• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]



    Správné saunování je věda


    Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

    Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

    Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

    Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.




    rozbalit záhlaví
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MTHU: jako co mám zkušenost saunia Hostivař vs multisport = -20% ze vstupu
    MTHU
    MTHU --- ---
    GIF_242: Říká web, ale už jsem slyšel zkazky, že se v různých sportovištích ta pravidla mění a ohýbají a web není zas tak aktuální.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MTHU: aha díky za info
    MTHU
    MTHU --- ---
    GIF_242: Doplatek 100Kč, stejně jako v Saunii. Akorát časově omezené na 2 hodiny.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Zaznamenala jsem novinku v brněnském wellness Maximus na přehradě. Do saun chodí kontrolorky, na placce mají, tuším "kvalitář". Slečny jsem se vyptávala, prý je to kvůli stížnostem hostů na neukázněné party, co například nerespektují "tiché sauny". Já si přidala ještě stížnost na vepře, co se nesprchujou před vstupem do bazénu.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MTHU: a v Olšance mají na multisport vstup? V saunii totiž dávali na multisport "jenom" 20% slevu.
    MTHU
    MTHU --- ---
    Chodíte někdo do Hotelu Olšanka? Kolik tam je přes týden lidí? Dostal jsem Multisportku, tak přemýšlím, že zahnu Saunii :-)
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Study: Regular sauna bathing significantly reduces the risk of stroke | Yle Uutiset | yle.fi
    https://yle.fi/...news/study_regular_sauna_bathing_significantly_reduces_the_risk_of_stroke/10188716
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    JINX: tyjo to mi pripomina jeden recept. Dejte do plastove lahve obnazene a rozkrojene strouzky cesneku, zalijte vodou a nechte den vyluhovat. Precedte, dejte do lahvicky a v saune michejte s vodou urcenou k hazeni na kameny. Výpary pak lépe cisti a dezinfikujou kuzi a maji blahodarny ucinek na dychaci cesty. Chce si na to zvyknout. Mne to voni. Jednou za cas je to fajn. Naucil me to Rus, co se mnou kdysi chodival do sauny. (tip, nemusí se precedit, pokud do vicka udelate malou dirku)
    SITH
    SITH --- ---
    TBC: a já si vždy zakládal na tom že jsou kamarádky samostatné a tohle zvládnou samy :)
    TBC
    TBC --- ---
    SITH: asi chtela aby si ji je prijel oholit....
    JINX
    JINX --- ---
    SITH: To je dost divna vymluva, zatim jsem videl v saune i lidi kterym nezabranilo vlezt dosauny ani potom co sezrali tunu topinek s cesnekem (nehorazny puch v cele potirne, takze jsem se sel radsi zasit do pary)
    QUIP
    QUIP --- ---
    SITH: OG... Tak ve tve oblibene saune napis do knihy prani a stiznosti, ze chybi "holici kabinka", kde by si zeny mohly oholit, co potrebujou. :)
    SITH
    SITH --- ---
    víte jaká je nevýhoda si domlouvat saunu s kámoškou? Že vám půl hodiny před domluveným srazem napíše, že si zapomněla oholit nohy a tak nemůže :D
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    V sobotu jsem byl poprvé v Saunii na Chodově, venku bylo krásně a já tam šel relativně v blbou dobu, takže spokojenost, až jsem se trochu bál, že jsem tam sám. Nicméně je to tam obří a když je plno, tak to musí být slušný peklo. Tak to jenom tak pro informaci.
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    Chodim do hotelove sauny a souhlasim, ze vetsina hotelovych hostu je na facku... Je tu i fitko a virivka, takze do sauny chodi v mokrych plavkach, ze sauny jdou rovnou do virivky, ted tady nekdo dokonce udelal kolecko fitko-sauna-virivka bez jediny zastavky ve sprse, v potirne se casto ani nicim nepodlozi, jsou schopni tam po sobe nechat plastovy kelimky od piti... a veskery upozornovani je marny, odjedou a pri dalsi navsteve aby to clovek resil zase s nekym jinym...
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    VALENTINA: to mi připomnělo jeden zážitek, je to už asi tak 15-20 let nazpět. Už ani nevím kde jsem to byl, tuším, že to snad byl Prosek hotel Duo nebo tak nějak. Měli tam 2 sauny, ta jedna se dala objednat jako privátní. Takže jsem to zarezervoval pro sebe a svojí holku. Sedíme tam tlacháme o blbostech a najednou tam vlezla bába v jednodílnejch plavkách a jako bonus měla koupací čepici. Byl jsem tak v šoku, že jsem jenom nevěřícně zíral. Slečna pohotově oznámila, že ta sauna je privátní a veřejná je ta vedla. Nicméně bába, že je tam plno, a že tady jsme jenom dva, tak se sem vejde. A já jsem tehdy řekl té holce: "Nech jí schválně být, dost mě zajímá jak dlouho tady takhle oblečená vydrží sedět. A hlavně co bude dělat až jí prasknou ty gumičky na ramínkách." A bába vystřelila jako kdyby hořelo :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Saunia nově v Brně v OC Letmo. Prvních čtrnáct dní vstup za stovku. :-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    v Liberci to mají pořešené dobře (byť ne u sauny) - vstup/výstup do bazénu je přes automatickou sprchovou uličku :)
    JINX
    JINX --- ---
    QUIP: Zjistil jsem ze mi daleko vice vyhovuje ochlazovaci ledova komora. Ale priznavam ze i tak by se mel clovek osprchovat nez tam vejde.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    VALENTINA: V brněnském Infinit Maximu už jsou u lehátek věšáky s upozornění, aby tam návštevníci ručníky věšeli a nezabírali lehátka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam