• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]



    Správné saunování je věda


    Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

    Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

    Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

    Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.




    rozbalit záhlaví
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    BURAN: dělají se i infra panely normálně na zeď. můžeš se hřát o ně a vyjde tě to nejlevnějc. montáž i pro blba. při nejhorším je pošleš dál.
    QUIP
    QUIP --- ---
    BURAN: Na to by se asi ta infrasauna pouzit dala, ale to mi pak prijde zase lepsi (skladnejsi) si poridit jenom tu infra lampu. Existuji v ruznych velikostech a treba takova, co je na tomhle obrazku, by ti mohla vyhovovat
    Kmentová - rehabilitace, fyzioterapie, rekondiční a relaxační masáže, Starvac | Solux, nahřívání
    http://www.rehabilitace-kmentova.cz/sluzby/solux/
    BURAN
    BURAN --- ---
    no ja to nechci kvuli klasickemu saunovani (to si muzu zajit do normalni sauny) ale na prohrati kdyz se nemuzu zbavit zimy, coz se mi obcas stava.
    QUIP
    QUIP --- ---
    BURAN: poridil bych si infrasaunu v pripade, co popisuje KALIBAN - treba bolesti zad. Protoze ten zaric proste zari konkretnim smerem, nastavis mu jen tu cast tela co potrebujes skutecne prohrat. Ale to, co je "ve stinu" se ti neprohreje. Takze to cele funguje uplne jinak, nez klasicka finska sauna. Jestli jsi ji nikdy nezkousel, tak si ji nejdriv nekolikrat vyzkousej, at vis, co te ceka.
    Jako nahradu za klasickou saunu bych si ji rozhodne neporizoval. To je jako si misto skutecneho whirlpoolu poridit bublatko z akvaristiky :)
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    BURAN: mam dva lidi kteri si ji poridili, jeden mel nejaky trable se zadama a mel to v garazi, nahrejval se casto a ty zarice mu shoreli cca po dvou mesicich... druhej mel pocit ze sauna jako sauna, poridil si ji do takovyho zahradniho domecku a je v ni tak trikrat do roka protoze infrasauna neni sauna. v obou pripadech byla cenovka nekde kolem 25tisic
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    Hele lidi ja nevím, ale finská a infra by měl být rozdíl. Finská primárně zahřívá svrchní část těla přičemž infra zase vnitřní část. Stejně je to i s teplem. Finská šíří teplo pomocí vzduchu a vodních pár ( 90-100C). Infra jen pomoci záření ( 50C ). Proto také délka pobytu je 10 min x 3cyklus ku 30min x 1cyklus. Finská = relaxace, detoxikace. Infra = připrava na masáž, sport.
    BURAN
    BURAN --- ---
    da se nejak konkretne rict, co je spatnyho, nebo se pohybujeme jen ve sfere pocitu? :)
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    BURAN: je to sunt, nicmene jestli do toho vlezes trikrat za rok, tak dobry.
    IF_
    IF_ --- ---
    Taky jsem to zkusila jednou a znovu bych nesla.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    v infra jsem byl jenom jednou, v hotelu - takže asi ani ne ten nejlevnější model - a přišlo mi to jako šidítko, po chvilce jsem upaloval do finské :)
    BURAN
    BURAN --- ---
    pls lidi. ptam se na ty levny (15k-20k) infrasauny, jestli je to pouzitelny, nebo je to sunt. nic jinyho me nezajima. diky :)
    LITROP
    LITROP --- ---
    rozhodne normal ta infra neprohreje jako klasika a treba ja do sauny chodim i dost s lidma a nikdy nevis zda vas nebude chodit vic kdyz to delat tak alespon pro 3 -4 a klasiku.Dle meho:).Ze sve zkusenosti meli jsme mensi saunu a parkrat jsme museli chodit na stridacku(rodina cca 4 lidi).
    WYMA
    WYMA --- ---
    BURAN: tak muzes udelat malou saunu 1,5x1,5m. kdyz to brat takhle tak mas zbytecnou i tu infra...
    BURAN
    BURAN --- ---
    WYMA: to mi prijde vcelku zbytecny pro jednoho cloveka.
    WYMA
    WYMA --- ---
    BURAN: jestli bydlis v baraku ( plete se mi ze jo), tak bych spis uvazoval o regulérní saune.)
    BURAN
    BURAN --- ---
    ahoj, uvazuju o maly infra saune, ceny za zakladni modely uz jsou pod 20k, mate s temahle levnejma nekdo zkusenost? ma to cenu, nebo je potreba si priplatit?
    dik. :)
    LOOKASH
    LOOKASH --- ---
    LITROP: Mensi sauna na konci sprch u bazenu... Takovy nenadchne, neurazi. Ale po plavani mi prijde vzdycky hrozne fajn ;)
    LITROP
    LITROP --- ---
    neznate saunu tady Sportovní Klub Motorlet jeste jsem tam nebyl ale bydlim kousek tak jestli to zkouset
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    TCHYBABA: pošta
    TCHYBABA
    TCHYBABA --- ---
    KETHAMINA: tak se domluvime na treti? ;)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    TCHYBABA: kdy přesně myslíš, kolem 14h potřebuju být v Celetné na UK.
    TCHYBABA
    TCHYBABA --- ---
    KETHAMINA: v utery planuji vyzkouset happy hours) muzes se uvolnit z prace?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam