• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

    CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

    BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

    NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

    BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

    nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

    rozbalit záhlaví
    SAL
    SAL --- ---
    POZITRON: https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=5676

    Jen tak v rychlosti odpověď na podobný dotaz
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Prosim dotaz, asi se mi podarilo zhroutit, ale kojim a nevim, co si muzu kdyztak vzit. Mozna to jeste odezni, trva to zatim od vcera, ale pro jistotu. Zejtra si zavolam na psychiatrii, nebyla jsem tam pres 3 roky, tak snad me nevyradili z evidence.
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    KLAIR: Praha/Nymburk/Kolin.. Jsem neridic, takze se i budu muset pohybovat hromadnou dopravou, takze celodenni vylety. A nevim, jestli nechat v hernicce dite cely den 😊 v kazdem pripade diky za tip, urcite na to kouknu
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    ELISEBBAH: praha je hrozně moc vstřícná.... jsou tu i možnosti dítě odložit, pokud se nechá, například Le Market Hlídárna.... tam ho prostě můžeš nechat v herničce a já to tam vážně doporučuju, jsou tak skvělí..... ještě můžeš poptat kamarádky, jestli si nechce některá udělat výlet....

    ty jo, počkej, praha nebo jiné město?

    jinak hlídání se dá sehnat i přes hlídačky a jde to.... týden mi přijde už hodně.
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    TOULASE: no ja uz mela par momentu, kdy jsem si rikala, ze by bylo fajn, aby se odstavil, ale kdyz jsem si to zive predstavila, bylo mi z toho skoro uzko.
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    MYJKA: mam, ale teda moc velke kamaradky nejsme... Ale vezmu si ji s sebou . Ja bych byla samozrejme radsi, kdyby byl se mnou, ale do nemocnice me s nim nepusti a nevim co vsechno a kde budu muset zarizovat. A jak jsem psala, tak moznost hlidani nemam...

    Diky moc za odpovedi a drzte palce 😊
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    ELISEBBAH: Je velka sance, ze se bude kojit dal. Samozrejme ideal vzit ho sebou, ale kdyz to nejde, tak nejde. Bylo by dobre, aby si aspon obcas odstrikavala a udrzovala aspon nejak tvorbu. Mas odsavacku?
    TOULASE
    TOULASE --- ---
    ELISEBBAH: můj syn se cca ve 22m odstavil sám a prso měl k dispozici prakticky kdykoliv/kdekoliv.
    Ke konci nám to zůstalo už jen ráno v posteli.
    ... a ten Den... ze zvyku sáhl po prsu, zase ho vytáhl z pusy, lakonicky mi oznámil že "neci", natáhl se po čaji a od té doby už chtěl pít jenom z "hrnku".
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    Ahoj, jdu si pro radu. Budu nejspis muset letet alespon na tyden do cech, abych vyridila pro meho tatu leziciho v nemocnici nejake veci. Syna 18m stale kojim, predevsim rano a v noci. Kdyz nejsem v praci, zada si i behem dne, ale to je spis jen obcasne cucnuti a pak si jde hrat. Vzhledem k tomu, ze v cechach pro nej nemam zadnou moznost vetsiho hlidani, prijde mi lepsi, aby zustal doma s muzem, jelikoz budu muset obihat nemocnice a urady. Otazka zni, zda je nejaka realna sance , ze po navratu budu moct dal kojit?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ADELHAIDA: jo, moje porodni asistentka vypravela, ze meli v nemocnici na praxi 15-ti letou slecnu, ktere se z breku miminek na novorozeneckem spustilo mliko (chudak slecna teda :)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    ADELHAIDA: Husty!
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MAJKA: Tady to šlo samo. Nečekala to, ale mimino kňouralo a ona najednou zjistila, že má flíčky na tričku, tak začala přikládat. Ale mimino bylo z rodiny a bylo maličký, pár týdnů, to možná taky hraje roli...
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    ADELHAIDA: Jako taky už jsem si přečetla o ženách, co se rozkojily znova, ale teda podstupovaly kvůli tomu neuvěřitelné psí kusy, kterých já schopna nejsem. A teda obdivuju tu odhodlanost.. viz třeba tady: https://kontaktnirodicovstvi.cz/2017/05/26/jak-jsem-kojila-bez-porodu-pribeh-ctenarky/?fbclid=IwAR27Vkb_kwdhdQ4Qcel9TU7X7g5f7TF7FmSltD_enU-kO1AuQwLBbwD7VUc .A taky teda se ani po těch veletočích nerozkojily do plného kojení, ale jen částečného. Takže pro mně je jednoznačně jednodušší to udržovat v provozu, kor když teda jak psala ELISEBBAH ani nevadí, když člověk přes den běžně klidně 8h nekojí, to mě fakt potěšilo :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    ADELHAIDA: To je krasne. :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MAJKA: Ségra má kamarádku, která dostala do péče kojence skoro rok po ukončení kojení a rozkojila se znova. Sice se smála, že kvalita mlíka je určitě jak z tetrapaku, ale fungovalo to. Ale paní teda měla za sebou cca pětiletou kojicí kariéru, to má asi vliv.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    MAJKA: konkrétní zkušenost. kamarádka měla holčičku v miniškoličce od ca. 9 měsíců, a kojila ji asi do nevim, dvou/tří let..? vždycky odpoledne vyzvedla, nakojila (říkala, že to jako uvítací rituál milovala, proto mi to utkvělo:), a další den zas...z domu tak těch 6-8 hod (nevím přesně)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    ELISEBBAH: :-O aha! Tak to me moc uklidnilo, dekuju!

    KEMENTARI: Hele no mozna jsem vyjimka, ale prvni 4 mesice mi dite spalo celou noc - 10 hodin v kuse - jak zabity a vubec se nekojilo . A to jsem mela mlika mraky...

    MYJKA: dekuju moc, no snad to nebude treba a pujde to samo :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MAJKA: LP v tomto veku myslim, ze muzes byt klidna. :) koj bez omezovani i nadale a melo by to byt ok. Mozna to bude dohanet v noci, ale to se da zvladnout. Kdybys pak potrebovala pomoct s kojenim u adoptovaneho miminka, kdykoliv napis. :)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    ELISEBBAH: Podle LP je na tvorbu mlika nejdulezitejsi nocni kojeni.
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    A nejsem teda laktacni poradkyne, ale myslim si, ze kdyz budes dal kojit v dobe, kdy budes doma, mliko bys ztratit nemela.
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    MAJKA: my se nestridame po dnech, ale po mesicich. Takze kdyz jsem v praci, jsem tam pet dni v tydnu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam