• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    KOJÍTE? NEKOJÍTE?

CHCETE KOJIT? NECHCETE KOJIT?

BAVÍ VÁS TO? NEMŮŽETE TO VYSTÁT?

NEJDE VÁM TO? MÁTE NĚJAKOU VYCHYTÁVKU?

BOLÍ VÁS TO? JE VÁM TO PŘÍJEMNÉ?

nebo se chcete jen podělit o ten krásnej pohled miminka, když papá...?

rozbalit záhlaví
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    RACHEL: tak pro podobné případy s nadprodukcí mléka jsem zjistila toto od laktační poradkyně: ať co nejčastěji přikládám miminko k prsu, i v noci, když spí, tak mu ho strčit. pokud se neprobudí, tak odsát odsavačkou, ale jen tak 10-20 ml, jen na úlevu. že kdybych odsála víc, že zase naopak podpořím produkci mléka.

a že prý ve třetím měsíci mají děti velký růstový skok, že pijou klidně každou hodinu, a potom, že se mi to mlíko bude hodit.
    je moc milá a ochotná: Chalašová Petra, petrachalas@seznam.cz
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    super klub - tak mám hned dotaz: mlíka mám dost, mám za sebou zánět (antibiotika zabrala do dvou dnů). mlíko ze mě teče i mezi kojením (cca každé tři hodiny se prcek dožaduje). nakojím, hodinu dobrý a už to teče.

někdy po kojení ještě odstříkávám, ale jednak mě to moc nebaví, ale pak mám pocit, že to stejně ještě podporuje tvorbu. no a teď v noci, kdy bych mohla zajásat, že si malej spaní protáhl aspoň na čtyři hodiny, tak nemůžu, protože mě po třech hodinách vzbudí tak nateklý prso, že už nemůžu ležet a musím ho jít vyprázdnit.

nějakej fígl? vydržet? začne dítě ještě víc sát? ale malej přibírá velmi dobře a saje dost. ted je mu pět týdnů a za ten měsíc od porodu přibral kilo. díky předem
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    SELLIGAN: teda diky za pripomenuti, malem jsem ji chtela vyhodit:D
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    SELLIGAN:
    dekuji moc vsem co mi nabidly plechovicky, uz jich budu mit dostatek :)
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    Já teda měla kojení nic moc. Teda ne že by mi to nešlo nebo bych kojila nerada, ale mlíka bylo sotva tak akorát a pořád jsem musela hlídat, jak dítě přibývá a kojit každé 2 hodiny ve dne v noci. A něco jako že by mi mlíko přetékalo, to absolutně neznám. Prsa se mi vždycky nalily tak po 4 hodinách nejdřív. (Pitný režim jsem si hlídala.)
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    SMAGUE: myslim, ze je to k posrani, obdivuji te ze to zvladas!!! klobouk dolu!!!
    SMAGUE
    SMAGUE --- ---
    urcite uz lip je...i kdyz je to misty k posrani...kazdopadne jsem to uvadela jako priklad k tematu psychika vs kojeni...
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    SMAGUE: a myslim, ze bohudik!
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    SMAGUE: neboj, bude lip!!!!!drz se, obdivuju Te
    SMAGUE
    SMAGUE --- ---
    nefunguje...uz jsme tri roky bez tatinka...bohuzel (nebo bohudik?) se mu za pul roku po tomto extempore podarilo me privest opet do jinyho stavu, takze s tim hovadem mam dva broucky...;)
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    SMAGUE: to je sila, neni to pro zasmani... doufam, ze uz se to u Vas srovnalo a chlap funguje tak, jak ma!!!
    SMAGUE
    SMAGUE --- ---
    ja jsem u prvniho ditete vzdycky kolem 13.hodiny tak na dve hodiny vypadla z reality, kdy jsem nebyla schopna se postarat sama o sebe, natoz o dite...nicmene bych rekla, ze to kojeni to srovnavalo...ze to vznikalo z toho pretlaku, neboli blokady...problem byl, ze tou dobou byl nas tatinek mimo jeste daleko vic, kdyz se prisel poprvy podivat do porodnice, tak nebyl schopen projit dverma a ted ja v tomhle...a nakonec pro nas ani nedojel do porodnice, takze jsem jela v nocni kosili a pantoflich, dite zabaleny do deky a corla jsem mu v porodnici dudlik, abychom cestu prezili....nakonec se tatinek nasel, byl doma nepouzitelnej, byt v dezolatnim stavu...takze jsem hned prvni celou noc uklizela, protoze mela prijit sestra kvuli kojeni a tak...nebyl schopen nam dojit pro plinky ani me pro vlozky...a ted ja do toho tohle...nemohla jsem v tu chvili chodit ani mluvit...ale to kojeni me to uvolnovalo...tak to jen tak pro zasmati...;)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MONJIE: klid, motýlek měla laktační psychózu v důsledku čehož bere antipsychotika
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    ORIKA: Jj, tohle nebyla deprese, ale psychóza. No já hlavně nevím, mám z toho rozporuplné pocity, chtěla bych pro dítě raději kojení než UM, ale v žádném případě ne za cenu, že by bylo vysoké riziko návratu psychózy.
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    pokud beres antipsychotika tak nechapu, ze po tobe nekdo chtel abys kojila!!!!
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MOTYLEK: aha, já myslela, že máš antidepresiva...v tom případě se fakt poraď s doktorkou, jak se řeší případný těhotenství/kojení, podle mě by s takovou variantou měli počítat...pokud ovšem ty sama máš z kojení strach, že by se ti problémy mohly zase vrátit, tak se do ničeho nenuť, fakt lepší máma v pohodě a zdravá a mimčo na UM než máma totálně vystreslá a mimčo sice kojený, ale jinak taky vystreslý (protože dítě rozpoložení mámy cítí a reaguje na to plus jsem četla, že se stresový hormony i vyplavují do mlíka)
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    ORIKA: Myslíš antipsychotika, ne antidepresiva? Beru antipsychotika, léky proti schizofrenii.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MOTYLEK: na to jak se na tebe bude kdo koukat se můžeš z vysoka víš co :) je to čistě tvoje věc a nikomu do toho nic není
    každopádně fakt, že jsi měla poprvé psychozu nemusí automaticky znamenat, že ji budeš mít i podruhé, já bych to určitě probrala s doktorkou, nějaký AD se dají brát i v těhotenství/při kojení a to by ti možná pomohlo
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    SMAGUE: že jsem byla mimo a uvažovala jsem ujetě. Ale rozebírat, jak jsem se chovala a cítila, by tady bylo docela OT.
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    MOTYLEK: ahoj, taky resim druhe dite, i kdyz prvnimu je 10 mesicu, ja bych to asi nehrotila , mozna bych treba odsavala sestinedeli a snazila se kojit a to jenom aby se dobre zahojila poporodni poraneni a ocistky a aby alespon chvili melo mimino MM, no ale kazdopadne bych to resila s psychologem, neni radno si zahravat... a urcite se na vas nebudou divat skrs prsty je to kazdeho vec jak se zaridi a v prvni rade je spokojena a klidna matka" ja vim co pisu, ja sice laktacni psychozu jako takovou nemela ale stacilo kdyz jsem kojila po dvou hodinach 20a20, holka mi porad rvala hlady ve dne v noci, manzel v praci byla jsem v prdeli zachranilo me to, ze kojit vlastne ze zdrav. duvodu nemuzu

takze at si kazdy mysli co chce a na ostatni se vykasli v prvni rade jsi tu ty ! ty se musis dat dokupy protoze te tvoje dite potrebuje

a jinak ja osobne nebudu vybirat baby friendly porodnici kde do kojeni nuti, nastesti v Podoli tedy ne..
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    AKIKO_EDVARDA: ahoj,asi odsavat odsavackou aby se vyprazdnovala a tak se podporila laktace. Jinak doporucuju treba napsat laktacni poradkyni, me strasne ze zacatku pomohla http://www.kojeni.cz/poradci.php

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam