• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]

Správné saunování je věda

Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.

rozbalit záhlaví
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    SPIKE411: i 6 je utopie si myslím.. no tak to bude zase na Žižkově. To tam půjdu prudnout až budu mít chvilku volno.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    KOPRETKA: Tak to máš měsíc na to, abys to tam buď poznala (což je problematické, protože vždycky tam budou úplně cizí lidi), nebo postupně poznala účastníky zájezdu.

Ten Kayak by byl super, chce to aspoň 6 lidí, pak je to s tím Slevomatem 600/os. na dvě hodiny a máme to celé pro sebe i s vířivkou, ale klidně se tam "rozpustí" i těch 12 (což beztak dohromady nedáme).
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    SITH: když ja to tam musím nejdřív znát, jinak s lidmi které neznám, na místě kde jsem ještě nebyla... V mým případě naprosto nemožné.
    SITH
    SITH --- ---
    KOPRETKA: 20/2 by šlo a zkusil bych něco zajímavýho. Třeba tu saunu na lodi co dával Spike :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    BTW nedávno vyšlo tohle.

Sauny v Praze: 8 nejzajímavějších míst k zahřátí
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/magazin-zivotni-styl-nejlepsi-sauny-praha-267599
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    PAZI: Já bych doporučila i Radotín
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    Hele naproti hotelu Olšanka mají nějaké nové centrum (předělaná ta budova z dob komunismu) a je tam nápis sauna? Jsem se to snažila dohledat o co jde ale nějak nepodařilo.. nevíte někdo o co jde? Je to tam nově.
    PAZI: za me vyzkoušej tu saunu u nákladového nádraží, kde jsme občas měli sraz. Já tam dlouho nebyla, ale určitě než bude únor, tak to prudnu.

Popřípadě kdo se hlásí na sauni sraz, zase kolem toho 20.2.?
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    PAZI: Kayak nebo avoid by mohly splnovat, navonene to urcite neni, vyhled na hrad a koupani ve vltave jsou fajn
    PAZI
    PAZI --- ---
    Jakou byste doporučili sauna v Praze člověku, který nikdy nebyl v sauně v Praze?
    Mám rád spíš oldschool a bizár a sauny na zajímavých místech, než welness navoněná zařízení.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    IF_: dnes Rustik a úžasný ;) díky moc za tip!
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    MAR_TINA: Telefon bez brýlí? Máš rozum? :-)))
    #kecy
    #offtopic
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GLOBETROTTER: už jsem ji našla, jen mi to v telefonu a němčině a bez brýlí dalo hodně zabrat :)
    Zmátlo mě, že pod kontakt byl nejdříve formulář a až někde dole adresa.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    BAAL: Jen bych doplnil, že ta adresa na jejích stránkách je :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BAAL: jako pár vět dám :)
    BAAL
    BAAL --- ---
    MAR_TINA: V Bavorsku mam pocit, že anglicky nikdo nemluví a pokud ano, tak stejně mluvit nebude:) Takže základní výbavu v podobě 10 slovíček to chce s tím si vystačím roky co tam jezdím:))) Já jsem byl v Bamberku, který mám rád a taky doporučuju na výlet za pivem a kolenem a tak a od něj je to asi půl hodiny.

Adresa:
    Am Kurpark 1
    96231 Bad Staffelstein
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BAAL: bylo třeba mluvit německy?
    A ať dělám cokoli, nedaří se mi na jejich stránkách najít adresu.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Mam jeden zahranicni z Bavorska, super sauna svet s velikym biotopem a ritualama a vsim moznym. Super misto 25euro/4hod.

Za rucnik, prosteradlo etc. se plati per kus extra 5e, to je asi jedinna nevyhoda.

Ale dneska v tyhle hnusne zime kdy je vsude namrzlo mi to za to skrabani auta stalo:-) Kam se hrabe Maximus v Brne.

Übersichtsplan & Panoramen - Obermain Therme Bad Staffelstein
    https://www.obermaintherme.de/saunaland/uebersichtsplan-panoramen/
    IF_
    IF_ --- ---
    SITH: Chodim ve vice lidech, pak se to i da financne:)
    SITH
    SITH --- ---
    IF_: sama nebo v partě?
    IF_
    IF_ --- ---
    Kdo by chtel do hezkeho privatku, tak v posledni dobe chodim sem. Moc prijemne prostredi.

Relax Ladronka | Privátní sauna hned u Ladronky
    https://www.relax-ladronka.cz/
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    THAIGRR: Saunia má otevřeno vydatně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam