• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]

Správné saunování je věda

Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.

rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BAAL: bylo třeba mluvit německy?
    A ať dělám cokoli, nedaří se mi na jejich stránkách najít adresu.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Mam jeden zahranicni z Bavorska, super sauna svet s velikym biotopem a ritualama a vsim moznym. Super misto 25euro/4hod.

Za rucnik, prosteradlo etc. se plati per kus extra 5e, to je asi jedinna nevyhoda.

Ale dneska v tyhle hnusne zime kdy je vsude namrzlo mi to za to skrabani auta stalo:-) Kam se hrabe Maximus v Brne.

Übersichtsplan & Panoramen - Obermain Therme Bad Staffelstein
    https://www.obermaintherme.de/saunaland/uebersichtsplan-panoramen/
    IF_
    IF_ --- ---
    SITH: Chodim ve vice lidech, pak se to i da financne:)
    SITH
    SITH --- ---
    IF_: sama nebo v partě?
    IF_
    IF_ --- ---
    Kdo by chtel do hezkeho privatku, tak v posledni dobe chodim sem. Moc prijemne prostredi.

Relax Ladronka | Privátní sauna hned u Ladronky
    https://www.relax-ladronka.cz/
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    THAIGRR: Saunia má otevřeno vydatně.
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    Tak to vyhral sauna spot, protoze byl asi jedinej otevrenej. Bylo to fajn, ale 90+15 minut je malo.

Jeste mozna neco zkusim v patek.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Dneska asi bude leccos zavřené.
    Kayak má otevřeno až od pátku zase.
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    a kam do sauny dnes? přidá se někdo?
    KOZICH2
    KOZICH2 --- ---
    LITROP: Premyslim
    LITROP
    LITROP --- ---
    KOZICH2:
    KOTENCE: jdete?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KOZICH2: Určitě Olšanka od 10 do 16.
    SICKBOY4000
    SICKBOY4000 --- ---
    GLOBETROTTER: Lol, to mi připomnělo kolegyni ve fitku, kde já v infrasauně v prostěradle a ona celá oblečená ve fitness věcech :-D
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ZLORENE: Je možné, že Maďarsko už prostě nepatří do našeho česko-rakousko-chorvatsko-slovinsko-německého kulturního okruhu, co se týče unisex nahoty. Pamatuju si na příplatkovou zónu v lázních v Harkány, kde byli všichni v sauně v plavkách, na druhou stranu, pokud se nemýlím, v Mosonmagyaróváru byli lidi bez plavek.
    Nezažil jsi větší joke a debilitu? Běž v USA do sauny ve 24 hours fitness, potkáš tam lidi v džínách a farmařkách na nohou, nedělám si srandu.
    KOZICH2
    KOZICH2 --- ---
    ahoj nevíte, jestli je dnes otevřená nejaká sauna v Praze?
    ZLORENE
    ZLORENE --- ---
    SICKBOY4000: tak jasne, to samozrejme pravdu mas. Ale zaroven nevidim jedinej duvod, proc by v turisticky nejnavstevovanejsich laznich nemohla byt moznost normalne saunovat
    SICKBOY4000
    SICKBOY4000 --- ---
    ZLORENE: Ty jsi byl v turisticky nejnavštěvovanějších lázních v Budapešti:)
    To víš, že i v tom městě jsou klasické sauny, některé s takovou zvláštní atmosférou a jiné rozdělené přísně na mužskou a ženskou část, kde potom máš i termální bazén bez plavek.
    ZLORENE
    ZLORENE --- ---
    abych nebyl jen nadavac, dam k dobru historku, ktera je taky vlastne o nicem. Pred par prispevky se resilo to prosteradlo/sauna podlozka...
    Inu kde jinde se ptat po starem typu prosteradla, nez u maminky. "mamiii, nemela bys takovy to stary prosteradlo bez gumicek? potreboval bych do sauny." "To vis ze bych mela, tu mas. Ale nebude to skoda ho pouzit jen do sauny? To je kvalitni, skvela bavlna." Kouknu na zabaleny prosteradlo v original obale, s datem vyroby 1982. Nee maminko, opravdu nebude skoda, ze vdechnu konecne ucel a zivot prosteradlu, ktere jste dostali ke svatbe... :)
    ZLORENE
    ZLORENE --- ---
    TBC: ja bych smirlivy byl, kdyby tam byla nejaka varianta na rozumne saunovani. bazenku s teplou vodou, vsechny stejne +/- 2°C, tam bylo prehrsle a nerozumim proc. ale varianta jit normalne do sauny tam nebyla. nehlede na nejaky odpocivarny, naprosto nula. dobre, neni to sauna svet, ale pres to. maji obri (!!!) lazne, kde jsem ani nikde neobjevil, o jakouze vodu se jedna ci cim je specialni a nejsou schopni tam vybudovat normalni prostor k saunovani? povinnost nosit plavky do saun je naprosty zlo. kdyby zrusili 2-3 ze snad 18ti zbytecnejch bazenu co vypadaj jak v resident evil, hned by byla moznost vybudovat neco co dava smysl. ale tak asi tu proste neni "sauna kultura" vzita, neni o to zajem ci co ja vim... jsem jen kyselej, ze jsem chtel normalne do sauny a nedostalo se mi, tak uz se tesim zpet do cech, kde hned nekam zajdu. sorry za brek
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TBC: v místech, kde je možné přecházet z bazénu do sauny, se běžně svlékají plavky na hranici mezi prostory.
    TBC
    TBC --- ---
    ZLORENE: ja bych byl smířlivější, je treba to vidět ze sauny jsou soucast lázní, tak je to daň za tu možnost stridani s bazenem, teplými bazénky uvnitr ard ostatne je to tak prakticky ve vsech Budapešťských lazni...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam