• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    byl jste nekdo v https://www.wellnessholesky.cz/ ?
    dobry/spatny? od pondeli do patku 11-15 hod. maj happy hours, 90 min za 290 Kc, coz mi prijde cajk. rustikalni finska sauna na fotkach vypada pouzitelne. tak jestli v tom neni zakopanej nejakej pes..
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    BASSAREUS: my máme doma v sauně tohle.. https://palubky-vencl.cz/saunove-palubky-14x96x4200-mm-softline-kvalita-a

ale máma má saunu ve sklepě, takže tímhle máme obložen jen vnitřek.. a ted z toho po letech kdy to byla prádelna se saunou, udělala konečně relax místnost..)

BASSAREUS
    BASSAREUS --- ---
    Díky všem :)

SPIKE411: na dřevo. A dveře chci mít jen na šoupací petlici a la pravěk... žádný kliky, nic co by se mohlo zaseknout.

Dřevo budu muset zjistit, někdo doporučil cedr, myslím.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    BASSAREUS: Kamna na dřevo, nebo elektřinu? (Na plyn jsem asi neviděl.)

Rozhodně bych se zaměřil na bezpečnost, nouzové tlačítko u podlahy na odstavení elektrických kamen, dveře asi otevírat ven, aby šly otevřít, i když se před nima někdo zhroutí apod. :)

Ať nedopadneš jako tady
    Na Jičínsku zemřely v sauně dvě ženy, ulomila se jim klika ve dveřích - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/cerna-kronika/sauna-smrt-robusice.A170416_084543_krimi_cen
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    BASSAREUS: jen jedna, dej si bacha z jakyho to delas dreva, kamos takhle postavil a vzal nejaky drevo, ze kteryho se pak tim teplem rozpoustela smula na holy zadky :-P
    BASSAREUS
    BASSAREUS --- ---
    Přemýšlel jsem postavit si saunu doma na zahradě. Místo je. Vize...

Postavil primitivní krychli ze dřeva, kamna na tuháč z druhé ruky, mám materiál odhadlý asi na třetinu toho co by šla sauna koupit jako "kit"/profi. Kůlnu na nářadí i domek ve stromě prckovi jsem zvládl i když jinak kutil moc nejsem.

Máte někdo zkušenosti? Tipy nač dát pozor a tak? Potenciální nevýhody?

Na FB v "DYI" skupině mi přijde že všichni machrují jací jsou instagram-level truhláři, staví věci co mi přijdou projekt na vysoké desítky až stovky tisíc a rok práce... Mě nejde o estetiku a machrování ale o to v zimě se ohřát pokud možno levně...
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    XARGH: To ti bohuzel neporadim. Ja chodil primarne do Saunaspot a Saunie na ceremonialy (a nechal tam letos celkem dost).
    XARGH
    XARGH --- ---
    ONDRA_99: bohuzel ty ceny jsou pres miru. saunia mam prvni vstup zdarma, ale je to trik, musis mit kredit za 300, aby to vyslo.

jine sauny?
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    XARGH: Saunie jsou urcite otevrene vsechny od 9 a rano tam byva i prazdno. V podoli Saunie neni, je tam Saunaspot a Sauny Vltava. Zalezi jak jsi omezeny lokalitne a co presne od toho chces. Ve Vltavach jsem nebyl, lidi si to celkem chvali. Saunaspot je starsi, ma fajn saunu s velkym oknem smerem k Vltave. Saunie na Butovicich je v pohode, ale je to ciste vnitrni prostor uvnitr obchodaku, osobne mam radsi pobocku na Chodove.
    XARGH
    XARGH --- ---
    Moje sauna je v rekonstrukci, prosím doporučíte finskou saunu otevřenou ráno od 10,11h ve středu? Potrebuju min 90m do 250,00 ideal.
    Praha širší centrum

PS. (Zatím mám v merkur saunii Podolí a Butovice)
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    KOCHANSKA_CH: převažuje černý a suchý ;)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DRABICZ: Chodíme do docela punk sauny v Blekfíldu a jeden nám teď odpadl. Neděle večer v 19:00, hodina. Ale musím se zeptat ostatních. Roli hraje aj smysl pro humor :-)
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    KOPRETKA: Rašínka - měl jsem naproti kancelář ale uvnitř jsem ještě nebyl, to zní jako dobrý plán!
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    DRABICZ: já mám oblíbený ty starý lázně v centru, takže když jsem v Brně jdu tam.. Doufám, že se tam letos v prosinci zase dostanu na chytání kouličky, tak bych se kdyžtak ozvala..))
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    Nehledá někdo z Brna parťáka do sauny? Parta, co jsme měli se rozpadla, a samotnýmu se mi nechce (čas utíká pomaleji). Preferuji 4comfort v Obřanech díky vzdálenosti od bydliště, ale nebráním se ani návštěvě saun v centru. Ď
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    THAIGRR: že bych se fakt hecla a zkusila něco nového..?? hmm
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    Kayak má vouchery na slevomatu - 90 minut za 229 Kč
    Relaxace v sauně s výhledem na Prahu pro 1–2 osoby | Slevomat.cz
    https://www.slevomat.cz/akce/2231772-relaxace-v-saune-s-vyhledem-na-prahu-pro-1-2-osoby
    nechystáte se tam někdo?
    SUURJA
    SUURJA --- ---
    Ahoj kolegové, nechcete někdo dvě místa do Kijukiju na zítra 19-21?
    Nemůžu je využít a zapomněla jsem zrušit rezervaci. Tak než tam budu volat s prosíkem, nabízím tu.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    THAIGRR: ajo. Tak to nestíhám ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam