• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASUCEKSaunování - [ sauny, parní, suché, infra...saunujete taky? ]

Správné saunování je věda

Tento klub by měl sloužit k získání různých informací, rad a tipů. Na nástěnce můžete najít pár odkazů věnovaných této proceduře. Cennější však mnohdy budou názory a rady jednotlivců tady v diskuzi. Saunu známe hlavně jako zařízení, které má blahodárné účinky na zdraví člověka, především výborný preventivní účinek. Pravidelné saunování posiluje obranné schopnosti lidského organismu a snižuje výskyt různých onemocnění. Dále se sauna využívá jako prostředek k postupnému otužování i jako prostředek ke zvyšování kondice.

Byl bych rád, kdyby alespoň něco z toho posloužilo byť jen jedinému člověku, a na základě tohodle auditka by se rozhodl saunu zkusit. Zjistil jsem totiž, že je v mém okolí mnoho lidí, kteří nemají ani ponětí o tom, jak blahodárné účinky sauna má.

Napadlo mě, že by nebylo od věci, kdybyste sem linkovali sauny, které navštěvujete, nebo ve kterých jste alespoň jednou byli a napsali, zda jste byli spokojeni, či ne (rozlišit, jestli se jedná o spokojenost s obsluhou, s prostředím nebo cenama, samozřejmě i negativní zkušenosti) časem bych to nějak vimplantoval na nástěnku aby v tom byl pro případné zájemce v daných lokalitách přehled. Časem by mohla vziknout nějaká tabulka, kde by byl výběr saun v určitém městě doplněný referencema spokojených/nespokojených uživatelů.

Nevím však, jestli bych měl na to, to nějak přehledně a jednoduše udělat. Kdyby byl proto nějaký zájem o spolusprávcovství a případnou pomoc s tímhletím, ozvěte se mi pls do pošty.

rozbalit záhlaví
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    _ALEXA_: peknou saunu ma zamek hruba skala, jen je to trochu zajizdka od turnova.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    _ALEXA_: V Liberci je hezká a nezvyklá sauna v Babylonu a je až d 15 let. Nevím, jestli mají rituály.
    Prostory Wellness centra | Centrum Babylon
    https://www.centrumbabylon.cz/cs/wellness-a-krasa/prostory-wellness-centra/a-62/
    potor, není to ta v aquaparku.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    _ALEXA_: saunia cerny most?
    _ALEXA_
    _ALEXA_ --- ---
    Máte nějaký tip na dobrou saunu na trase Praha - Liberec? Případně dá se ta Saunia v Liberci? Koukala jsem, že mají metličkovej ceremoniál, to by mohlo být fajn
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SICKBOY4000: Jo? Letmým pohledem mi přijde plus mínus stejný.
    Akorát IIRC nějak nešlo rezervovat bez placení? Což jestli měli víc případů, kdy lidi rezervovali místa a pak nepřišli…
    SICKBOY4000
    SICKBOY4000 --- ---
    SPIKE411: Tam ale nějak na jaře dodupali (pardon zlepšili) ten jejich rezervační systém, šel jsem tehdy raději jinam.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Od 21. října by snad měla být zase sauna v Kayak Beach Baru.
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    SEDELAVLOKALE: spot nebo vltava, to je jedno... myslel jsem kolem 19, ale můžu asi i dřv
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    THAIGRR: ja mela v merku sauny Vltava 😁 a v kolik je pro tebe vecer?
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    SEDELAVLOKALE: chtěl jsem jít večer do sauna spotu, ale klidně půjdu i jinam
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    IF_: včera jsem byl s přítelkyní v Aquapalace a hlásím, že buranů co si nepodkládají celé tělo, případně tam vlezou během rituálu bylo jen pár.
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    Chystate se dnes nekdo nekam?
    IF_
    IF_ --- ---
    Konecne zacina saunovaci pocasko, juchhuu
    JELLY
    JELLY --- ---
    SITH: protože tam je zima:)
    SITH
    SITH --- ---
    JELLY: proč tam nechodíš odpočívat ven?
    JELLY
    JELLY --- ---
    SITH: sauna spot má pro mě výhodu jen v tom výhledu, jinak mi to tam vždycky přišlo zbytečně natřískaný a v odpočívárně zima:(
    SITH
    SITH --- ---
    Já zkusím příští týden sauna Vltava nebo sauna spot, zkontroluji výhled na nový most přes řeku :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    JELLY: V neděli tam byla nějaká paní s upištěným ukuňkaným hlasem, která zjevně neuměla šeptat. Naštěstí za chvíli zmlkla.

Ale jo, jinak tam bývá ticho.

Kecat chodím do jiných saun no.
    JELLY
    JELLY --- ---
    SPIKE411: jojo, líbí se mi, že tam je ticho a lidi chápou, že to má být relax
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Ono provoz někdy během COVIDu převzal ten hotel myslím.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    JELLY: Jo jo. Já si říkal, jestli chodíš tam. :)
    JELLY
    JELLY --- ---
    SPIKE411: počkej to je hotel Absolutum ne? Moje nejmilejší lokální sauna:) první Infinit
    XARGH
    XARGH --- ---
    kam doporucite takhle po ranu na saunu v praze?
    idealne nejake obskurnejsi, oldschool a levne misto :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam