• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]



    Správné saunování je věda


    Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

    Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

    Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

    Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.




    rozbalit záhlaví
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    KALIBAN: A ceho presne?:) frajera co delal neskutecne peklo?:-D nemam to s cim srovnat, byl jsem na ceremonialu prvne. Ale na terase maji dalsi odpocivarnu s barem, ten byl prazdny, dokud to nebudou mit plnejsi nejspis. Maji tam i venkovni sezeni. A ze saun je tam tropicka a parni s navalem nebo jak tomu rikaj, co je finska s vyssi vlhkosti kde delaji ty divadelka.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    JIRKA207: dej nam nejakou recenzi :)
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    Terasa na Chodove uz je otevrena, hned jsem zkusil i ceremonial...uff :)
    TPK007
    TPK007 --- ---
    KALIBAN: tak dík za radu :-)

    Prý už mají otevřeny všechny prostory :-)
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    TPK007: to me taky zajima! zavolej tam :)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    ARCHIMEDES: jj, byly tam ty malý kamínka, navíc jak to bylo mrňavý, tak jsem měla celou dobu strach, že se k tomu připeču:)
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    VALENTINA: Finská?
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    mám příšernou zkušenost s takovou tou domácí minisaunou. jestli jsem někdy přemýšlela, že bych si to pořídila, tak ne. Je to malé(dva sedící, jeden ležící s pokrčenými koleny), teplota se tam nějak blbě rozkládá, čili nahoře mi hořela ramena a hlava, dole mě zábly nohy. takže toto nee.
    TPK007
    TPK007 --- ---
    Nevíte, jestli už je v Saunii na Chodově otevřená terasa? (podle webu to vypadá, že už ano)
    ECLIPSE
    ECLIPSE --- ---
    KALIBAN: :))))
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    ECLIPSE: nevim o jinym nez cestlice, mozna nejakej naturistickej den na sutce :)
    ECLIPSE
    ECLIPSE --- ---
    Ja v Praze nějaký saunový svět, kde je i teplý bazén, kde nemusím řešit plavky? Napadájí mě jen Čestlice.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    IF_: nechod tam.

    sauni chodov ma aktualne otevrenej jen vnitrek, kde je jedna finska, jedna soft a jedna bioneco.... a je tam bilion lidi na realne jednu saunu, nestoji to za to, az to otevrou cely tak ano, ted urcite ne
    IF_
    IF_ --- ---
    SITH: Ja se ted chystam do nove Saunie Chodov.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    mně se zase strašně líbí ta houpací dřevěná lehátka, co udělali ve stepu v tiché odpočívárně
    SITH
    SITH --- ---
    KALIBAN: to je ta tichá odpočívárna?
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    SITH: este k tomu je potreba rict ze tam je podle me nejhezci odpocivarna s takovou stenou co vypada jako dzungle, me osobne se cernak libi ze vseho nejvic.
    to pobihani po venku je nicmene vopruz, ale po bazenku mi to fakt nevadi :)
    SITH
    SITH --- ---
    Já zkusil tu novou saunii na Černém mostě. Šatny jsou společné (ale jsou k dispozici malé převlíkárny). Uvnitř tři sauny v interiéru, sprchy i kýbl s ledovou vodou a led, venku pak bazének a další tři sauny. Celkově klasika finská velká, finská malá, tropická, solná, herbal a pak rituální. Odpočívárna klasika, k dispozici i lehátka v tiché zoně. Jen ta podlaha je z těch plastových napodobenin dřeva což v zimě dost studí a není to moc príjemné po tom chodit. Obsluha ok, náhradní ručník zdarma, v Butovicích za to chtějí peníze. Jen ty šatny jsou fakt malý, když má člověk v zimě kabát+velký boty+batoh, tak se tam skoro nevejde. Bez ramínek
    LITROP
    LITROP --- ---
    ok mam to kousek prubnu taky
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    já zkusila kolem poledního ten nový saunový svět v hotelu Olšanka. je to tam moc pěkné, úplně nové, voňavé. AKorát sauny nebyly úplně rozehřáté, nevím, jestli to bylo tím, že ve 12 otevírají, ale ve finské jen kolem 85. Ale na terase ochlazovací bazének a vedle vířivka a celkově asi 5 lidí, super.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    step kolem poledne genialne prazdnej. chuchu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam