• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]



    Správné saunování je věda


    Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

    Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

    Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

    Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.




    rozbalit záhlaví
    SICKBOY4000
    SICKBOY4000 --- ---
    XARGH: Jj, Revirni Bratrska Pojistovna, 213
    JINX
    JINX --- ---
    XARGH: RBP 213
    XARGH
    XARGH --- ---
    SICKBOY4000: ktera pojistovna?
    SICKBOY4000
    SICKBOY4000 --- ---
    Nekdo Saunia Ostrava (Futurum nebo Avion) dnes/zitra kolem 19:00? Kamos vypadnul a ja mam 1+1 vstupne, cili 154,50 Kc za osobu/vstup :-)
    SICKBOY4000
    SICKBOY4000 --- ---
    TBC: Nakonec nemusim prechazet jinam, pojistovna se pro letosni rok umoudrila :))

    ALTOR
    ALTOR --- ---
    Tak kdo z Vas se byl saunovat v Plzni?

    Muže v sauně přepadli lupiči, pronásledoval je nahý po Plzni - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-muze-v-saune-prepadli-lupici-pronasledoval-je-nahy-po-plzni-40419738
    PETRAELECTRA
    PETRAELECTRA --- ---
    _BAZY_: proto piju po sauně Vincentkz nebo Isostar, protože pocením se z těla vylučují minerály. Hodně lidí si myslí, že stačí jen doplnit vodu.
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    _BAZY_: hustý :))
    _BAZY_
    _BAZY_ --- ---
    Nedávno se probíralo sprchování po saunování a před vstupem do bazénku, dokonce tu padlo i něco jako, že pot je jenom voda a sůl.....

    Pot – Wikipedie
    https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Pot


    Dobrým indikátorem moči a močoviny z potu v bazénu je zápach který bývá označován zcela mylňe za chlór nebo chloramin, je to trichloramin. Více je možné se dozvědět ve videu

    https://m.youtube.com/watch?v=S32y9aYEzzo
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Župan a žabky jsou dobrý vybavení. :)
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    Teda musim rict, ze to ze by to mohlo bejt zimou mezi koleckama me naprosto nenapadlo, pantofle a prikrejvani bude asi odted muj jam... vynikajici napady!

    nachcipanej tam nalezu, ale po nejaky fyzicky aktivite naopak velmi casto. super!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KALIBAN: a není ti zima na nohy? myslím chodidla. Ve většina saun je studeno od podlahy a mrznou mi nohy. Do odpočívárny bych doporučila ponožky nebo svůj přehoz přes nohy a chodit v pantoflích.
    Co mi chybí v mnoha saunách je taková ta deka na zabalení při odpočinku.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    KALIBAN: Jo, nějakou dobu se mi tohle stávalo, ale nejen po návštěvě sauny, ale třeba i po náročném čundru, po turnaji, po stresu... Takže jsem to řešil s imunologem (a nakonec dořešil s čínským bylinkářem, ale myslím, že v ideálním světě, kde se ti doktor věnuje, je ten imunolog takový funkčnější :)). Sauna má IMHO velký potenciál "dorazit" nachcípanýho člověka, ale asi by mne dost znechutilo, kdybych měl často pocit, že jsem úplně v pohodě, a pak si jen tak v sauně "ofouknul", nejsem babička... :)
    PETRAELECTRA
    PETRAELECTRA --- ---
    KALIBAN: pokud jsi unavený nebo mírně nemocný, tak tělo je zaměstnáno a sauna je jen přítěží. Při odpočinku bys neměl vyloženě cítit třes z chladu a přesně: přikrýt a hlavně nohy. Pozoruj to, svoje tělo znáš nejlíp ty.
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    KALIBAN: Jo, taky jsem to jeden cas vypozoroval. Reseni pro mne bylo davat si bacha a vyrazne mene se chadit. Bazenek jen vyjimecne a jen sprchu a na lehatku bejt alespon trochu prikrytej.
    Kdyz jsem pri plny sile, tak nemusim resit, ale uz se nedochazuju zdaleka tolik co driv
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    Hele mam takovou teoretickou...

    docela casto sem tak dvou-tridnove nemocnej, nic velkyho, teplota vyleti, je mi nahovno , vylezim, dam cajicek, paralen, za tri dny sem dobrej, tejden mi neni uplne nejlip a pak sem okej... coz pokud chcete udrzet nejakej vykon tak me fakt nebavi :(
    mam trosku pocit, ze se mi to deje docela casto do dvou dnu po navsteve sauny... prijde mi to divny. snazim se saunovat jednou tejdne, s bazenkem, ted posledni dobou sem si chladil jen nohy a jinak daval vlaznou sprchu jestli se to nezmeni (nezmenilo)

    je to blbost nebo by to mohlo mit nejakou spojitost?
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    tak bando, na Žižkově to máte vyhřátý..))
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    GLOBETROTTER: v kayaku je bazének za lodí (při pohledu z náplavky vedle) a tak je na něj vidět a dokonce je tam přímo na náplavce lavička :)
    já vyloženě exhibovat nemusím, ale že bych si bral plavky nebo nějak řešil, že někdo na pár vteřin uvidí můj holej zadek, to se mi fakt nechce
    PYRO
    PYRO --- ---
    MAR_TINA: je to jen dohad a lehce zaslechnuto, ale problém je že si lidé zvykly do té vody přidávat vlastní olejíčky. A jak má olej výši teploty odpařování tak to těm kamnům nedělá úplně dobře.
    V sauně kam chodím to prý jedny kamna zničilo
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Sprchy jsou blízko saun.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SPIKE411: Jak to tam tedy mají zařízené ohledně sprch/chlazení - jdeš přes půlku areálu do toho společného sudu, případně sprchy tam nemají vůbec a jdeš domu propocen?

    Mají tam třiprdele fotek sauny a whirpoolu, jednu baru, ale zbytek v utajení…
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    GLOBETROTTER: Netuším, v řece jsem se tam nechladil. Přijde mi to neprakticky daleko od saun.

    Nepředpokládal bych ale, že by tam někdo očekával u saunařů plavky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam