• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SARAJ: venkovni virivka je pustena :D tak jo, to dava smysl... nedava to smysl, stejen uz vsichni chodej do restauraci a kavaren bez rousek, predpokladma v Podoli i to bistro vlastne...

    co Sauna spot, uz normalne? uz bych tam zas rada vyrazila :)
    POPEY
    POPEY --- ---
    uvazuji o koupi sudove sauny s kamnama na drevo.
    Mate nekdo zkusenosti jestli to je v pohode.
    jak moc lze regulovat teplotu prikladanim dreva a zdali to neni velkej vopruz si pri saunovani prikladat.
    Jestli to lze vubec regulovat teplotne uvnitr
    a take zdali vydrzi aspon 10 let nebo se ten sud za par let venku rozpadne
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    SARAJ: Jé - v Podolí funguje venkovní vířivka? (Vnitřní vířivku na Barrandově vypustili, funguje jen velký bazén, tohle by byl důvod změnit lokál...)
    FEEDER
    FEEDER --- ---
    MAR_TINA: no já jí měl celou dobu jen položenou u sebe, kdyby mi někdo něco řikal, což se ale nestalo a i samotná ta uklízející jí měla staženou :D
    Některý lidi u baru měli, některý ne.
    Navíc ti u vstupu pujčej jejich roušku, když budeš chtít, tak si tu svojí nemusíš promáčet.
    Ve zkratce: mě to proste překáží jen naprosto minimálně. Mám z toho pocit, že plní všechny svoje povinnosti, ale zároveň nevymáhaj od zákazníků nesmysly.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAR_TINA: je to mimo cely, kdyz uz jdes cvicit, plavat, cokoliv... sdilis nejaky prostor, vis o moznem riziku a cau. V Podoli je otevrena venku jen 50, ze to je ok. Vedle je 33 a tam se nesmi.. venkovni virivka- ok. Vnitrni bazen- bezi uz tam treninky na skoky, atd. Vsichni se potkame ve sprchach a satnach. Plave se normalne. Pultiky u fenu - bez rousek.
    Plavky mi teda chlorem smrdi vic nez normalne, ve sprchach se prochazi baba s hadici a tak casteji, ale jinak... pohoda.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARAJ: ono to nemá logiku, protože pokud teoreticky infekční roušku odložím před vstupem do sauny do chlívečku na ručník, ulpí tam viry a někdo jiný si tam odloží roušku po mně... To je lepší držet odstup, viry ulpí napadané na zemi a tu stačí neolizovat.

    Samozřejmě bylo mi milé, když muži líbali zem, po které chodím, ale dokážu si to odpustit.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAR_TINA: neni to sauna, ale vcera Podoli bazen, dle pravidel bychom meli mit zrejme rousky v satnach. Nikdo je nemel. Jako plus nainstalovali nadrzky na mejdla a desinfekce u umyvadel- yes. Realne si nedokazu predstavit, jak s hadrem na obliceji jdu do sprch, odkladam rousku na mokrej povrch, atd. Ve zkratce - rousky jsme nandali pri vstupu ke kase, za kasou sundali. Takze asi tak.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FEEDER: roušky nikdo nehrotí ve smyslu všichni to mají jak idioti propocený na krku nebo vůbec nikdo roučku nemá?
    Protože dokud tu věc táhnu donitř ze šatny, je to nepříjemný. (Jo a fungovat k ničemu nebude.)
    FEEDER
    FEEDER --- ---
    TBC: pondělí a úterý dopoledne saunia harfa bylo lidí tak dvě třetiny než obvykle. Kapacity na místnosti jsou sice omezený, ale přijde mi to jako docela rozumný množství (chodím všední dny dopoledne, takže jsem nikdy takový množství lidí, který maj jako maximum, ani nikdy nezažil). Roušky mají být při odpočinku nasazený,ale nikdo to nehrotí. Bazének je nachlorovanej na max, tak to trochu dráždí nos, ale žádná tragedie. Paní, co tam uklízela, někoho důrazně vyzývala, aby nesmrkal ve sprše, že tak se to přenáší nejvíc, což celkem dává smysl. Paráda, zítra pujdu zas :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Infinit plánuje velkej rozvoj, snad se jim zadaří.
    Koronaviru navzdory. V Česku roste největší wellness centrum - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/....sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    TBC: já já já, hned včera Step Vysočany, mají zavřenou část terasy a saunový domek, kde bývají rituály, se předělává. To je taková nemilá komplikace, musí se to obcházet. Navíc mají na všech saunách napsáno, kolik tam má být lidí, ovšem to by se člověk načekal, takže se to vesměs nedodržuje. Roušky mimo saunu neměl téměř nikdo, nikdo nikoho nebuzeroval. Studený bazének funguje.
    TBC
    TBC --- ---
    Tak kdo uz jste navstivil saunu po otevreni dejte vedet jak to vypada kolik atd, ja se chystam asi pristi tyden do Saunine na Cerny Most
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    A kvůli tvorbě páry musejí na hygienu dávat pozor i provozovatelé saun - ti musejí na jednoho zákazníka vyhradit prostor minimálně 4 metry krychlové, což je dvojnásobek oproti běžnému standardu.

    jak tohle budou měřit a dodržovat, to jsem zvědavá....
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Od 25. května mohou znovu otevřít i solária, sauny a venkovní i vnitřní koupaliště, bazény a akvacentra.
    jojo, konečně...
    JINX
    JINX --- ---
    LITROP: Krome soukromych asi nic. Stejne jako bazeny a wellness. Neni mi jasne jak si chce Prymula obhajit cerpani permanentky nebo multisportky kdyz hodne fitness ma v nabidce i bazen a saunu. Samozrejme fitka jsou otevrene a nesmis pouzivat sprchy a satny takze vetsina lidi si plati neco co nemuzou pouzit :-)
    LITROP
    LITROP --- ---
    nevite je uz nekde otevrena sauna
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Já ještě do Maximu psala dotaz, zda mají otevřeno, protože už platil zákaz, tuším, 100 osob pospolu. Vcelku je můj dotaz zaskočil. Ale dali jsme tři sauny, páru, slapačku na chodidla ve studené a horké, masáž a bublavou vanu s bublavým sektem. Krasná vzpomínka. Mmch, tyhle procedury, co je využíváme už šestým rokem, stihly zdražit o 1200,-. Ale ten relax stál za to, byl to zasranej blahobyt. :-)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    Mno, koukam, ze stejny prubeh:D taky proklusavam..s rouskou je to fakt bozi, jedine co mne bavi, ze jsem si po letech splnila prani a mam nove leginy z abrakastore:D
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MAR_TINA: jj, beh je to jedine, co mi zbylo a to ho fakt nemusim...saunu jsem taky stihla na wellness vikendu tesne pred zavrenim, kdovi, kdy bude dalsi:(
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    vystavila jsem relax a duševní hygienu na plavání, pilatesu a dlouhém saunování včetně čtení v odpočívárně a lázních 3x do roka.
    Stihla jsme v únoru Třeboň a 2. den ze tří dostala příšernou rýmu i s teplotou.

    Tak jo, nechtěla jsem letos běhat, ani doma ani v Kokořínsku, tak běhám a poslouchám ptáky u rybníka..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam