• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEkojení ... aneb miminko papá
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    LISTICKA: Naše dětská dr. ohledně jogurtů říká - od 7. měsíce
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Jinak já zase zápasím prakticky celou dobu kojení s tím, že mám asi nějaký horší ejekční reflex nebo co - prostě když ty prsa nejsou nalitý, tak trvá nějak dýl, než to mlíko začne téct, a mimino se pak vzteká. Zkoušela jsem si občas kápnout do nosu oxytocin, ale přijde mi to použitelný jen přes den, a to se mi ještě nechce se tím ládovat často.
    Pomáhá taky na zvýšení tvorby mlíka, když budu odstříkávat mezi kojeními nebo po kojení? Akorát teda nic moc neodstříkám, max. 20 ml.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    KRISTY: Tyjo, tak to je dobrý, to teda tvoje dítko rozhodně nedostatek tekutin nemá! Mně teď teda pro změnu pije málo a prodlužuje si intervaly mezi krmením na 4 hodiny.
    S tím jogurtem nevím, mně doktorka řekla, že od půl roku je to v pohodě. Ale normální kraví mlíko nekysaný je asi lepší dávat až v roce. Nebo klidně i vůbec.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    LISTICKA: tak to maj nase deti s tema intervalama spani-bdeni pres den temer identicky:o) J. taky vydrzi vzhuru 2-3 hodky (podle denni doby) a pak zas musi spat.
    jinak za posledni dny jsem dosla k tomu, ze kojim zhruba tak 3-4 denne (6.30, 11, 16.30 a 19.30), nehrotim to a snazim se kojit mimo tu dobu podavani prikrmu, coz funguje. navic pres den zvladne vypit asi 200ml redenyho jablecnyho mostu, coz myslim dobry. a vecer jeste vypije skoro 250 ml ridky kase....tak snad ma tekutin dost.

a jeste me napada otazka, nekde jsem cetla, ze jogurty se maji davat az od konce osmeho mesice....jak to teda je? porad jsou nejaky novinky ohledne toho podavani prikrmu, cert aby se v tom vyznal! .o)
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    KRISTY: to s tím ředěním zeleniny dělám občas taky, je to pak víc polívka. Akorát se to pak taky víc všude rozbryndá :-) Občas aby si na to krmení člověk vzal pláštěnku a rybářský holiny :-)
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    KRISTY: synovi je 6,5 měsíce. V noci se budí sám, já bych raději spala :-) Svůj režim si taky řídí dost sám, já ten, který dělám, přizpůsobuju tomu jeho biorytmu. Spát chodí kolem 8h, vstává taky tak v 6:30. Celou noc ale nespal nikdy. V podstatě je to tak, že on vydrží vzhůru mezi spaním tak 2,5h. Ráno míň, to je tak max 2h, večer 3 - 3,5 h. Takže jde spát třeba v 8:30 a vstává v 10, pak zase spí půl hodiny kolem poledne a pak třeba od 15:30 do 16:30. Ty příkrmy vycházejí spíš tak mezi spaním. Určitě je teda vopruz cpát do dítěte maso se zeleninou, když je unavený, totéž s kaší. Takže kaši dávám večer do flašky a ráno většinou taky.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    SPIRALOID: no vida, dobra informace, tak snad to s rymou prejde:-)
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    KRISTY: pokud má rýmu tak je to jasné. tobiáš to má stejně. s rýmou nepije a s bolesti zubů a jakékoliv nemoci přestává také jíst....
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    LISTICKA: tak to kojis celkove dost, i kdyz rozestupy mas tech 5-6 hodin pres den.o) muzu se zeptat, kolik je tvymu diteti a kdy ho pres den davas spat? jestli to chapu spravne, tak davas prikrm vzdy pred spanim a po spani kojeni? to je dobry napad, ja to delam naopak - davam prikrmy po spani a kojim pred, coz ale docela odmita, tak to zkusim udelat opacne. a v noci na kojeni se ti budi, nebo budis ty? J. spi celou noc od zhruba 20.hod do zhruba 6:30, takze kojim naposledny v tech 20. a pak az rano....zase budit ji v noci na kojeni mi prijde jako blbost, aby si jeste nezvykla;o)
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    SPIRALOID: diky za povzbuzeni.o) popravde netusim, jestli J. ted pribira, uvidime az na kontrole v kvetnu (zatim to ale vzdycky bylo vzdy v poradku od ty doby, co ji davam prikrmy, protoze tech sni docela dost), ale podle obleceni roste a kadi a cura myslim v poradku a spokojena je. dobry napad s tim redenim prikrmu, zkusim to - ovoce s cajem a do zeleniny dam navic vyvar.
    je taky mozny, ze to, jak ted posledni tyden malo pije, souvisi s tim, ze ma rymu.....
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    SPIRALOID: mně říkala pediatrička, že od půl roku stačí dítěti 2 mléčná jídla denně, že ani to mm neni nutný. Ale asi za předpokladu, že pak dítě nadšeně pije i čaje atd. Jinak si nedovedu představit, jak do něj ty tekutiny dostat. Proto pořád kojím.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    KRISTY: Já to dělám tak, že dávám večer řídkou kaši, takový spíš koktejl. Jinak dávám teď v 6 ráno kojení, pak kolem 8 banán nebo nějakou kaši nebo jogurt, pak zase v 11 kojení, kolem 14 h maso se zeleninou, asi v 17 h kojení, kolem 19:30 kaši do flašky (řídkou) a pak se syn kojí ještě kolem půlnoci a ve 3 ráno.
    Přes den častěji nepije, to nemá hlad. Občas si ale dá trochu šípkovýho čaje z flašky, maličko.
    Pediatrička mi říkala, ať k příkrmu (maso a zelenina) nedávám ještě mlíko, protože se pak dobře nevstřebají některé živiny, hůř se to tráví.
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    KRISTY: chápu. důležité je zda johanka přibývá.pokud ano, zřejmě ji to prostě stačí.pokud nemá tvrdou stolici či nejeví znaky dehydratace nebála bych se ani nedostatku tekutin.tekutiny přímá i v přikrmech nejen v mm a pití.případně se příkrmi dají ředit vodou. samozřejmě pořád nabízet pití, ono to někdy trvá něž se děti rozpijí.
    ohledně množství mm. nedá se určit kolik ho dítě vypije poměřovaním s odsáváním. dítě si dokáže vytáhnout mnohem víc za kratší dobu něž už odsaješ...
    takže fakt pokud roste, přibývá a je spokojená opravdu to řešit nemusíš.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    SPIRALOID: diky za rady, takhle to vypada idelane, ale problemy jsou nasledujici, asi jsem zapomnela upozornit na to hlavni ;o)
    Johanka skoro nechce pit, jedno prso odmita uplne, z druhyho si cucne tak na 2 min, v podstate ji kojim poradne rano a pak behem dne s ni bojuju, pit fakt moc nechce. ale ona se kvuli hladu nikdy moc nehlasila, tak se snazim ji davat po tech 3-4 hodinach.
    a dalsi vec, kdyz si vecer jeste pro jistotu odsavam, nez jdu spat, odsaju si z obou dohromady tak 60-80 ml, coz je silene malo, kdyz pomyslim, kolik ma vypit dite jejiho veku a vahy (necleych 7m, asi 7,5kg)....
    takze proto ty obavy.....

SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    KRISTY: ja kojim poprad podle potřeby...prostě jak si dítě řekne. když jsme venku tak si na mléko ani nevzpomene.když mu rostou zuby tak chce i 10krát. syn má 14,5m.
    když měl 7m přikrmům moc nedal, takže jsem vždy dávala po jídle at se doplní.není dobré dávat mm před jídlem,aby měl hlad. vodu mi skoro žádnou nepil takže jsem byla ráda že si mm vezme i mezi jídli.
    doporučení říkají že 7m dítě by mělo mít mm alespoň 5krát denně. pokud kojíš častěji a vyhovuje ti to,nemusíš nic řešit;-)
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    Ahoj, muze mi nekdo poradit prosim, jak je to s kojenim v dobe, kdy dite (necelych 7m) basti 3 prikrmy denne? Dopoledne ma ovoce, k obedu masozeleminu, vecer pak kasi. Mezi tim kojim co 3-4hod. a snazim se kojit i po\pred kazdym tim prikrmem, ale moc tomu neda. Bojim de, ze kdyz nejaky kojeni vynecham, tak bude mit prte malo tekutin, protoze jinak nic skoro nepije.
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    jo a dyz se to lepsi, tak se muzou ty intervaly podavani prodluzovat, trva to par dni nez to uplne zmizi
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    jo a este sem chtela prispet mou dobrou zkusenosti s homeopatiky na zanet prsu, zabralo to me i kamosce, uz dyz stoupala teplota a prso bolelo, zacalo tvrdnout (delalo se mi hodne mlika, mela sem to kazdou chvili, jen s teplotou nastesti jen 2x, kdy prvne to byla rovnou vysoka horecka a sla sem radsi pro antibiotika, ale podruhe to stoupalo pomaleji tak sem zkusila homeo a zabralo to bajecne)..takze nejdriv zacit davat Aconitum 15CH (9CH je malo) po pul hodinach, prso drzet v teple, davat masaz teplou sprchou (nechapu proc nekdo radi ze se ma chladit?, nevite?, me zabira teplo), takle davat opravdu casto, nejlip i pri probuzeni v noci, druhy den vymenit za Bryonii 15CH (opet nutne toto redeni), po pul hodinach a vydrzet do ustoupeni bolesti...vytrvat, sledovat teplotu, nemela by stoupat ale zvolna klesat, pokud stoupa porad a nezacne klesat je pozde a musi se resit jinak:(

toto radi ma homeopatka a za tu Bryonii, kterou ja bych si dle symptomu nenasadila, sem vdecna
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    SANTAL: jo to zni dobre ted esli se to s nim da uskutecnit:)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    GIDDY: Nevidím vás, samozřejmě, ale odhaduju na špatnou techniku: syn má v puse jen bradavku, takže mu jde málo mlíka (v podstatě si přiškrtí "mlékovod") - proto tak tahá a rve. Náprava spočívá v tom, naučit ho vzít do pusy víc než bradavku (dostat tam kus dvorce - pak může tahat... mléko teče, netahá za bradavku ale za prso...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam