• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]



    Správné saunování je věda


    Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

    Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

    Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

    Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.




    rozbalit záhlaví
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    LUCISZKA: Já jsem tam byla přad asi 14 dny a je to v pohodě, řekla bych. Nic extra luxus, nebo tak, ale vše, co bych tam potřebovala, tam bylo :-)
    LUCISZKA
    LUCISZKA --- ---
    Ahoj, doporučíte mi nějakou dobrou saunu v okolí Vyšehrad, Podolí, Nusle? Do Podolí chodím plavat, ale v sauně jsem tam ještě nebyla... máte s ní někdo zkušenosti?
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    MORGAIN: je to idealni ve skutecnosti.
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    Kdyz budu do tehle diskuse hazet info, kdy se chystam do sauny a jestli se nekdo nechce pridat (cca jednou tydne), bude to vnimane jako OT, protoze to vlastne neni nijak konstruktivni diskuse, nebo to nebude vadit?
    MIKEHO
    MIKEHO --- ---
    SMARTCHIN:po rekonstrukci je sauna vetsi prostredi je takove prijemnejsi
    EM303:
    bazenek tam je..ale po bazenku rad chodim jeste do chlalne mistnosti... driv se tam dalo sedet vedle sauny pri otevrenem okne, ale jak to predelali.. tak zvetsili saunu a tohle misto zmizelo... a odpocivarna, co se ma podle mne chodit az na konci tretiho cyklu je pro mne prilis tepla... takze pro mne.. po schodech nahoru a nejlepe na mraz... a pak po schladnuti rovnou zpet do sauny. venku je i lavicka takze se to da v klidu zvladnout
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    MIKEHO: dekuju. ja to tam znam, ale po rekonstrukci jsem tam jeste nebyla
    EM303
    EM303 --- ---
    MIKEHO: oni zrušili bazenek?
    MIKEHO
    MIKEHO --- ---
    SMARTCHIN: Ja tam chodim streda od 8-9 vecer.. a nekdy je to v pohode jindy ne... je to hodne narazove i vzhledem k hotelovym hostum...ale zatim jsem tam za celou dobu co tam chodim pravidelne nemel problem se tam vejit.

    jen ochlazovna tam neni.. a tak asi jako jedini chodime s kamaradem uplne vem pred hotel...
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    tusite nekdo, jak to ted vypada s obsazenosti Infinitu v Holesovicich?
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    SARAJ: Dik za info, ale zitra asi spis nestiham...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MORGAIN: jdu zitra plavat, jestli se chces pridat, tak posta. Podoli, ven.
    SLUCKER
    SLUCKER --- ---
    KALIBAN:
    aha, tak to je pálka..
    koukám, že jsem si asi kdysi zařídil docela dobrou kartičku..:)))
    mne to stálo před lety asi 500 nebo 1000, už nevím...
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    SLUCKER: ze kdyz si tu kartu na zacatku koupis, tak za ni das 7000tisic a je v ni nabitych 20vstupu do Holmes place (tohle konkretne do karlina) kde je sauna, bazen, fitko, vsechny ty hodiny, casove to je neomezeny... nicmene pro saunovaci potreby, je to porad trosku palka
    SLUCKER
    SLUCKER --- ---
    KALIBAN:
    Jak to myslíš, 20 vstupů po 350 Kč?

    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    TAk jen krapet OT(pardon) karticka na kterou se nabije kredit do holmesu oficialne neexistuje, ale sehnat se dat.. je to 20vstupu po 350ti kc...
    nejaky historicky za 200jsou terno jako prase, tu nepoustej :)
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    LISTIKUS: to je hodne dobrej popis saunie. a presnej

    Jinak ja ten holmes zjistim, podle me tam nic takoveho aktualne poridit nejde. Ja mam clenstvi nejakym barterem a fakt je ze po vanocich tam je docela dost lidi.. coz je pro me absolutni wtf ze to opravdu funguje, ale co uz
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ONDRA_99: ty premium to neměly, ale energy (např. smíchov) se tuším právě daly platit i formou "za atrakci"... ostatně když přestaneš platit membership, tak by z tý karty měli udělat tuhle nabíjecí, ale bez upkeepu (což ti co šli rovnou na kreditovou tuším měli, nevím jestli upkeep přežil dodnes); do veřejných jsem přestal chodit, takže jsem ani ty smíchovské podmínky nestudoval
    SLUCKER
    SLUCKER --- ---
    ONDRA_99:
    no jo, tak pak tam holt zajít a zeptat se.. třeba to stále nabízejí, jen nikde neprezentují, kdoví, netuším :)
    Já chodím tak 4x za měsíc, někdy 5-6x za měsíc, na cca 3h pokaždé, takže to je docela na pohodu ..:)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    SLUCKER: No prave na webu ukazuji clenstvi 1890/mesic a to bych musel jit 10x mesicne abych se dostal na rozumnou cenu, a ja jak to mam ted s casem, tak bych sel tak 10x rocne.
    SLUCKER
    SLUCKER --- ---
    ONDRA_99:
    Já sem člen už X let, tak vlastně nevím jak to je aktuálně s členstvím, koukám, že na webu nic takového nepíší..:)
    Mám prostě kartu na kterou si nabiju kredit a pak na něj chodím, dokud jej nevyčerpám, ideální řešení podle mne. Ale jestli to umožňují i novým členům, nebo jestli to je pozůstatek nějakého dřívějšího typu členství, nevím čeče..
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    SLUCKER: Aha, takze nabizeji i moznost ze platim jen za kazdou navstevu? To je dobry, ja driv mel Pure clenstvi, ale tam platis kazdy mesic at chodis nebo ne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam