• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]



    Správné saunování je věda


    Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

    Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

    Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

    Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.




    rozbalit záhlaví
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    LITROP: ja porad tak trochu uvazuji o koupi morzh. Mas ttu zakladni? kolik se tam vejde lidi? Jak mas resene sezeni? Poridil si i tu izolacni podlozku na zem? jak resis dpocinek kdyz je venku uz moc velka zima? díky. Uvazuju o tom, ze si to od nich pujcim na vikendn, ale jde to jen vyzvednout /vratit v praze a to mam trochu z ruky.
    LITROP
    LITROP --- ---
    MIKEKT: jj tu mam ...jen trochu problem s mistem u vody....jina sauna Prszacka....cenove 150cca
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    LITROP: co jsi pořídil? Neměl jsi nějakou stanovou?
    LITROP
    LITROP --- ---
    mam novou saunu na vyzkousení prida se nekdo
    TBC
    TBC --- ---
    Tak Saunia zase zdrazila asi o 50 ci 60 nebo se mi to zda? na to ze se tam pulka lidi chová jak dobytek uz to asi pomalu nestoji za to.. ☹️
    HOLOBYT
    HOLOBYT --- ---
    Dnes 18.30 sauna v hotelu Pyramida.
    Pridej se.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    Náhodou.. někdo kole druhý, třetí kdo by šel se mnou do sauny? nejspíš žižkov.
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    PETRAELECTRA: Nejvíc doporučuju
    PETRAELECTRA
    PETRAELECTRA --- ---
    𓆰𓆰𓆰𓆰𓆰𓆰𓆰𓆰
    𝑺𝑨𝑽𝑬 𝑻𝑯𝑬 𝑫𝑨𝑻𝑬
    22.-24. září 2023
    𓆰𓆰𓆰𓆰𓆰𓆰𓆰𓆰𓆰

    Třetí ručník 𓁙𓁙𓁙 Hiki Joki, oslavy saunařských radostí, kulturních vln i lazebnickýho mámení u sauny a osvěžovny NUUK. Bude to skvělý jako vždycky, ale taky lepší než obvykle. 𓃹

    𓇚 Rituály, oheň, performance, sauny a lazebnictví v novým lučním kabátu s řádnou zálivkou zářijových paprsků. ❈

    Program se dopejká, ale zatím to vypadá na well done hudební tóny ze zemích severských, zpěvy z časů vzdálených, fresh holičské trendy, léčivé doteky a zábaly, pohledy do budoucnosti i výlety po vodní hladině za zvuků prvních ranních kachen. 𓅭𓅮𓅯

    SICKBOY4000
    SICKBOY4000 --- ---
    SPIKE411: Diky za tip, to nemam daleko, nekdy vyzkousim a podam referat :-) clanek je trochu zavadejici s nahotou, protoze prave z PL saun a z Polaku v saunach mam zkusenosti, ze jsou totiz nejak zvykli na plavky a chodi v nich do saun bezne.
    LITROP
    LITROP --- ---
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    SPIKE411: zveš nás na výlet? .-)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Největší sauna světa je kousek od Česka. Do obřího wellness smí jen naháči - Deník.cz
    https://www.denik.cz/cestujeme-do-sveta/termy-rzymskie.html
    LITROP
    LITROP --- ---
    KOTENCE: tak jak to vidíš
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Salori u Hradce Králové: 4 sauny + 1 pára. Super design i atmosféra, skvělý jezírko, i když dnes až moc teplý. U ceremoniální sauny naštěstí i dva ochlazovací bazénky. Před parní saunou si namícháte vlastní peeling dle libosti. Odpočívárny hodně ve stylu. Ceremoniály pouze 3 dny v týdnu 2x denně (18 a 19 hod.), tak to chce hlídat jaký dny tam jedete. Parádní ubytko - foto z apartmánu "Nad jezerem". Dobrý je, že i následují den po checkoutu můžete v areálu saunovat a relaxovat do 22 hod, tak máte prakticky dva dny neomezenýho saunování. Jídlo taky dobrý, luxusní zmrzka. Velmi málo lidí. Jedinej nedostatek je přes silnici Jetsurf, kterej do 19 hod. dělalal fakt bordel. Počítám, že v týdnu bude ještě větší klídek.

    LITROP
    LITROP --- ---
    KOTENCE: ok pisem si
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KALIBAN:
    LITROP:
    Já tenhle týden nejsem v Praze. Co příští úterý, případně středa?
    LITROP
    LITROP --- ---
    KOTENCE: ja chodim vcelku pravidelne jednou tejdne staci doladit cas
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    KOTENCE: za me je idealni nejakej pozdni vecer (prvni maj) kdyz je venku to monstrozni vedro tak mi prijde divny se saunovat za svetla :) co ctvrtek? akro ppl sezenu pripadne :)
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    KOTENCE: klidně, jen ted budu do konce prázdnin více méně furt mimo Prahu...
    QUIP
    QUIP --- ---
    KOTENCE: Ja bych vyrazil moc rad, ale az do podzimu mam saunovani zakazane. Takze az bude zas nejaka podzimni nyxi sauna, rad se pridam.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam