takže místo stepu jsem zvolila levnou saunu v Hloubětíně, jelikož mi bylo jasný, že tam dlouho nevydržíme. A taky že ano, seděla úplně dole na zemi a po 5minutách řvala, že je jí vedro, po sprše zas, že zima:), zabít a příště nebrat:) naštěstí jsme tam teda byly samy.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    Tak jsem byl v sauně v jednom hotýlku na Šumavě, a přijde mi že ti provozovatelé moc neuvažují.
    Já vím že zvrhávající se vědro se studenou vodou místo bazénku vypadá in a retro,
    ale i proti hloupé klasické sprše je v nevýhodě.
    Cáknu na sebe veškerou dostupnou studenou vodu, ta se mi z půlky odrazí od hlavy a zad někam do hajzlu a budu minutu čekat až se vědro nad hlavou znova napustí, abych si mohl ten chlíst vody odrazit tentokrát od hrudníku.
    A zas tam stojím, se studenou hlavou a horkým celým tělem jak trouba a čekám.
    Super.
    A sprcha tam je automatická, všemi směry, a teplá, takže se nemůžu ani zlejt tou studenou vodou ručně tak jak potřebuju.

    Ach jo.
    Kdyby dělali tahle "stylová vylepšení" až jako třešničku, poté co zařídí bazének nebo normální sprchu..
    DOPPELHERZ
    DOPPELHERZ --- ---
    V létě jsem v sauně nikdy nebyl ale těším se až to letos vyzkouším. Já to vedro v létě úplně nesnáším tak jsem zvědavej jestli se spíš než do sauny nenaložím do ledového bazénku
    TARGI
    TARGI --- ---
    PSYCHOPATICK: mno, upřímně netuším, tlak mi měřili naposled někdy před 5lety a to po bouračce, tzn byl obr, před tím někdy taky tak po 5 letech a to vím, ze byl divnej 90/90, ale to už je snad deset let zpátky.

    a vnitřní ucho, nevim, nevim ani co bych s tím mohla mít za problém ;-)
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    TARGI: to je mi lito...nemohlo by to mit neco spolecneho s kolisavym tlakem neco problem s vnitrnim uchem?
    TARGI
    TARGI --- ---
    PSYCHOPATICK: hmmm, bledá závist ;-) ja to zkoušela, ale normalne když je teplo a vlezu do sauny, tak je mi pak zle, na zvracení, točí sei hlava a mám zimnice ...
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    TARGI: chodím celoročně ve vedrech možná raději než v zimě...velkou výhodou je to, že se člověk nepotí , lépe se mu dýchá...když je venku čtyřicet, celkově se pak cítím víc nabitá energií, také jsou prázdné sauny což je další výhoda...:)))
    LITROP
    LITROP --- ---
    TARGI: to jde o zvyk ja chodim jiz nekolik let i v lete ve vedrech a je to supr sice snih neni ale voda je ....
    TARGI
    TARGI --- ---
    škoda, ze byla letos tepla zima, šla jsem do sauny snad jen 3x, když je teplo, nedělá mi sauna bohuzel dobre...
    ADITU
    ADITU --- ---
    KALIBAN: jako už větší množství firem/obchodů v Galerii Nové Butovice. Nevím, kdo to vymýšlel, ale za mě nešťaně zvolená poloha nákupáku - schovaný a daleko od metra a víceméně i paneláků....
    DOPPELHERZ
    DOPPELHERZ --- ---
    Už jsem na to koukal. Je to pro mě moooc daleko. Bydlím na Proseku :)
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    DOPPELHERZ: to zas ne... kazdopadne to jak je tam malo lidi je bude stat zivot brzo... ale do ty doby je to protse nejlepsi...
    DOPPELHERZ
    DOPPELHERZ --- ---
    ADITU: Děkuji, doma mrknu.
    DOPPELHERZ
    DOPPELHERZ --- ---
    KALIBAN: A to je co za saunu a kde? Podle Tvojeho popisu to vypadá jakoby si ho psal sám provozovatel :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam