• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    KURT_WALLANDER: Kriteria?
    KURT_WALLANDER
    KURT_WALLANDER --- ---
    Jaké jsou podle vás TOP 3 sauny v Praze a jejich výhody/nevýhody?
    PYRO
    PYRO --- ---
    KURT_WALLANDER: ja bych skoro řekl, že nenošení plavek vzniklo v čechách s tím že sauny zde začínaly u plaveckých bazénu, kde toho chloru je mraky.

    Letos o silvestra jsme byli ve finsku tak jsme hledali společnou saunu s vlezem do jezera, a zjistili jsme že společné veřejné sauny jsou ve finsku jen s plavkama, a jak jsme byli naočkovaní, tím jak se to nedělá jak mokré plavky tohle a tohle, tak nás se nám ani nějak moc nechtělo jít. No nakonec jsme šli nejdřív nás překvapilo, že místní ženy měli dokonce jednodílné plavky (to se postupem času také změnilo) ale že to zas tak strašný nebylo.
    A podle toho jak často se finsku saunujou (ano většinou doma nazí) tak ty plavky zase tak škodlivý nebudou.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Tak jestli se chystáte na tu saunovací výstavu s případným saunováním, tak to moc nedoporučuju. Sauna je vskutku punková:) navíc je v ní zima, člověk se trochu prohřeje jen na horním sezení, dole táhne, takže omrzají nohy:) navíc pak v celé galerii je taky dost kosa. Co se exponátů týče, tak bída. Ale jako zkušenost zajímavé:) když se takhle člověk sprchuje nahatý na dvorku, kde jsou kolem domy a občas zabloudí turista:))
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KURT_WALLANDERVe všech saunách napříč Brnem, do kterých jsem zavítala, je u dveří piktogram se přeškrtlýma plavkama. Aby aj cizinci pochopili.
    LITROP
    LITROP --- ---
    sauna dnes vinohrady nekdo
    KURT_WALLANDER
    KURT_WALLANDER --- ---
    ALEXUSS: Zastávám názor, že pokud má člověk mokré plavky = nezpotí se pod nimi a ochlazují ho. Pokud je má suché = akorát to pálí.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SARAJ: Já taky občas požádám o klid, když melou v tiché sauně, která má aj na dveřích symbol PSST! :-) Většinou zmlknou.
    ALEXUSS
    ALEXUSS --- ---
    HANZO: No já mám takový pocit, že jsem kdysi v nějaké sauně četl, že hlavní důvod proč se saunovat bez plavek je ten, že pod těma syntetickýma plavkama se Ti kůže zapařuje, což rozhodně není nic příjemnýho a asi i zdravý prospěšnýho.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    KURT_WALLANDER: Mně to pak vrtalo hlavou, a jediné vysvětlení, co mě napadlo, že se tam šel přišel vyhřát před cvičením, aby se nemusel tolik namáhat v posilovně. :)
    KURT_WALLANDER
    KURT_WALLANDER --- ---
    MAGUMI: Kamarádka ze Salt Lake CIty mi nedávno líčila podobnou historku, která se odehrála v sauně spojené s fit centem :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAGUMI: :D epic!
    a ja jsem lehce vyrvala o vikendu jeden parecek, to se nedalo, ukecani a hlasiti a porad mleli, v saune, v odpocivarne, furt:/
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    FEEX: 35 ve srubu, protože byl rituál, ale rekord prý je 43:)
    40 v celé sauně je krása, já byla včera a při 60 lidech to ještě šlo.
    FEEX
    FEEX --- ---
    VALENTINA: 35 v ty jedny sauně? To musi být peklo, chodím do stepu dopoledne a to bývá max 10-12 lidi v celým areálu, to je fajn. Onehdy jsem ale šel pozdě, bylo tam tak 40 a už to bylo nepříjemný, potažmo, nedokážu si představit, že si tam nák odpocines a užijes si to. Info, že je tam večer kapacita 120 lidi, mi už přijde úplně nereal.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    EDEN: Já se saunuju vždycky po tréninku ještě ve fitku, a zažil jsem i situaci, kdy mi tam přišel člověk, který byl komplet oblečený a v botech. :) Takže plavky blbý, ale mohlo by být hůř.
    EDEN
    EDEN --- ---
    HANZO: nemam to vedecky overene ale napada ma ze pri tych teplotach sa mozu uvolnovat z textilii do okolia rozne farbiva a iny bordel, ale jak som pisal ja hlavne riesim ten chlor tam neni o com
    HANZO
    HANZO --- ---
    EDEN: a můžeš mi prosím říct, co přesně na tom nebude top?

    já se saunuju taky bez, ale hledám relevantní argumenty právě pro diskuzi s lidma, co to nedělají
    EDEN
    EDEN --- ---
    HANZO: bolo to myslene v suvislosti s tym chlorom z bazena, co sa tyka cistych plaviek ked sa potis pri 80+ stupnoch v plavkach ktore sa inak peru maximalne na 40 to asi tiez nebude uplne top
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    HANZO: řekl bych, že plavky na tom budou pořád líp než různý žabky a ostatní materiály z PVC
    HANZO
    HANZO --- ---
    VODOMERKA: tak toxicita plavek v sauně se řeší obecně, ne?
    Např. v ČR a v Německu jsou plavky v sauně zakázané. V Itálii, USA naopak nutné. Tak mne zajímá proč, protože se to většinou řeší argumentem, že plavky jsou toxické
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam