• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]



    Správné saunování je věda


    Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

    Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

    Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

    Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.




    rozbalit záhlaví
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    OVECKA_MJ:
    VALENTINA:

    nechci vam brat iluze, ale nyx lidi tam chodi vic:D
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    OVECKA_MJ: už není:)
    nejlepší je ta odpočívárna, čumím na žlutou rybu a relaxuju:)
    OVECKA_MJ
    OVECKA_MJ --- ---
    Mlčte o Sheratonu :-) to je moje tajná sauna! :-)
    jen jsem chtěl říci, že tam chodí hrozně moc lidí, je tam nepořádek a hluk a je to tam drahý a špatný.... a tak!
    QUIP
    QUIP --- ---
    SITH: presne, Athena je fajn, tak pro ty 2 - 3 lidi. Je fajn, ze i ve 2 lidech se to za privatni saunu pohybuje s cenou tam, kde jsou jinde verejne sauny.

    XARGH: OK, az tam priste uvidim nejakeho samotare, tak zkusim syknout "nyx, nyx" :)
    XARGH
    XARGH --- ---
    QUIP:
    VALENTINA:
    Sheraton je moje "domaci" sauna! :) chodim tam hned jak otevrou, obcas jsem tam chvili sam, ale nakonec nekdo vzdycky prijde. 4 lidi a mam pocit ze tam neni k hnuti :)
    predtim jsem chodil do Saunie, ale s***i me lidi, spousta rusu s jejich typickou ohleduplnosti ;), a je to daleko pro me a drazsi. jedina vyhoda byl casove neomezeny vstup.
    ...priste na me muzete skusit zasycet treba "nyx" a dame rec, kdyz se zadari!
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KALIBAN: tam muselo bejt vic lidi nez 140! byl plnej bar, na stojaka a venku u lamp stal zbambilion lidi a nekolikrat sem vlez do sauny a tam tak narvano, ze sem sel pryc. ... no dobre, mozna 141 ! :)
    SITH
    SITH --- ---
    jo, fajn priv. sauna je v holesovicich, Athena, nebo tak nejak, ale nemaji odpocivarnu, jen dve lehatka tam, kde se prevlikate
    QUIP
    QUIP --- ---
    VALENTINA: Sheraton je fajn. Parkrat jsem tam taky byl, ale vzdy kolem 11 - 13h, kdyz tam je skoro prazdno.

    A jak tak ctu ty zazitky ze Stepu, to jsem zvedav, co budu delat se svoji predplacenou kartou... asi tam budu muset chodit taky dopoledne. :(

    Posledni dobou si nejvic uzivam jen privatni sauny.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    VALENTINA: maji strop 140, ale to iz fakt prijemny neni :(

    Jinak zkuste saunii v hostivari, zatim jeste stale snesitelne i v nedeli v prime time, hlavne kdyz jsou ritualy, tak je jinde prazdno :)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Ještě občas chodím do sauny v hotelu Sheraton, obyč sauna, je tam ochlazovací bazének, malá odpočívárna, ale nechodí tam moc lidí, tak to stačí. Akorát tam chodí dost cizinců(z hotelu) a minule tam seděl děsně tlustej chlapík v plavkách, jasně, chápu, že se tlustí lidé potí víc, ale on pak v těch zpocených trenkách skočil do toho bazénku, takže tam už jsem pak nešla:(
    SITH
    SITH --- ---
    fuj, stát v sauně :D
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    DRAGON: no to si děláš srandu, ne?200 lidí??to tam přece ani nemůžou pustit, ne? musí mít nějaký strop, jako kdybych měla v sauně stát, tak si snad nechám vrátit peníze.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    jak to tady ctu, tak Step je dost marnej...ta Saunie v Butovicich je na tom podobne?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    nedele 7 vecer, zajimavej zazitek ve stepu, jeste sem nikdy nevidel, ze by lidi v saune stali, az tak natriskano bylo, tipuju v celym komplexu cca 200 lidi, neskutecny, zazitek fakt:) pritom lidi sobci jak prase, kazdej vedle sebe metr mista, neumi si sednout vedle sebe, pokazdy sem musel pozadat at si sednou bliz a udelaj misto, pac ja stat nehodlam, chci relaxovat ze jo :)
    COYOT
    COYOT --- ---
    SITH: já byl v týdnu po oběde cca ve 13 hodin a uplná pohoda.. o víkendu nevim.. to sem chodil většinou práve před prací a ted me to vytrestalo
    COYOT
    COYOT --- ---
    VALENTINA: přesně tak !! medová uplně natřískaná, to samý selská, i finská..jediná sauna kde bylo přijatelně tak byla tropická.. jak řikáš.. nejpozději po obědě.. ale pro sychr už dopoledne a pak se někde dobře najíst :)
    SITH
    SITH --- ---
    VALENTINA: hm, to je fakt špatný. No zkusím to někdy a uvidíme, ktřeba chytnu nějaký den kdy se tam lidem nebude chtít
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    SITH: jelikož na václaváku pracuju, tak v sauně už ty davy potkávat nechci:)
    v 15:00 tam bylo 70 lidí a počet rychle stoupal. V 17 jsem odcházela a bylo skutečně už dost narváno. Nemám ráda, když se musím vedle někoho mačkat. Lehnout si, to je fakt skoro nemožné.
    SITH
    SITH --- ---
    VALENTINA: tím zástupem lidí co bych je tam musel potkávat. Kolik lidí je tam odpoledne po obede, tak cca?
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    SITH: tak jasně, že nejlepší to je, jít navečer a pak rovnou do postele, ale mačkat se tam s tolika lidma je mi nepříjemné...
    václavákem myslíš co?
    SITH
    SITH --- ---
    VALENTINA: ja to mam do STEPu z prace sice 10 minut, ale nevim zda bych si uzil tu saunu hned takhle brzo po obede. Na druhou stranu nevim kolik tam chodi lidi oproti tomu václaváku kolem páté večer
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam