• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]



    Správné saunování je věda


    Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

    Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

    Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

    Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.




    rozbalit záhlaví
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    FEEX: 35 ve srubu, protože byl rituál, ale rekord prý je 43:)
    40 v celé sauně je krása, já byla včera a při 60 lidech to ještě šlo.
    FEEX
    FEEX --- ---
    VALENTINA: 35 v ty jedny sauně? To musi být peklo, chodím do stepu dopoledne a to bývá max 10-12 lidi v celým areálu, to je fajn. Onehdy jsem ale šel pozdě, bylo tam tak 40 a už to bylo nepříjemný, potažmo, nedokážu si představit, že si tam nák odpocines a užijes si to. Info, že je tam večer kapacita 120 lidi, mi už přijde úplně nereal.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    EDEN: Já se saunuju vždycky po tréninku ještě ve fitku, a zažil jsem i situaci, kdy mi tam přišel člověk, který byl komplet oblečený a v botech. :) Takže plavky blbý, ale mohlo by být hůř.
    EDEN
    EDEN --- ---
    HANZO: nemam to vedecky overene ale napada ma ze pri tych teplotach sa mozu uvolnovat z textilii do okolia rozne farbiva a iny bordel, ale jak som pisal ja hlavne riesim ten chlor tam neni o com
    HANZO
    HANZO --- ---
    EDEN: a můžeš mi prosím říct, co přesně na tom nebude top?

    já se saunuju taky bez, ale hledám relevantní argumenty právě pro diskuzi s lidma, co to nedělají
    EDEN
    EDEN --- ---
    HANZO: bolo to myslene v suvislosti s tym chlorom z bazena, co sa tyka cistych plaviek ked sa potis pri 80+ stupnoch v plavkach ktore sa inak peru maximalne na 40 to asi tiez nebude uplne top
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    HANZO: řekl bych, že plavky na tom budou pořád líp než různý žabky a ostatní materiály z PVC
    HANZO
    HANZO --- ---
    VODOMERKA: tak toxicita plavek v sauně se řeší obecně, ne?
    Např. v ČR a v Německu jsou plavky v sauně zakázané. V Itálii, USA naopak nutné. Tak mne zajímá proč, protože se to většinou řeší argumentem, že plavky jsou toxické
    SITH
    SITH --- ---
    VALENTINA: bojím se že jeho vtipnost poroste s počtem single dívek v sauně
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    SITH: jo, mně nevadil, já stejně moc neumím v klidu ležet, takže mi to alespoň rychleji uteklo:) ale říkal, že prý mu už někdo poradil, jestli by nechtěl držet hubu:)
    SITH
    SITH --- ---
    VALENTINA: dva týdny zpět jsme také byl ve STEPu a ten saunař mi také přišel dost ukecaný, až mám pocit že se snažil udělat dojem svou vtipností než jeho rituálem.
    Ale je fajn že STEP mi přijde jako taková ta kecací sauna, kam si lidi chodí odpočinout a pokecat a ne tvrdě saunovat, aniž by byl kdokoliv napomenut poté co vysloví jedno slůvko
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Včera odpol.ve Stepu, na druhém rituálu v 4p.m. nás v tom srubu bylo 35, teď je tam nějaky nový saunér, který je děsně ukecaný a celý rituál prožvaní:)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    HANZO: toxicita se tu teší s tím chlórem, nebo ne? :)
    HANZO
    HANZO --- ---
    VODOMERKA: nemám na mysli chlor. Do sauny přece nechodíš jenom z bazénu.
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    HANZO: chlor? co první světová válka?
    HANZO
    HANZO --- ---
    EDEN: jak toxické? Všude čtu, že to je toxické, ale nikde není, jak konkrétně
    EDEN
    EDEN --- ---
    KURT_WALLANDER: hlavne je to toxicke
    KURT_WALLANDER
    KURT_WALLANDER --- ---
    EDEN: Ve větších saunách jsem to nikdy extra necítil, ale to je asi individuální. Pokud je to hodně cítit, upozornil bych je na to. Alemyslím, že to bude podobné jako když budeš kuřákovi říkat, ať Ti nekouří u jídla, že Ti to smrdí.
    EDEN
    EDEN --- ---
    KURT_WALLANDER: ked pride z plaveckeho bazena alebo virivky a veselo si sadne v plavkach z ktorych chlor dycha cela miestnost nie je to len o nom ale aj o mne
    KURT_WALLANDER
    KURT_WALLANDER --- ---
    EDEN: Snažím se to vysvětlit sám :) Pokud sedí na ručníku, tak je mi to ve finále jedno. Oni e zpotí méně a budou z toho mít menší požitek.
    EDEN
    EDEN --- ---
    ako riesite plavky v saune? vobec - nechavate to na personal, alebo skusite dohovorit ci upozornit personal? v poslednej dobe mam na podobne typy nejak stastie
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam