• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    omlouvam se za OT - shanim prazdne piksly od Nutrilonu. Treba za nejaky mls? Prosim posta, dekuji. (Praha, Beroun)
    SMAGUE
    SMAGUE --- ---
    AKIKO_EDVARDA: muzes to zkusit, nebo proste davej vic z toho pravyho...(teda z toho, ktery je mensi)
    SMAGUE
    SMAGUE --- ---
    MOTYLEK: jak presne se to projevovalo, ta psychoza?
    AKIKO_EDVARDA
    AKIKO_EDVARDA --- ---
    Hoj. Mám 14ti denního broučka a ze začátku jsem měla opožděnou laktaci. (kvůli sekci). ale pak v pohodě. Prsa se nalila a já nevěděla co s tim. Jenomže teď mám jedno méně a jedno víc plný mi přijde. Teda alespoň mně. Malýmu třeba ne, ale nevím. Z levého to kape jako z roźbitého kohoutku a prave má mlíčko, ale nekape tak moc. Taky to cejtím jak je každé nalité. To pravé jsem měla vždycky trošičku menší. Tak nevím. Mám si odstříkávat, abych podpořila P prso k výkonu? Dík
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    Co myslíte, má smysl pomýšlet na kojení u druhého dítěte (ještě ho nečekám), když jsem při kojení prvního měla laktační psychózu? Nebo třeba kojení aspoň zezačátku, když jsem tu psychózu měla až v 5 měsících věku dítěte? Nebo to raději rovnou vzdát, abych měla jistotu, že se ten otřesný zážitek nebude opakovat? Budu mít asi trochu i obavy, jak na mě budou koukat jiné matky, když vytáhnu láhev a budu dítě krmit z láhve třeba už v porodnici... čekám, že při dnešním trendu kojit pokud možno co nejvíce, se na mě budou dívat skrz prsty. Ale zdraví je zdraví.
    S doktorkou jsem to ještě neprobírala, zajímá mě teď váš laický názor.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Neměl by někdo z vás na prodej kojeneckou váhu? Praha a okolí. Díky!
    LONELY_FIRE
    LONELY_FIRE --- ---
    SANTAL: děkuji, ten problém tedy trval pouze asi týden nebo dva maximálně v tom lonském červenci, nyní to už není aktuální, ale ještě jednou děkuji :-)
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    SMAGUE: tuhle jsem zkousela stari dceri taky nabidnout a uz se skoro prisala a pak rekla "neee fuuuuj"a strasne se rozrechtala:]]]
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    LONELY_FIRE - co popisuješ není kojení - to mimino používá prsa místo dudlíku. Což jim dobře nedělá...
    Takže doporučuji: Zlepšit techniku kojení - prsa nenechávat "na hraní" - a potírat něčím (já nedám dopustit na mastičku od Aventu) - regenerovat pokud možno na vzduchu (větrat, ne držet ve vlhku, což může dělat i vytékající mlíčko).

Dítě pije 10-15 minut, děle (30 min) pije jen dítě velice slabé, které prostě nedokáže pít dostatečně dlouho - unaví se... třeba narozené v 7m nebo nemocné.
    SMAGUE
    SMAGUE --- ---
    LONELY_FIRE: no je lepsi, kdyz mu to nak vysvetlite, protoze jinak ty bradavky fakt nemaj sanci regenerovat .... a maminka taky ne....zkuste mu to zkratit tak na 20 - 30 minut...ale kojit po dvou hodinach....
    LONELY_FIRE
    LONELY_FIRE --- ---
    prosim vas, pripada vam standardni, kdyz jedno kojeni (maximalne s kratkymi prestavkami na pláč :-)) trva u tydenniho novorozence třeba dvě tři hodiny? A při te prilezitosti bych se tedy zeptal, zda nemate nejaky figl proti bolicim bradavkam. Diky za navrhy.
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    dekuju za podporu, hlasim ze ropovod Druzba opet premava :)
    Jinak vrele doporucuju (krom vseho ostatniho) kapri polevku Koi-koku. Je to teda hnus fialovej ale dela zazraky :)
    SMAGUE
    SMAGUE --- ---
    zhruba kolem tretiho ctvrtyho mesice po porodu je tohle uplne normalni, vydrzte, hlavne klid...
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    ALIANOR: zkus jeste odsavat odsavackou mezi kojenim a zvetsit si produkci..... ja teda nezacla menstruovat po dobu kojeni, ale z hruba v tomhle obdobi jsem najednou vysala 30tku.... tak sem mela bud prisaty dite, nebo odsavacku a popvedlo se to")
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    Mate prosim vas nekdo zkusenost s temer uplnym zastavenim laktace pri menstruaci? Svistovi tahne na osmej tejden a ja zacala najednou krvacet - a jako kdyz mlikarna zavre. Driv si tahala kolem 150 z jednoho a bez problemu jsem jeste odstrikavala a ted jsem rada ze da stovku z obou ... sucho jak na Sahare a v podstate ze dne na den.
    Zkousim takovy ty provareny rady - kojic caj na hektolitry, vydatne jidlo, teple obklady, stridani a podobne, ale zatim nic moc. Takze dokrmujem zasobama z mrazaku a pomalu silham po umelym :(
    Je nejaka sance ze se to zase spravi az skoncim, nebo mam smulu? A nemate nekdo tip co jeste bych mohla udelat? Me ty flasky desne iritujou :)
    SMAGUE
    SMAGUE --- ---
    LO_: jo, ty jo, eliska si znovu vzpomnela ve dvou letech (tj pul roku pote, co se malej narodil)...to vis, zarlivost je mocna...;)
    LO_
    LO_ --- ---
    SMAGUE: A pije z prsa nebo odstrikane z hrnku? Ja jsem chtela, aby starsi kluk kdyz kojim malou pil taky ale on nema zajem..
    SMAGUE
    SMAGUE --- ---
    pratele, tak mi eliska temer po roce nekojeni zacala zase pit milcko...vopice jedna...kdyby tam aspon neco nechala pro malyho!
    HARALD
    HARALD --- ---
    SMAGUE: řek bych, že ho prostě něco sere. :-)
    SMAGUE
    SMAGUE --- ---
    HARALD: nebo to spatne tece...bud malo nebo moc...kdyz malo a nechce se tomu nasemu broucililinovi tahat, tak mu dam z druhyho prsaka...a kdyz moc...a strika mu to samovolne az do krku...tak ma smulu, protoze ja taky nechci prasknout!...a nebo ho proste neco sere...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam